Ο Αλμέιδα το έχει δημιουργήσει, ο ίδιος θα το ξαναβρεί

Ο Αλμέιδα το έχει δημιουργήσει, ο ίδιος θα το ξαναβρεί
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις μεγαλύτερες δυνατότητες που στην πραγματικότητα η ΑΕΚ έχει, τον πονηρό ρέφερι και την επιστροφή στο αρχικό πλάνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αμέσως μετά από το παιχνίδι με τον Ιωνικό και τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να πάρει τη νίκη μέσα από τις αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα, πίστεψα ότι ήταν ένα καλό καμπανάκι για να επιστρέψει ξανά η ομάδα στο προ Μουντιάλ σχήμα. Για να καθαρίζει τέτοια παιχνίδια νωρίτερα και να μην αγκομαχά στο τέλος.

Τότε, οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον δεν ήταν βέβαια απολύτως έτοιμοι, όπως είναι τώρα. Όμως μέσα από εκείνη την αναμέτρηση αποδείχθηκε ότι η παρουσία δύο αμυντικών χαφ σε παιχνίδια που η ΑΕΚ θέλει να απλωθεί στο γήπεδο, διότι αυτό είναι άλλωστε που ξέρει να κάνει πολύ καλά, την περιορίζουν σε επίπεδο συνεργασιών και αυτοματοποιημένου ποδοσφαίρου. Κοινώς, μου μοιάζει να στερεί από τον ίδιο τον εαυτό της κάποιες από τις σπουδαίες δυνατότητες που αληθινά διαθέτει.

Προφανώς και ο Αλμέιδα δεν είναι τρελός, όλα όσα αποφασίζει, επιλέγονται μέσα από μελέτη τόσο της δικής του ομάδας από αγώνα σε αγώνα, όσο και του εκάστοτε αντιπάλου. Δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα στην περίπτωση που οι δύο προαναφερθέντες ήταν στο βασικό σχήμα της Τούμπας, άλλωστε πάντα εκείνοι που δεν παίζουν στο τέλος μοιάζουν με καλύτεροι από εκείνους που αγωνίστηκαν, όταν μία ομάδα χάνει. Είναι όμως μια εύλογη απορία το γιατί να μην επιστρέφει η ΑΕΚ σε εκείνο το σχήμα που την καθιστούσε πιο πιεστική, πιο απειλητική και πιο δύσκολα αντιμετωπίσημη για κάθε αντίπαλο.

Ο Αλμέιδα ήταν αυτός που είχε εμπνευστεί όλα αυτά, ο ίδιος είναι που θα βρει ξανά τη λύση. Ίσως τώρα που ο Σιμάνσκι τυχαίνει να είναι τιμωρημένος για τα επόμενα δύο παιχνίδια, η επιστροφή σε αυτό που η ομάδα κατέθετε στο γήπεδο πριν από τη διακοπή για το Μουντιάλ, μοιάζει εκτός από απαραίτητη και αναπόφευκτη. Δεν θα είναι καλό μόνο για τον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον, αλλά και για τον Πινέδα που όταν το ματς δεν του πηγαίνει καλά παίζοντας αριστερά, όχι απλώς απενεργοποιείται αλλά χάνει και την ουσία της παρουσίας του στο γήπεδο με αποτέλεσμα να γίνεται αλλαγή.

Δεν ξεχνώ ασφαλώς τη στιγμή της αποβολής του Ίνγκασον, πιο ξεκάθαρη απόδειξη για να απενεχοποιηθεί ο πονηρός Νορβηγός ρέφερι, από το να δείξει πλάγιο ώστε να μην επιτρέψει στο VAR να εξετάσει τη φάση, δεν μπορεί να υφίσταται. Αλλά ακριβώς επειδή η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει τόσο υψηλές δυνατότητες, θεωρώ ότι στην παρούσα φάση και στο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος που βρισκόμαστε, πιο σημαντικό από όλα είναι να βρει εκείνη όλα όσα θα τη βοηθήσουν να μην πετάει ευκαιρίες εκτός έδρας σε παιχνίδια που πραγματικά μπορεί να κερδίσει, ή στη χειρότερη να μη χάσει.

Όσο κι αν εμείς φωνάξουμε για τη διαιτησία, κάτι το οποίο δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να κάνουμε σε περιπτώσεις που πράγματι η ομάδα αδικείται, το ζητούμενο για τον προπονητή -που σωστά είπε ότι δεν είναι αστυνομικός- εντοπίζεται στο να πάρει τα ματς που έρχονται και να βάλει την ΑΕΚ με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην αφετηρία των πλέι οφς. Εκείνος έφτιαξε την ΑΕΚ που όλοι θέλουμε να βλέπουμε εκείνος Θα τη φέρει ξανά στο σημείο που πρέπει να είναι ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο έως το τέλος. Κάτι που ασφαλώς δεν γίνεται να του στερήσει το δικαίωμα μία ήττα στην Τούμπα, στην οποία η ομάδα του είχε πενταπλάσιες τελικές από τον αντίπαλο της.

Και κάτι τελευταίο. Όλες οι ομάδες του πλανήτη έχουν βασικούς και αναπληρωματικούς. Αυτό είναι το απολύτως λογικό. Δεν γίνεται να υπάρχουν 22 παίκτες στο ίδιο επίπεδο, ασχέτως με το αν η συμπεριφορά απέναντί τους πρέπει να είναι δίκαιη και να αισθάνονται ίσοι μεταξύ τους. Κάποιοι όμως έχουν περισσότερη ποιότητα και κάποιοι είναι καλοί για διαφορετικά πράγματα. Ούτε επίσης πρέπει να υπάρχουν ιερές αγελάδες. Κατανοώ απόλυτα την επιθυμία του Αλμέιδα να στηρίξει τους παίκτες που κράτησαν όρθια την ομάδα στα δύσκολα και την έφεραν στην κορυφή για ένα πολύ μικρό διάστημα, αλλά οι εξ ανάγκης επιλογές δεν γίνεται να είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο με εκείνες που προηγουμένως είχαν δικαίως την προτεραιότητα.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X