Αν δεν αλλάξει εντελώς την εικόνα της η ΑΕΚ, δεν θα έχει καμία ελπίδα απέναντι στο Περιστέρι

Αν δεν αλλάξει εντελώς την εικόνα της η ΑΕΚ, δεν θα έχει καμία ελπίδα απέναντι στο Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την θλιβερή εμφάνιση της ΑΕΚ που πρέπει να αλλάξει άρδην την εικόνα της στον αγώνα του Σαββάτου

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Πανιώνιο και πέρασε στον ημιτελικό Κυπέλλου που θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη. Έχουμε ακούσει πολλές φορές το κλισέ, διδακτική ήττα, αλλά αυτή η νίκη της Ένωσης ήταν πραγματικά σαν.. ήττα. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πάει στην παράταση με τον Πανιώνιο και ευτυχώς εκεί μπόρεσε να της επιβληθεί.

Συνέχεια από το Λαύριο

Απέναντι από την ΑΕΚ υπήρχε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος που βρίσκεται 2 κατηγορίες πιο κάτω και αν έβλεπε κανείς το παιχνίδι χωρίς να ξέρει ποιοι παίζουν, θα νόμιζε ότι έπαιζαν δύο ισοδύναμες ομάδες. Δεν χρειάζεται καν να μπούμε σε συζήτηση σχετικά με τα μπάτζετ, τα συμβόλαια των παικτών γιατί θα μας πιάσει μελαγχολία.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ένωση υποτίμησε τον αντίπαλο της, μπήκε χαλαρή στο παιχνίδι και τους έδωσε δικαίωμα να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Στο πρώτο δεκάλεπτο ειδικά η ΑΕΚ δεν πάτησε στα «2 Αοράκια» και απλά καθόταν να βλέπει τον Πανιώνιο να κάνει το παιχνίδι του με τεράστια άνεση.

Παρόλο που η υποτίμηση του αντιπάλου θα ήταν μια δικαιολογία, αν και απαράδεκτη, εντούτοις αυτή η εμφάνιση έρχεται αμέσως μετά το παιχνίδι που έχασε η ΑΕΚ από το Λαύριο. Σαν να ήταν μια συνέχεια εκείνου του παιχνιδιού, ενώ ο αντίπαλος ήταν ακόμα χαμηλότερου επιπέδου, οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μια απλά μεμονωμένη κακή εμφάνιση.

Η Ένωση ήταν μια ομάδα που αμυντικά κρατούσε τις αντιπάλους της στους 70-75 πόντους και μέσα σε 6 μέρες δέχτηκε 95 από το Λαύριο και 88 από τον Πανιώνιο. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχιστεί όχι μόνο στο Φάιναλ-8 αλλά και γενικά στην συνέχεια. Υποτίθεται ότι το δυνατό σημείο της ομάδας είναι η αμυντική σκληράδα και βλέπουμε εδώ και δύο αγώνες να είναι πιο soft και από βούτυρο.

Περιττό να πούμε ότι με τέτοια εικόνα δεν θα έχει καμία τύχη με το Περιστέρι και είναι πολύ τυχερή που ο πρώτος αντίπαλος ήταν μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Η απώλεια του Μίτσελ που δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στο Φάιναλ-8 είναι η χειρότερη δυνατή για την ομάδα, καθώς είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά σε άμυνα και επίθεση. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο πρώτος ριμπάουντερ και ο καλύτερος αμυντικός της, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι το έργο της ομάδας γίνεται αυτομάτως πολύ δύσκολο, έστω και αν έχει κερδίσει το Περιστέρι δύο φορές φέτος και ξέρει τα κουμπιά του.

Το θέμα για την ΑΕΚ είναι να ξαναγυρίσει στις αρχές της, να θυμηθεί τι την έφερε ως εδώ, να ξαναβρεί την αμυντική της ένταση και κάποιοι παίκτες να βγουν μπροστά. Ο Φλιώνης, μετά το παιχνίδι μέσα στην Γαλατάσαραϊ, έχει συνεχόμενα κακά παιχνίδια και δεν βοηθάει και στην άμυνα που ήταν το δυνατό του στοιχείο.

Ο Φρέιζιερ τα γνωστά, πλέον δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που χρησιμοποιείται αφού ούτε η ΑΕΚ, ούτε αυτός αισθάνονται καλά με αυτό που γίνεται. Ευτυχώς ο Στρέλνιεκς και οι Παπαδάκης, Γουίλιαμς, ήταν ψύχραιμοι στα διαστήματα που χρειάστηκαν ο καθένας και μπόρεσε η Ένωση αρχικά να γυρίσει τον αγώνα και στην συνέχεια να τον κερδίσει στην παράταση.

Επειδή η ΑΕΚ φέτος, κάθε φορά που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αντέδρασε καλά, ας ελπίσουμε να το κάνει και τώρα, που όπως φαίνεται θα έχει την απώλεια του Μίτσελ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να περάσει στον τελικό, αρκεί όμως να εμφανιστεί η κανονική ομάδα και όχι αυτή που βλέπουμε την τελευταία εβδομάδα.

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X