Θέατρο σκιών με πασίγνωστο πρωταγωνιστή!

Θέατρο σκιών με πασίγνωστο πρωταγωνιστή!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα σκηνικά της Τούμπας, τους «βιαστές» της αλήθειας και έχει υστερόγραφα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ώρα που έγραφα το blog έφευγε η Δευτέρα και έμπαινε Τρίτη. Ήταν μία υπέροχη μέρα. Τα ΜΜΕ ειδικά αυτά που ανήκουν στους ιδιοκτήτες των άλλων ομάδων, είχαν κάνει μία υπέροχη δουλειά. Πάμε όμως να αναλύσουμε βήμα – βήμα την κάθε ιστορία για να καταλάβουν και αυτοί που δεν ξέρουν…

Τι έλεγε το αφήγημα των πράσινων Μίκυ Μάους το προηγούμενο διάστημα; Ότι έπεσε κροτίδα στον Μπρινιόλι και δεν έφυγαν. Το γεγονός το είχαμε καταδικάσει γιατί ήταν και είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει. Τι είδαμε στην Τούμπα; Να πέφτει κροτίδα στο μισό μέτρο από τον Άμραμπατ. Μούγκα στη στρούγκα όλοι τους. Πουθενά αυτά τα πύρινα άρθρα των αντικειμενικών και αδέσμευτων υπαλλήλων των τριών ιδιοκτητών των άλλων.

Προχωράμε παρακάτω. Η ΑΕΚ παρότι ήταν αγωνιστικά καλύτερη από τον ΠΑΟΚ κατάφερε και έχασε. Το ότι ήταν καλύτερη θα το γράψω στο τέλος. Το ότι δεν εντυπωσίασε είναι άλλη ιστορία. Το ότι έχασε από δικά της λάθη, ατυχία στην κόντρα στο πρώτο γκολ, είναι επίσης γεγονός. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο αλλά. Υπάρχουν δύο φάσεις που αλλάζουν όλη τη ροή του παιχνιδιού.

Στο 21′ παίρνει κίτρινη κάρτα ο Αραούχο. Εγώ δέχομαι ότι πηγαίνει υπερβολικά στη μπάλα. Αλλά ΔΕΝ έχει σηκωμένο το πόδι και ΔΕΝ βρίσκει ΚΑΘΟΛΟΥ τον Ολιβέιρα, ο οποίος εμφανώς δασκαλεμένος, πέφτει κάτω κάνει τρεις τούμπες και κρατά το πόδι του στον αστράγαλο. Δείτε το βίντεο και παρατηρήστε τη φάση. Ο Αραούχο δεν έχει καμία επαφή με τον Ολιβέιρα, ο οποίος σφαδάζει! Ο Πορτογάλος μάλιστα έστω άθελά του -εγώ δεν του καταλογίζω πρόθεση- πατάει με τις τάπες τον «Τσίνο». Γαργάρα πρώτη!

Στο 26′ από τη βαθιά μπαλιά του Ρότα ο Γκαρσία φεύγει στην κόντρα. Ο Ίνγκασον τον ανατρέπει, την ώρα που έχει αφήσει πίσω του τον Κουλιεράκη. Ο Γκαρσία, αν δεν τον ανατρέψει βγαίνει τετ α τετ με τον Κοτάρσκι. Δεν ξέρω τι θα κάνει. Δεν είμαι μελλοντολόγος. Είναι όμως φάουλ και κόκκινη κάρτα! Και τι κάνει ο Νορβηγός; Δίνει πλάγιο για να «σκοτώσει» τη φάση! Παρατηρήστε μάλιστα στο βίντεο ότι ο Ίνγκασον σηκώνεται και διαμαρτύρεται! Ζητάει και τα ρέστα δηλαδή! Και από κοντά και ο Αουγκούστο.

Δύο φάσεις σε 45′ οι οποίες έχουν αλλάξει όλες τις ισορροπίες του ματς! Αν έβλεπε κάρτα και ο Ολιβέιρα δε θα έκανε τα καραγκιοζιλίκια που έκανε σε όλο το υπόλοιπο ματς. Όπου έσπρωχνε με τα οπίσθια και μετά ξάπλωνε φαρδιά πλατιά. Μιλάμε για κίνηση δουλεμένη στην προπόνηση. Και αν ο Ίνγκασον είχε πάρει την κόκκινη κάρτα, μετά θα βλέπαμε με τι ισορροπίες θα παιζόταν το ματς. Αλλά και φάουλ και κίτρινη να έπαιρνε δε θα ήταν το ίδιο.

