Ναι, αλλά η ΑΕΚ δεν ήθελε να παίξει στο Περιστέρι…

Ναι, αλλά η ΑΕΚ δεν ήθελε να παίξει στο Περιστέρι…
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τα κέρδη της ΑΕΚ από τον πρώτο ημιτελικό, αλλά εστιάζει σ' ένα συγκεκριμένο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, γιατί είναι μικρό και δεν γίνεται. Όλοι μας, ου μη εμού εξαιρουμένου, παγώσαμε ολίγον εως πολύ, όταν είδαμε την αποστολή που επέλεξε ο Αλμέιδα για το ματς με τον Ολυμπιακό. Και πολύ περισσότερο, όταν καταλάβαμε προς τα που πάνε και οι επιλογές για την ενδεκάδα.

Εξαιρώ εκείνους που αν και κατά δήλωση τους είναι ΑΕΚ, δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να χυδαιολογούν και να καταριούνται παίκτες που φοράνε την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος, επειδή απλώς δεν τους γουστάρουν. Αυτοί παίζουν εκτός συναγωνισμού.

Για όλους τους υπόλοιπους αυτό το πάγωμα, δεν οφείλεται ούτε σε έλλειψη εμπιστοσύνης στον Αλμέιδα και την δουλειά του (αλίμονο), ούτε καν στο τι μπορούν ή τι δεν μπορούν να κάνουν κάποιοι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Είχε να κάνει με τον αντίπαλο, αλλά και με το τι έχει δείξει πως μπορεί να βγάλει μέσα στο γήπεδο η φετινή καλή ΑΕΚ.

Περισσότερο λοιπόν αυτό το πάγωμα, οφειλόταν στο γεγονός πως η πλειοψηφία του κόσμου αισθάνθηκε, πως θα χανόταν η ευκαιρία να μπει στο γήπεδο η φετινή καλή ΑΕΚ που είναι σαρωτική, που πνίγει τον αντίπαλο και που μπορεί να τον ισοπεδώσει. Τελικά αυτό το έκανε και η ενδεκάδα που επέλεξε ο Αλμέιδα, αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε, κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει. Μεταξύ μας, ούτε και ο ίδιος ο Αλμέιδα.

Ήξερε καλά το βάρος και ήταν έτοιμος να το σηκώσει…

Προφανώς ο Πελάδο έχει εμπιστοσύνη σ’ όλους τους παίκτες του. Αλλιώς δεν θα τους είχε. Αλλά ήξερε πολύ καλά πως έπαιρνε ένα μεγάλο ρίσκο, να πρέπει να διαχειριστεί ένα τεράστιο βάρος, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε πολύ στραβά. Και το ήξερε, διότι πολύ καλά καταλαβαίνει τι σημαίνει για την ΑΕΚ ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Διάολε, μεγαλωμένος μέσα στην Ρίβερ είναι και τα είχε βάλει μόνος του μ’ ολόκληρη την κερκίδα της Μπόκα. Ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να κερδίζεις ή να χάνεις τέτοιου είδους ματς. Και είναι δυο φορές μάγκας, διότι ήταν απολύτως συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος, να πάρει πάνω του όλο το βάρος μιας ενδεχόμενης στραβής. Ήταν η «θυσία» που έπρεπε να κάνει, για να στηρίξει το μοντέλο διαχείρισης που έχει επιλέξει να ακολουθήσει, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς αστερίσκους.

Η ΑΕΚ κέρδισε πολλά απ’ όλο αυτό που έγινε στη Φιλαδέλφεια. Πέρα από το ματς, πέρα από το πάνω χέρι για την πρόκριση στον τελικό, πέρα από το σπάσιμο της τραγικής παράδοσης μ’ αυτόν τον αντίπαλο. Κέρδισε ακόμα περισσότερους πόντους εμπιστοσύνης και ακόμα δυνατότερους συνδετικούς δεσμούς μέσα στα αποδυτήρια. Κέρδη που είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσα σημαντικά είναι.

