Γέλασαν και τα δοκάρια, αλλά τουλάχιστον θα είναι σε σωστή θέση

Γέλασαν και τα δοκάρια, αλλά τουλάχιστον θα είναι σε σωστή θέση
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την απόφαση που οδηγεί προς τη διεξεγαγωγή του αγώνα με τον Ατρόμητο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απόφαση διεξαγωγής ενός αγώνα που έσφυζε από αντικανονικότητα η οποία και οδήγησε στη ματαίωσή του, δεν εκπλήσσει κανέναν. Ούτε η συσπείρωση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού γύρω από αυτήν, άλλωστε φιλαράκια ήταν πάντοτε σε τέτοια ζητήματα, για όσους έχουν μνήμη και δεν την κρύβουν κάτω από το χαλί. Το ζήτημα είναι η ίδια η ΑΕΚ και οι απαντήσεις που καλείται να δώσει, εντός των γηπέδων. Με παιχνίδια-φωτιά μπροστά της και το χώσιμο ανάμεσα σε αυτά ενός που θα έπρεπε να είχε τελειώσει ήδη στο 0-3, με αφαίρεση τριών βαθμών από τον Ατρόμητο. Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, οι ομάδες που ευθύνονται στο 100% για τα γήπεδα που χρησιμοποιούν -αλλά και δεν είναι δικά τους όταν τις βολεύει-, απαλλάσσονται δίχως υπαιτιότητα. Πιάσε τ’ αυγό και κούρευτο.

Τουλάχιστον αυτό που ξέρουμε πλέον, είναι ότι την ημέρα που θα οριστεί, ο Ατρόμητος θα έχει φροντίσει για σωστές αποστάσεις, δίχως σκαψίματα, σπατουλαρίσματα και άλλες ματσακονιές όπως αυτές που επί τόπου εφηύραν για να φανούν τα δοκάρια στη σωστή θέση. Να μη σταθούμε δε στο γεγονός ότι ο Σπανός ήταν τιμωρημένος την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, δίχως δικαίωμα να βρίσκεται σε χώρους άλλους πλην της εξέδρας. Κάποιοι μου είπαν ότι τον είδαν και αλλού να περιφέρεται, όμως μικρή σημασία έχει, το προσπερνάμε και αυτό.

Για την ΑΕΚ έρχονται δύσκολα παιχνίδια μπροστά και σε τούτα οφείλει πλέον να επικεντρωθεί. Έχει το βάθος του ρόστερ για να αντεπεξέλθει σε μια επιπλέον διαδικασία που θα οριστεί εν μέσω συνεχόμενων ντέρμπι και όχι την ημέρα που θα έπρεπε να είναι όλα σωστά για να διεξαχθεί. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Τούμπα, Κρήτη, Περιστέρι, τελευταία αγωνιστική εντός με τον Ολυμπιακό και ενδιάμεσα το εντός έδρας ματς με τον Αστέρα, που είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες του πρωταθλήματος. Βάλτε και έναν ημιτελικό-ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης» και στα καπάκια, τα πλέι οφς.

Μεγάλη η ανηφόρα, αλλά αυτή η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί. Αρκεί να έχει τη συγκέντρωση που τη χαρακτηρίζει σε όλη τη σεζόν και τη δύναμη να σηκωθεί αμέσως και να απαντήσει αν κάποιο ή κάποια από αυτά τα ματς δεν θα εξελιχθούν όπως θα ήθελε. Διότι, κακά τα ψέματα, το λογικό θα είναι να σκοντάψει και κάπου. Τώρα είναι που το ρόστερ της θα πρέπει να ανταποκριθεί στο απόλυτο.

Το απόλυτο της έδρας, έως το τέλος!

Εν τω μεταξύ, η καταμέτρηση στην OPAO Arena, όπου ξεκάθαρα οι «κιτρινόμαυροι» δεν βλέπουν κανέναν, μα κανέναν, συνεχίζεται. Έβαλε τρία στον Ολυμπιακό με σχήμα Κυπέλλου που παραπέμπει σε δεύτερη ομάδα, έχει ξεπεράσει εύκολα όλες τις μικρομεσαίες που έρχονται και στήνουν πούλμαν μπροστά στην εστία της για να πάρουν αποτέλεσμα. Βασικά, το ξέρουν ότι δεν τα καταφέρουν και απλά το κάνουν προκειμένου να προφυλαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από τα, κατά τα διαστήματα, τρομερά ξεσπάσματά της.

Όλοι όσοι υποτιμούσαν την ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια, τη χλεύαζαν και την απαξίωναν, παίρνουν ξανά τη γεύση του μένους, αισθάνονται τη δύναμη της αλήθειας βαθιά στο πετσί τους. Σε αυτό το γήπεδο, σίδερα λυγίζουν, όχι ομάδες σαν τον Λεβαδειακό. Είχαν μάθει όλοι οι απέναντι να κάνουν σουλάτσα στο ΟΑΚΑ και να εκμεταλλεύονται την έλλειψη έδρας όταν εκείνοι είχαν τα γήπεδά τους και κοκορεύονταν γι’ αυτά. Τώρα είναι ο καιρός που όλοι θα μετρηθούν στα ίσια με την ΑΕΚ, για να δούμε επιτέλους και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Με συνθήκες κανονικότητας και όχι με αυτό που είχαν συνηθίσει και στο οποίο μανιασμένα ήθελαν να διατηρήσουν την Ένωση, προβάλλοντας διαρκώς εμπόδια για την επιστροφή της στο φυσικό χώρο της. Είκοσι ολόκληρα κλεμμένα χρόνια από την ομάδα και τον κόσμο της, πήραν τέλος. Από εδώ και στο εξής, όσες ελληνικές ομάδες θα έρχονται στο γήπεδό της, θα ξέρουν ότι 1-2 γκολ, θα τα έχουν ήδη στην καμπούρα τους πριν καν αρχίσει το ματς. Εξαιρέσεις θα υπάρξουν, αλλά απλώς θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X