Όμως ο Νορβηγός έπρεπε να… ξεχρεώσει για λογαριασμό της ΚΕΔ. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Και το έκανε επιστημονικά! Σε όλο το ματς ο Σάστρε και ο Ζίγκοβιτς είτε κλωτσάνε, είτε κρατάνε τους παίκτες της ΑΕΚ με τα χέρια για να μη φύγουν. Είδατε να παίρνουν κάρτα; Όχι! Ο Νάρεϊ πήρε την πρώτη στο 79′ για… φράγμα.

Τελειώνει το ματς και ο γελωτοποιός της Θεσσαλονίκης βγαίνει και μιλάει για διαιτησία! Συνεχίζει το θέατρο σκιών, πάει στη Συνέντευξη Τύπου και μιλάει για κλεμμένα. Αλλά το μεγάλο ανέκδοτο είναι ότι μιλάει για αυτά που έκανε η ΑΕΚ στην είσοδο των αποδυτηρίων στο ημίχρονο!

Ποιος; Αυτός που ήρθε στη Νέα Φιλαδέλφεια και πήγε με τους μπράβους να τινάξει όλο το ματς στον αέρα!

Ποιος; Αυτός που στην «Αγιά-Σοφιά» δεν σταματούσε να διαμαρτύρεται και πουλούσε και τρελίτσα!

Ποιος; Αυτός που την Κυριακή σε πλάγιο της ΑΕΚ απομάκρυνε τη μπάλα με το χέρι σαν γκολκίπερ για να χαθεί χρόνος!

Ποιος; Αυτός ο τυπάκος που επειδή δεν του άρεσε ένα σφύριγμα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του ματς και πετούσε το σκούφο του!

Ποιος; Αυτός που έβαλε τον Κωνσταντινίδη και τον Καρυπίδη να κάνουν ντου στον Μανούχο την ώρα του αγώνα και μετά μιλούσε για ντροπές!

Τι έδειξαν οι αριθμοί του αγώνα

H AEK στην Τούμπα είχε 59,43% κατοχή της μπάλας. Ειδικά στο β’ ημίχρονο η κατοχή ήταν στο 65%, αλλά αυτό δεν έφτανε, παρότι δεν ήταν ανούσια (δηλαδή στο πρώτο μισό του γηπέδου). Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 399/436 πάσες εκ των οποίων οι 136/184 προωθητικές, έναντι 256/331 των γηπεδούχων οι οποίοι μπροστά έπαιξαν σωστά τη μπάλα 89 φορές στις 136! Στο τελευταίο τρίτο δε, ήταν 46/60 μεταβιβάσεις έναντι 27/48.

Αν κοιτάξει επίσης κάποιος τον δείκτη των xGoals θα διαπιστώσει ότι ο Πάοκ είχε μόλις 0,5 και η ΑΕΚ 1,71. Αυτό ήταν απολύτως λογικό και αποτυπώνεται και από τις ευκαιρίες και το πως σημειώθηκαν τα γκολ του αγώνα. Επιβεβαιώνει δε ότι οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Δικεφάλου. Ενδιαφέρον έχει επίσης το στατιστικό των κόρνερ. Η ΑΕΚ κέρδισε εννιά και ο ΠΑΟΚ ούτε τα μισά (τέσσερα).

Σε ό,τι αφορά στις μονομαχίες έγιναν 248. Οι παίκτες του Αλμέιδα κέρδισαν τις 132 και αυτοί του Λουτσέσκου τις 109. Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης είναι το τέμπο του ματς. Αυτό της ΑΕΚ ήταν υψηλότερο 16,57 – 16,2, ενώ καλύτερη ήταν η ΑΕΚ και στην κατηγορία των μεταβιβάσεων ανά κατοχή, αφού έφταναν τις 4 με αυτούς του ΠΑΟΚ τις 3.

Τέλος η ΑΕΚ είχε και καλύτερο δείκτη PPDA, δηλαδή οι πάσες που επιτρέπει η κάθε ομάδα στον αντίπαλο μέχρι την πρώτη της αμυντική ενέργεια (είτε κλέψιμο, είτε φάουλ) για να του ανακόψει την κατοχή. Ο δείκτης της ΑΕΚ ήταν 7,35 και αυτός του Πάοκ 8,32. Παρότι λοιπόν η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, κατάφερε να χάσει, πληρώνοντας πολύ ακριβά τα λάθη της.

Μετά Χριστόν προφήτες γίνονται όλοι εύκολα. Αλλά ο Αλμέιδα και πλάνο είχε και δεν έπρεπε να το αλλάξει. Η ΑΕΚ στην Τούμπα δεν έχει αφήσει τον Πάοκ να κάνει παιχνίδι. Δεν έχει φάει ούτε μία αντεπίθεση. Δεν έχει φάει γκολ από παιχνίδι οργανωμένο του Πάοκ. Το πρώτο είναι μεν η τεράστια μαγκιά του Κωνσταντέλια που του έρχεται η μπάλα από… δίσποντη των Ρότα και Μουκουντί και μετά από τη σπόντα στο πόδι του Βίντα πάει μέσα! Το δεύτερο είναι ένα γκολ από στατική φάση και λάθος του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ στις ευκαιρίες που δημιούργησε έπεσε πάνω στον Κοτάρσκι. Το σουτ του Πινέδα, το γύρισμα του Άμραμπατ, οι φάσεις των Γκατσίνοβιτς, Βίντα, Τσούμπερ και Σιντιμπέ ήταν οργανωμένες προσπάθειες. Ο Πάοκ δεν είχε ούτε μία τέτοια! Ούτε μία!

Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν και αυτά. Το θέμα είναι το πως τα διαχειρίζεσαι. Και ευτυχώς η φετινή ΑΕΚ τα στραπάτσα της τα έχει διαχειριστεί σωστά. Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα!

ΥΓ: Φανταστείτε η φάση Γκαρσία – Ίνγκασον να ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πάοκ. Τι θα έλεγαν και θα έγραφαν οι αντικειμενικοί. Δεν μιλάω για τους δύο έμμισθους κλόουν που κάνουν τους κριτικούς διαιτησίας στα κανάλια των αφεντικών τους που δεν είδαν ούτε φάουλ! Φανταστείτε να είχε γίνει αυτό με τον Κωνσταντέλια ή τον Σπόραρ ή τον Μακαμπού να φεύγει στην κόντρα και τον Βίντα να τον ανατρέπει έτσι. Στο Λευκό Πύργο θα ετοίμαζαν εκδήλωση οι μεν, οι άλλοι θα έκλειναν τη ΓΑΔΑ και οι τρίτοι θα έκαναν διάβημα μέχρι και στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας του Σουρινάμ!

ΥΓ 2: Θα πρέπει να καταλάβετε και κάτι ακόμα. Οι ρεπόρτερ, κάθε ρεπόρτερ που έχει μία δουλειά και μία οικογένεια δεν μπορεί να λέει ότι θέλει, όπως το θέλει, όποτε το θέλει. Ειδικά όταν εργάζεται σε Μέσα που ανήκουν στους άλλους. Αυτό είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Δεν υπάρχει ρεπόρτερ της ΑΕΚ που να μην προσπαθεί να πει αυτά που θέλει και που βλέπει. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Σημειώστε επίσης ότι στις συγκεκριμένες θέσεις δεν βρίσκονται για να σηκώνουν τη σημαία της επανάστασης, αλλά για να μεταφέρουν το ρεπορτάζ. Το οποίο πολλές φορές οι άλλοι το «θάβουν» με κάθε ευκαιρία. Το εξαφανίζουν. Ο μόνος τρόπος για να παίξει η ΑΕΚ στα άλλα μέσα είναι μόνο αν βγάζει κάθε μέρα ανακοινώσεις. Αλλά τότε κινδυνεύει να γίνει σαν τον πανύψηλο το δικηγόρο…

ΥΓ 3: Τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ από το βράδυ της Κυριακής παίζουν πρώτο θέμα τον Ρουμάνο! Τον αγάπησαν… έτσι ξαφνικά που λέει και ο Ρέμος! Έχουν παρουσιάσει μάλιστα και αποκλειστικά ρεπορτάζ το βράδυ της Κυριακής από τα… αποδυτήρια της Τούμπας. Δεν ξέραμε ότι έχουν τόσο καλές σχέσεις ώστε να έχουν τόσο inside ενημέρωση. Το μάθαμε από την αρθρογραφία του Πάοκ τη Δευτέρα. Το επιβεβαίωσε ο πρώην υπάλληλος του Βασίλη Γκαγκάτση (που ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ την εποχή του σκανδάλου Βάλνερ)! Μπορεί και να τα ξαναβρήκαν όπως τότε στο Sofitel! Αν πάντως πιστέψουμε όλο το ρεπορτάζ του Mega, πρέπει οι άνθρωποι της ΑΕΚ να τους ξεφτίλισαν μέσα στην Τούμπα τους ανθρώπους του Πάοκ, οι οποίοι αναγκάστηκαν να τρέξουν να φωνάξουν την αστυνομία. Λέω αν… Ρε τι IQ έχουν αυτοί…

ΥΓ 4: Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που δεν είχαν το μυαλό να προστατέψουν ούτε τον Φερνάντο Σάντος. Ρόμπα τον έκαναν με τις μεζούρες που του φόρεσαν… Αλλά αυτοί αν τους έβαζαν για παράδειγμα οι «κόκκινοι» να παίξουν με κοντά δοκάρια, να φανταστώ ότι θα έπαιζαν… Όπως τότε που έπαιξαν με φιλέ κομμωτηρίου, ή όπως τότε που έκαναν ένσταση για συμμετοχή του Θωμά Μαύρου σε φιλικό…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X