Η μεγάλη ΑΕΚ πέρασε αέρας από τη Λεωφόρο και έφυγε για το νταμπλ! (VIDEO)

Η μεγάλη ΑΕΚ πέρασε αέρας από τη Λεωφόρο και έφυγε για το νταμπλ! (VIDEO)

Τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του νταμπλ από την ΑΕΚ η πρόκριση στη Λεωφόρο με το γκολ του Μπάγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την 1/2/1978, όταν η ΑΕΚ νίκησε 1-0 στη Λεωφόρο με ένα γκολ του Μπάγεβιτς. Ακολούθησε το 6-1 επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό και η νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 το Καραϊσκάκη στον τελικό. Η ΑΕΚ έφτασε στο νταμπλ με συνεχή επίδειξη ισχύος.

Ωστόσο, το νταμπλ που κατέκτησε η ΑΕΚ το 1978, το μοναδικό της μεταπολεμικά, είχε αρχίσει να… αχνοφαίνεται σαν σήμερα. Ηταν τρεις μέρες μετά το 2-0 (αντί για 7-0!) επί του Ολυμπιακού, όταν η ΑΕΚ νίκησε 1-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Ντούσαν Μπάγεβιτς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν ο πρώτος από τους μεγάλους αντιπάλους που απέκλεισε η ΑΕΚ για να φτάσει στο Κύπελλο.

Τη στιγμή που η ΑΕΚ είχε αρχίσει να αποσπάται στη βαθμολογία, μένοντας αήττητη από τη δεύτερη αγωνιστική, άρχισε να… βγάζει από τη μέση όλα τα μεγάλα εμπόδια και στο Κύπελλο. Ο (νταμπλούχος 1977) Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, αλλά ο Χρηστίδης και το δοκάρι (στο 9΄σε σουτ του Τερζανίδη) επέτρεψαν στην ΑΕΚ να κρατήσει το 0-0.

Σταδιακά η ΑΕΚ ισορρόπησε, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Θωμά Μαύρο και άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Στο ημίχρονο ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι έβγαλε τον Μίλτον Βιέρα, έβαλε δεξί μπακ τον Μπάμπη Ιντζόγλου και πέρασε στη μεσαία γραμμή τον Γιάννη Μουσούρη που το προηγούμενο καλοκαίρι είχε έρθει από τη Λάρισα ως επιθετικός, αλλά είχε καθιερωθεί από τον «Τσικ» ως δεξί μπακ. Ενας άνθρωπος για όλες τις… γραμμές!

Το γκολ ήρθε στο 56’ και ήταν από τα πιο σημαντικά του… κυπελλογκολτζή εκείνου του νταμπλ Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είχε χάσει λόγω τραυματισμού το πρώτο τρίμηνο της σεζόν, αλλά επανήλθε μέσα στον Δεκέμβριο και πρόλαβε όλα τα ματς του Κυπέλλου, σκοράροντας σχεδόν σε όλα τα ματς συνολικά 9 γκολ.

Στο 56’ ο Μίμης Παπαϊωάννου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Καψής απέτυχε να αποκρούσει και η μπάλα έφτασε στον Μπάγεβιτς στην άλλη πλευρά και αυτός με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Οσκαρ Αλβαρέζ στο 59’ και στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη Λεωφόρο μετά από 6 χρόνια (1-2 για το πρωτάθλημα το 1972) και την πανηγύρισε έξαλλα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Δαμιανίδης, Ραβούσης, Νικολάου, Βιέρα (46’ Ιντζόγλου) Τάσος, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Παπαϊωάννου (73’ Τσάμης) Μαύρος.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X