Πέτυχε επίσης και μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην αντιποδοσφαιρική προπαγάνδα, η οποία είχε βάλει από την Κυριακή και μετά το δηλητήριο σε μηχανήματα ψεκασμού. Η ΑΕΚ, έλεγαν οι επαΐοντες, δεν ήθελε να παίξει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Για να είναι ξεκούραστη στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αν δεν κάνω λάθος, ακούστηκε και ως επιχείρημα ακόμα και μέσα στην αίθουσα που εκδικάζεται η τύχη του ματς.

Η ΑΕΚ λοιπόν που δεν ήθελε να παίξει στο Περιστέρι και που για να το πετύχει επικαλέστηκε αυτούς τους 2,5 πόντους απόκλισης του δοκαριού από το κανονικό, ξέρετε πόσους παίκτες εκείνης της ενδεκάδας είχε στο ματς με τον Ολυμπιακό; Θα σας απαντήσω για να μην ψάχνετε. Δυο. Τον Χατζισαφί και τον Γκαρσία.

Και τώρα που είπα 2,5 εκατοστά, να ανοίξω μια παρένθεση. Υπήρξε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, που ο Εμβιλά στέλνει την μπάλα προς την εστία, μετά από απόκρουση του Στάνκοβιτς. Η φάση τελειώνει γιατί ο Εμβιλά είναι γύρω στα πέντε μέτρα οφσάιντ. Αν όμως δεν ήταν, το γκολ θα κρινόταν στα 2,5 εκατοστά για το αν είχε περάσει ή όχι η μπάλα την γραμμή. Ίσως και στο 1 εκατοστό. Αυτό θα είχε την πλάκα του. Κλείνω την παρένθεση.

Τελικά ποιος πραγματικά ήθελε να παίξει…

Η ΑΕΚ λοιπόν, που αγχωνόταν τόσο πολύ μήπως κουραστεί στο Περιστέρι και δεν πάει φρέσκια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει μόλις δυο ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα και των δυο παιχνιδιών. Αυτό δεν είναι ούτε υπόθεση, ούτε πληροφορία. Είναι γεγονός. Υπάρχει η ενδεκάδα που δηλώθηκε για το ματς με τον Ατρόμητο, υπάρχει και η ενδεκάδα που έπαιξε με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα ο Αλμέιδα, είχε ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές του για το αγωνιστικό πλάνο που είχε σχεδιάσει και για τα δυο παιχνίδια, ήδη αμέσως μετά το ματς με τον Άρη. Για να μπορούν όλοι να προετοιμαστούν και ψυχολογικά και για να ξέρει ο καθένας που θα παίξει και πόσο. Είχε βγάλει επί της ουσίας, πριν από τα δυο παιχνίδια με Ατρόμητο και με Ολυμπιακό και τις δυο ενδεκάδες, που δεν είχαν καμία σχέση η μια με την άλλη.

Αυτή η επιλογή, δεν είχε καμία σχέση με διαχείριση της κούρασης και με ανάγκη για φρεσκάδα. Άλλωστε με τον Λεβαδειακό στην Φιλαδέλφεια παίζει η ΑΕΚ την Δευτέρα και θα μπορούσε να κάνει εκεί ροτέισον. Ή να αλλάξει το αρχικό πλάνο και να διαφοροποιήσει την ενδεκάδα που σχεδιάζει απέναντι στον Ολυμπιακό, καθότι θα τους είχε όλους ξεκούραστους αφού δεν έγινε το ματς στο Περιστέρι. Όμως ο Αλμέιδα τήρησε κατά γράμμα, το αγωνιστικό πλάνο που είχε από την αρχή.

Κάτι που όχι απλώς καταρρίπτει με κρότο το έτσι κι αλλιώς αντιποδοσφαιρικό επιχείρημα πως η ΑΕΚ δεν ήθελε να παίξει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αλλά επιβεβαιώνει αυτό που κάποιοι ψυχανεμίζονται ή κάποιοι άλλοι έμαθαν, ότι ο Αλμέιδα πραγματικά στεναχωρήθηκε που δεν έγινε το ματς με τον Ατρόμητο. Φυσικά ήταν ο πρώτος που μόλις έμαθε για τις κοντές εστίες φώναξε «και πως θα παίξουμε έτσι». Αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά, για τον Αλμέιδα ήταν ότι χειρότερο που δεν έγινε το παιχνίδι.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X