Ο Αθανασιάδης δίνει βαθμούς στην ΑΕΚ - Οι τρεις αποκρούσεις με ΠΑΟ, Ιωνικό και Άρη! (VIDEO)

Ο Αθανασιάδης δίνει βαθμούς στην ΑΕΚ - Οι τρεις αποκρούσεις με ΠΑΟ, Ιωνικό και Άρη! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

O Γιώργος Αθανασιάδης δίνει βαθμούς στην ΑΕΚ με τις αποκρούσεις του δείχνοντας πως δικαίως έχει γάντια βασικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Κέρβερος» και κομβικός για την ΑΕΚ αποδεικνύεται ο Γιώργος Αθανασιάδης που όχι μόνο επέστρεψε, αλλά δεν χάνει πλέον τα γάντια βασικού από τον Ματίας Αλμέιδα.

Στις αρχές Αυγούστου, ο διεθνής τερματοφύλακας επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο μέχρι το 2025 καθώς αυτό έληγε το καλοκαίρι του 2023. Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ αποφάσσιε να δώσει… χώρο στον Αθανασιάδη καθώς οι εμφανίσεις του με την Σερίφ Τιράσπολ πέρυσι -ειδικά στο Champions League- ήταν εντυπωσιακές, ενώ είχε και μια πολύ καλή εικόνα στην προετοιμασία με τις οδηγίες του Κάρλος Ρόα.

Ο 30χρονος πορτιέρο ήταν εξ αρχής έτοιμος να «παλέψει» με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς για τα… βασικά γάντια της φετινής ΑΕΚ και τα κέρδισε. Έμεινε στον πάγκο μέχρι και το ματς με τον Ιωνικό στην πρεμιέρα της Ένωσης στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» και εμφανίστηκε στην ενδεκάδα στο ματς στο Χαριλάου κλείνοντας χθες έναν… γύρο πρωταθλήματος ως βασικός. Ο Έλληνας πορτιέρε εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Αυστριακός τερματοφύλακας, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Δικέφαλο για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Σε 14 αγώνες λοιπόν, έχει δεχθεί πέντε γκολ κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 10 παιχνίδια.

Οι «Ζωσιμάδες» και η… ανατροπή για τον Αθανασιάδη

Παρότι είχε μια εν γένει σταθερή παρουσία ανάμεσα στα κιτρινόμαυρα γκολποστ, δεν είχε κάνει μεγάλες επεμβάσεις. Δεν είχε χρειαστεί να κάνει για την ακρίβεια.

Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκεί όπου στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ… αγνοούνταν στους Ζωσιμάδες, ο 30χρονος τερματοφύλακας δεν έδωσε λύσεις. Σε αμφότερα τα τέρματα που δέχθηκε ο Δικέφαλος θα μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα. Μετά από αυτή την ήττα, τον κύκλωσαν… σύννεφα, ωστόσ ο Ματίας Αλμέιδα του έδωσε γάντια βασικού και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Και εκεί είναι το σημείο καμπής. Μια σπουδαία επέμβαση. Αυτό που χρειαζόταν τόσο ο ίδιος, όσο και η ΑΕΚ από τον τερματοφύλακά της. Με το ματς στο 0-0, ένα φοβερό σουτ του Μπερνάρ φαινόταν να έχει πάρει τροχιά προς τα δίχτυα, όμως ο Αθανασιάδης εκτινάχθηκε και το έβγαλε για να σκοράρει λίγο αργότερα ο Πινέδα και να πάρει η ΑΕΚ μια πολύ σημαντική νίκη.


Ακολούθησε το ματς με τον Παναιτωλικό, όπου το γκολ που δέχθηκε ήταν από τα 11 βήματα, για να επιστρέψει στις μεγάλες επεμβάσεις με τον Ιωνικό. Σε ένα πολύ κομβικό σημείο του αγώνα στη Νίκαια με την Ένωση να χάνει 1-0, στο 77′ οι γηπεδούχοι φεύγουν στην αντεπίθεση με τον Αθανασιάδη να σταματά αρχικά ασταθώς το σουτ του Ρομπουλάκου και στη συνέχει να αποκρούει ενστικτωδώς την προβολή του Γούλερι. Λίγο αργότερα ο Βίντα σκόραρε για να ισοφαρίσει και εν τέλει η ΑΕΚ να νικήσει με το τέρμα του Τσούμπερ.


Και φτάνουμε στο χθες σε ένα ιδιαίτερο ματς για την ΑΕΚ. Ως τώρα δεν είχε δει αντίπαλο στη Νέα Φιλαδέλφεια να βγάζει φάσεις και να κρατάει μπάλα. Η Ένωση ήταν νευρική σε πολλά σημεία του παιχνιδιού με τον Αθανασιάδη να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο διεθνής γκολκίπερ έκανε λάθη στο μοίρασμα της μπάλας, έκανε μια άτσαλη έξοδο χτυπώντας τον Φαμπιάνο, ενώ έχασε και τη μπάλα. Ξανά όμως σε πολύ σημαντικό σημείο έκανε μια φοβερή επέμβαση.

Στο 66ο λεπτό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης γυρνούσε τη μπάλα, έκανε σέντρα από τα δεξιά με τον Μπράμπετς να παίρνει την κεφαλιά ανενόχλητος μέσα στη περιοχή. Ο 30χρονος πορτιέρε πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία για να αποκρούσει την πολύ καλή κεφαλιά του Μπράμπετς που πήγαινε στα δίχτυα κρατώντας το μηδέν για την ΑΕΚ.


Αποθέωση από Ζήκο για Αθανασιάδη

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιώργο Αθανασιάδη ο Άκης Ζήκος.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με ανάρτηση στα social media αναφέρθηκε στην καταλυτική παρουσία του τερματοφύλακα της Ένωσης στα τελευταία ματς, καθώς με τις επεμβάσεις του έδωσε βαθμούς στην ομάδα.

Αναλυτικά ανέφερε στο Instagram: «Όταν κερδίζοντας, έχεις τη πολυτέλεια να χρησιμοποιείς ως αλλαγές τους Μάνταλο, Τσούμπερ, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Σιντιμπέ… οποιαδήποτε κριτική περισσεύει. Τα περισσότερα μπράβο όμως, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, σε αυτόν που κράτησε και ίσως έδωσε βαθμούς στα τελευταία δυο παιχνίδια και όχι μόνο!»

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X