«Έστησαν» την ΑΕΚ στην Τούμπα, ξεφτίλισαν το πρωτάθλημα για το χατίρι του ΠΑΟΚ!

«Έστησαν» την ΑΕΚ στην Τούμπα, ξεφτίλισαν το πρωτάθλημα για το χατίρι του ΠΑΟΚ!
Photo Credits: INTIME

Το κλάμα του ΠΑΟΚ έπιασε τόπο, με τον απίστευτο Εσκάς να καταπίνει δύο κόκκινες στο α' ημίχρονο, 2-0 ήττα για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο διαιτητής Εσπέν Εσκάς και ο Μίκελ Ρέντερ στο VAR αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την ΑΕΚ με 2-0 χάρη στις δύο κόκκινες που… κατάπιαν οι διαιτητές στο α’ ημίχρονο.

Στη μία ο Ολιβέιρα πάτησε εγκληματικά το πόδι του Αραούχο, ενώ στην επόμενη φάση ο Ινγκασον γκρέμισε τον Γκαρσία ενώ έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ.

Δύο φάσεις που έκριναν το ματς. Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν στο 14′ ο Νάρεϊ και στο 62′ ο Κουλιεράκης, με την ΑΕΚ πλέον να μένει στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ (έχει ματς λιγότερο η Ένωση), ενώ την πλησίασε και ο ΟΣΦΠ στον ένα βαθμό.

Κακή εμφάνιση για τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια με σαφή ευθύνη και στα 2 γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ είχε τελικές και φάσεις και θα μπορούσε να σκοράρει.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα για ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος επέμενε στην 11άδα που κάνει τη… δουλειά καλά, με Άμραμπατ-Πινέδα στα άκρα της επίθεσης, και τους Γιόνσον-Σιμάνσκι στον άξονα. Στα στόπερ μπροστά από τον Αθανασιάδη, ήταν οι Μουκουντί-Βίντα, δεξί μπακ ο Ρότα, αριστερό ο Χατζισαφί και ο Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Γκαρσία.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέφερε στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ τους Κοτάρσκι, Κουλιεράκη και Ντάντας σε σχέση με το ματς στην Αρκαδία και την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το ματς άρχισε δυνατά, με ένταση και ανταγωνιστικά μαρκαρίσματα. Στο 4’ ο Γκαρσία πήρε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, αλλά σούταρε χλιαρά και η μπάλα έφυγε άουτ. Η ΑΕΚ εξ’ αρχής έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πλησιάσει στην εστία της, με τους γηπεδούχους παράλληλα να αυξάνουν το πρέσινγκ τους. Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς αλλάζουν συνεχώς πλευρές, με την Ένωση να επιχειρεί να απομακρύνει τους κινδύνους. Και εν τέλει στο 14’ ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ. Ο πεσμένος Κωνσταντέλιας έκανε 3 εκπληκτικές επαφές, άφησε… παγωμένη την άμυνα της Ένωσης και έδωσε τρομερή πάσα στον Νάρει, που σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Βίντα, άλλαξε ελαφρώς πορεία και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Αθανασιάδη για το 1-0. Βεβαίως εκτός της κόντρας, ευθύνη για το γκολ έχει και το αργό πέσιμο του πορτιέρε της ΑΕΚ.

Μετά το ματς η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει θάρρος, πλησίασε την αντίπαλη περιοχή, κέρδισε κόρνερ μάλιστα που είχαμε διακοπή από κροτίδα στο πόδι του Άμραμπατ. Εν συνεχεία η Ένωση είδε τον διαιτητή Εσκάς στο 20ο λεπτό σε εγκληματικό τάκλιν του Ολιβέιρα στον Αραούχο να δίνει… ανάποδα την κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΚ. Στο 22’ η ΑΕΚ εκτέλεσε με πάσα ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα. Στο 24’ ωραίο 1-2 Κωνσταντέλια με Ζίβκοβιτς, με το φαλτσαριστό σουτ του τελευταίου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΚ προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση, έχει απειλήσει αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του συνεχίζει να πιέζει αρκετά ψηλά δημιουργώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας του Αλμέιδα. H AEK ζήτησε και στο 26’ κόκκινη στην ανατροπή του Γκαρσία από τον Ινγκασον, αλλά και πάλι ο Εσκάς δεν έδωσε τίποτε, ούτε φάουλ! Το ματς έριξε ρυθμούς εν συνεχεία, με την ΑΕΚ να παίρνει την μπάλα στα πόδια της. Στο 41’ η Ένωση απείλησε με τον Σιμάνσκι και αμέσως μετά από την εκτέλεση κόρνερ, ο Αραούχο έπιασε φαλταριστό σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ. Και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ημίχρονο, με την ΑΕΚ να είναι πιο απειλητική με 5 τελικές έναντι μίας, αλλά από μία κακή στιγμή βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο ημίχρονο του αγώνα οι άνθρωποι της ΑΕΚ που βρίσκονται στην Τούμπα διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον διαιτητή της αναμέτρησης για τις δύο κάρτες που ζητούν κόκκινη κάρτα. Τη φάση του Ίνγκασον με τον Λιβάι Γκαρσία και αυτή του Ολιβέιρα με τον Αραούχο.

