ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των 16 κιτρινόμαυρων

Εικόνες από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Photo Credits: INTIME

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξαν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μ’ ένα σχήμα πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο, ισοπέδωσε με 3-0 τον Ολυμπιακό. Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στον πρώτο ημιτελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Δεν είχε πολλές φάσεις που κλήθηκαν διαχειριστεί τουλάχιστον ως προς τις αποκρούσεις. Περισσότερες φορές χρειάστηκε να κάνει διαχείριση με τα πόδια με επιστροφές τις μπάλες. Και εκεί την δουλειά του την έκανε ακριβώς όπως έπρεπε. Είχε πάντως και μια πολύ καλή απόκρουση, στο γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Τρομερό ματς από τον Γάλλο ακραίο μπακ. Δεν έχασε ούτε μια προσωπική μονομαχία, ενώ ακόμα και όταν παίκτες του Ολυμπιακού έφευγαν στην πλάτη του, κατάφερνε να προλάβει, να τους κλείσει και να κλέψει μπάλες. Εντυπωσιακός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά και πολύ καλός και σωστός με την μπάλα στα πόδια του.

Γιώργος Τζαβέλλας: Πολύ τίμιο παιχνίδι από τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ. Μπορεί κάποιες μονομαχίες να τις έχασε. Αλλά γενικώς έβγαλε και δυναμισμό και ένταση στο παιχνίδι του. Και τις περισσότερες φάσεις, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, κατάφερε να τις διαχειριστεί όπως έπρεπε.

Σίμος Μήτογλου: Σούπερ ματς από τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό και από τους κορυφαίους του γηπέδου. Καθάρισε όλες τις φάσεις, είχε σωστές τοποθετήσεις πάντα και όσες φορές χρειάστηκε να κάνει διαχείριση με την μπάλα στα πόδια του, το έκανε με εξαιρετικό τρόπο. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να πάρει όλες τις προσωπικές μονομαχίες και από τον Ελ Αραμπί αλλά και από τον Μπακαμπού.

Εχσάν Χατζισαφί: Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Ιρανό ακραίο μπακ. Απολύτως συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να καθαρίσει όποιον αντίπαλο ήρθε από την πλευρά του. Ενώ και αυτός στα ανεβάσματα του και στις συνεργασίες του, είχε σωστές επιλογές και κυρίως είχε πολύ καθαρό μυαλό.

Κώστας Γαλανόπουλος: Σίγουρα το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έκανε ο αρχηγός της ΑΕΚ σ’ αυτό το ματς. Κάλυψε την θέση του κόφτη μπροστά από τα στόπερ. Και έκανε ακριβώς ότι του είχε ζητήσει ο Αλμέιδα. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος. Ενώ όλες οι επιλογές που έκανε με την μπάλα στα πόδια του, ήταν αυτές που απαιτούσε η κάθε φάση. Είχε καθαρό μυαλό και έβγαζε ηρεμία στο παιχνίδι του.

Λιβάι Γκαρσία: Έβαλε δυο γκολ. Μια γκολάρα στο ξεκίνημα του ματς και ένα με εύστοχο κτύπημα πέναλτι. Επίσης επί 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις έτρωγε… ξύλο από το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά, ακόμα και έτσι, επί της ουσίας κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει, καθώς κόλλαγε την μπάλα στα πόδια του και ανέβαζε ολόκληρη την ομάδα. Και μ’ αυτό τον τρόπο κρατούσε όλη την ομάδα μπροστά.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Η ντρίμπλα που κάνει στον Ντόη στο κερδισμένο πέναλτι της ΑΕΚ, είναι όλα τα λεφτά και στο ματς, ενδεχομένως και στην φετινή σεζόν. Κατά τα άλλα ο Γκατσίνοβιτς, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του ως βασικός από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, έκανε καλό παιχνίδι, παρόλο που ακόμα είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητάς του.

Νίκλας Ελίασον: Η φάση του πρώτου ημίχρονου, στην οποία ο Σουηδός εξτρέμ κάνει το σπριντ, προλαβαίνει παίκτη του Ολυμπιακού που φεύγει στην αντεπίθεση και μάλιστα κερδίζει και το άουτ, είναι ενδεικτικό και της νοοτροπίας και του τρόπου παιχνιδιού του. Γενικώς έκανε πολύ καλό ματς. Και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο πήρε τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ από την δική του πλευρά. Ήταν αποτελεσματικός, στο πρώτο του ματς ως βασικός, από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Πέτρος Μάνταλος: Πήρε τον ρόλο του δεύτερου χαφ, που παίρνει συνήθως ο Πινεδα όταν ο Αλμέιδα επιλέγει αυτόν τον σχηματισμό. Και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καθαρό μυαλό, σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια του και πολύ τρέξιμο. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε και την μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει με το δοκάρι.

Στίβεν Τσούμπερ: Έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Λιβάι. Έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια στην φάση του δεύτερου γκολ και θα μπορούσε να είχε σκοράρει ο ίδιος πριν βάλει το αυτογκολ της χρονιάς ο Σαμασέκου. Έπαιξε σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον Γκαρσία και έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Και με την μπάλα στα πόδια του και στο πρέσινγκ που έκανε.

Σέρχιο Αραούχο: Μπήκε στο ματς ως αλλαγή και μπήκε αφηνιασμένος. Στο σημείο του παιχνιδιού που τον έριξε ο Αλμέιδα στο γήπεδο, έδωσε πολλή ενέργεια στην ομάδα, όταν φαινόταν κουρασμένη και βοήθησε και πολύ κρατώντας χαμηλά στην άμυνα του τον Ολυμπιακό. ω

Νταμιάν Σιμάνσκι: Μπήκε ως αλλαγή στην θέση που αγωνίζεται συνήθως, αυτή του κόφτη. Είχε ενέργεια και την έδωσε στην ομάδα, στο σημείο του παιχνιδιού που η ΑΕΚ την είχε απόλυτη ανάγκη. Έδωσε πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή και με ξεκούραστους αντιπάλους και τις περισσότερες εξ αυτών τις κέρδισε.

Ντομαγκόι Βίντα: Ως αλλαγή και μάλιστα εσπευσμένα μπήκε στην θέση του τραυματία Τζαβέλλα. Και παρόλο που μπήκε στο ματς ουσιαστικά κρύος, βοήθησε πολύ. Και διαχειρίστηκε εξαιρετικά όλες τις φάσεις που είχε να διαχειριστεί, κυρίως με την εμπειρία του.

Νορντίν Άμραμπατ: Ο Αλμέιδα έριξε τον Μαροκινό στο γήπεδο, για να κάνει αυτά που ακριβώς έκανε. Να κρατήσει μπάλες, να δώσει μάχες από την πλευρά του. Απολύτως συνεπής σ’ όλο ο Άμραμπατ έκανε σωστή δουλειά. Ενώ το πέναλτι το έδωσε να το εκτελέσει ο Γκαρσία.

Ορμπελίν Πινέδα: Μπήκε τελευταίος στο γήπεδο, αλλά πρόλαβε να κάνει δουλίτσα. Την δουλίτσα δηλαδή για την οποία τον έβαλε ο Αλμέιδα. Να βάλει ενέργεια στο πρέσινγκ και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, αλλά μ’ έναν παίκτη που μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X