16 νεκροί για ένα σκληρό μαρκάρισμα: Το καταραμένο ματς που το πιο αδίστακτο καρτέλ του κόσμου έπνιξε στο αίμα

16 νεκροί για ένα σκληρό μαρκάρισμα: Το καταραμένο ματς που το πιο αδίστακτο καρτέλ του κόσμου έπνιξε στο αίμα

Ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Και μετά ακόμα ένας. Έπειτα, ακολούθησε κόλαση...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι ένα φιλικό ματς στο πλαίσιο των εορτασμών για την άφιξη του νέου έτους. Σε μια ανύποπτη φάση στη μεσαία γραμμή, δύο παίκτες διεκδικούν την μπάλα, όμως ένα σκληρό μαρκάρισμα αρκεί για να πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα. Κυριολεκτικά. Πολλοί από τους κρατούμενους βγάζουν όπλο και αρχίζουν να «γαζώνουν». Οι δύο αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο είναι το καρτέλ του Κόλπου και εκείνο των Los Zetas και η ιστορία που ακολουθεί, η πιο αιματοβαμένη στο βιβλίο των φυλακών του Μεξικού.

Τα δύο καρτέλ έχουν κοινό παρελθόν. Αυτό του Κόλπου [cartel del Golfo] αποτελεί την πιο παλιά εγκληματική οργάνωση της χώρας και από το 1990 οι ηγέτες του, είχαν ως ομάδα ασφαλείας τους Los Zetas. Οι τελευταίοι είναι λιποτάκτες του στρατού και των ειδικών δυνάμεων με πολεμική εκπαίδευση, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη θέση τους και ξεκίνησαν μια άλλη εντελώς καριέρα.

Οπως περιγράφεται και στη σειρά «El Chapo» στο Netflix, οι Los Zetas το 2010 αποσπάστηκαν, δημιούργησαν τη δική τους εγκληματική οργάνωση και αφού έγιναν άμεσα γνωστοί για τις ακραία βίαιες μεθόδους τους, όπως αποκεφαλισμοί και ομαδικές δολοφονίες, έγιναν και ανταγωνιστές με το καρτέλ του Κόλπου. Η δομή, η εγκληματική δραστηριότητα, ο τρόπος διοίκησης, όλα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με κανένα άλλο καρτέλ μέχρι τη δική τους εμφάνιση.

16 νεκροί για ένα σκληρό μαρκάρισμα: Το καταραμένο ματς που το πιο αδίστακτο καρτέλ του κόσμου έπνιξε στο αίμα

Στις 31 Ιανουαρίου του 2019, μέλη αυτών των δύο αντίπαλων καρτέλ, αποφάσισαν να τεθούν αντιμέτωπα σε ποδοσφαιρικό αγώνα, στις φυλακές της πόλης Cieneguillas στην πολιτεία Zacatecas. Παρότι στις φυλακές υπάρχει μόνο διαφθορά και παρότι η πλειοψηφία των κρατούμενων ανήκει σε συμμορίες ναρκωτικών, εκείνο το μεσημέρι το κλίμα ήταν οικογενειακό αφού παρόντες ήταν οι συγγενείς των φυλακισμένων.

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X