Στο β’ ημίχρονο δεν έκαναν αλλαγές Λουτσέσκου και Αλμέιδα και εμπιστεύτηκαν τις 11άδας που είχαν εξ’ αρχής. Ο ΠΑΟΚ στο 46’ βρήκε γκολ με τον Κωνσταντέλια μετά από πάσα του Νάρεϊ αλλά ο εξτρέμ των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ στην πρώτη πάσα του Ολιβέιρα και το γκολ σωστά δεν μέτρησε. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε δύο καλές στιγμές γρήγορα. Ο Γκαρσία από μπαλιά-τρύπα, βγήκε σε θέση βολής από το πλάι, αλλά πιέστηκε από Κουλιεράκη και σούταρε λίγο άουτ, ενώ αμέσως μετά ο Γιόνσον από παράλληλη μπαλιά του Άμραμπατ έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Γιόνσον ανέβηκε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και πατούσε περιοχή, με την ΑΕΚ να αφήνει τον Σιμάνσκι πίσω.

Όμως στο 62’ από ένα στημένο ο ΠΑΟΚ βρήκε και άλλο γκολ. Από ένα κόρνερ από δεξιά, ο Νάρεϊ σέντραρε, ο Κουλιεράκης πάτησε γερά, ο Σιμάνσκι δεν τον κόντραρε, ο Αθανασιάδης πήγε να βγει, αλλά έκανε πίσω και είχε λάθος εκτίμηση και τοποθέτηση με αποτέλεσμα το εύκολο 2-0.

Ο Αλμέιδα πριν το γκολ είχε σηκώσει τον Γκατσίνοβιτς, αλλά μετά από αυτό έκανε την πρώτη του κίνηση, με τον Σέρβο να μπαίνει στο ματς στα αριστερά αντί του Γιόνσον και τον Πινέδα να περνά στον άξονα. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την πρωτοβουλία αμέσως, και στο 69’ υπήρχε ένα καλό σουτ του Σιμάνσκι που έφυγε άουτ. Στο 72’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Ελίασον αντί του Πινέδα και έβαλε τον Σουηδό δεξιά, τον Άμραμπατ αριστερά και τους Γκατσίνοβιτς στον άξονα. Στο 78’ σε κακό γύρισμα του Ολιβέιρα σε επικίνδυνη αντεπίθεση, δεν ανησύχε ο Αθανασιάδης και μπλόκαρε.

Αμέσως μετά ο Άμραμπατ έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ. Αφού το ματς εν συνεχεία δεν είχε φάσεις και ρυθμό, με αρκετές διακοπές, ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή. Έβαλε Τσούμπερ-Φαν Βέερτ-Σιντιμπέ, αντί Αραούχο-Γκαρσία-Ρότα, αλλάζοντας τα… πάντα στην επίθεση, με τον Λουτσέσκου να βάζει τον Σβαμπ αντί του Ντάντας. Στο 82’ είχαμε σέντρα του Σιμάνσκι, γυριστή κεφαλιά από τον Βίντα, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου έβαλε και τον Τάισον στο ματς (αντί του Νάρεϊ), αλλά η ΑΕΚ απάντησε με πίεση. Και μεγάλες φάσεις. Φανταστική ενέργεια στο 89′ από τον Τσούμπερ, πιάνει και το σουτ, με τον Κοτάρσκι να λέει «όχι»! Αμέσως μετά σουτ από τον Σιντιμπέ, πέφτει και διώχνει σε κόρνερ ο Κοτάρσκι και πάλι!

Στο τέλος ο Κωνσταντέλιας βγήκε για να μπει ο Σοάρες και η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο του και να κερδίζει μπάλες.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Γκολ:

14’ Νάρεϊ σουτ 1-0

62’ Κουλιεράκης κεφαλιά 2-0

Κίτρινες:

79′ Νάρεϊ – 21’ Αραούχο

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (81′ Σβαμπ), Νάρεϊ (88′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (90+2′ Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (80′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατσιζαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (63′ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ, Πινέδα (72′ Ελίασον), Αραούχο (80′ Φαν Βέερτ), Γκαρσία (80′ Τσούμπερ).

Ο MVP του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Μόνο ο Νορντίν Άμραμπατ ένιωθε… ντέρμπι απόψε στην Τούμπα. Πάλευε κάθε φάση, δεν ήταν αδιάφορος και προσπαθούσε έστω και ανορθόδοξα να απειλήσει.

To κλειδί του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ έκοψε κάθε… ελπίδα της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ εκείνη την στιγμή με 3 τελικές, είχε 2 στον στόχο και δύο γκολ. Μόνο από αυτό…

Τα γκολ του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Δείτε το 1-0 του ΠΑΟΚ

Δείτε το 2-0 του ΠΑΟΚ

Η μετάδοση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X