Θαύμασε ΑΕΚάρα και η Βόρεια Ελλάδα!

Θαύμασε ΑΕΚάρα και η Βόρεια Ελλάδα!
Photo Credits: INTIME

Μπροστά σε 5.000 οπαδούς της η εξαιρετική και άκρως επιθετική ΑΕΚ νίκησε 1-3 τον Πανσερραϊκό και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η ΑΕΚ ήθελε νίκη και ωραίο ποδόσφαιρο για να δώσει χαρά στους 5.000 οπαδούς της στις Σέρρες και το πέτυχε!
Η πολύ σοβαρή και ορεξάτη ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετά το 3-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, νίκησε 1-3 τον Πανσερραϊκό και στην έδρα του και πέρασε άνετα με συνολικό σκορ 5-1 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.Εκεί όπου περιμένει τον νικητή του αγώνα Άρης-Ολυμπιακός που ξεκινά τώρα. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 7-9 Φεβρουαρίου και 28 έως 2 Μαρτίου. Για την ΑΕΚ μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πέτρος Μάνταλος που σκόραρε και τα 2 γκολ (21′, 51′), ενώ η Ένωση έφτιαξε πολλές φάσεις για γκολ ξανά και θα μπορούσε να δώσει μεγάλες διαστάσεις στο σκορ.Το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ έβαλε ο Θεοδόσης Μαχαίρας στο 80′ με τρομερό σουτ.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε τους 10 από τους 11 βασικούς, με τον Φαν Βέερτ να είναι ο μόνος… σταθερός από την βασική 11άδα της Νίκαιας. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός μετά τη χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς προσαγωγούς και ο Αργεντίνος κόουτς είχε φουλ επιθετική ομάδα με Μάνταλο-Τσούμπερ-Γκατσίνοβιτς-Φερνάντες-Φαν Βέερτ. Ο Γκατσίνοβιτς ήταν αριστερά, ο Φερνάντες δεξιά και Μάνταλος-Τσούμπερ πίσω από τον Ολλανδό φορ με τον Γαλανόπουλο κόφτη.

Rotation έκανε και ο Παύλος Δερμιτζάκης, καθώς ο στόχος του Πανσερραϊκού είναι η άνοδος στη Super League και το ματς ήταν… τελειωμένο από τη Νέα Φιλαδέλφεια.Οι διαιτητές είχαν πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία τους, γι’ αυτό το λόγο υπήρξε καθυστέρηση στο ματς, το οποίο άρχισε με 10 λεπτά καθυστέρηση.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 4′ από στατική φάση. Ο Μήτογλου έπιασε πρώτος μια κεφαλιά στην περιοχή και ο Γκατσίνοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει. Αμέσως μετά ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Φαν Βέερτ, αλλά ο διαιτητής Τσιμεντερίδης έδειξε «παίζεται».

Πρώτη σοβαρή απειλή για την ΑΕΚ στο 8′. Ο Πάολο Φερνάντες πάτησε περιοχή και παρότι δεν είχε οπτικό πεδίο έκανε το σουτ, ο Κατσίκας έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Η ΑΕΚ έφτιαξε φάση ξανά αμέσως μετά. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιντιμπέ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τσούμπερ τη δεύτερη, ο Κατσίκας έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε.

Ο Μάνταλος στο 11′ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε από τον Φαν Βερτ, αλλά ο Τσιμεντερίδης έδειξε κόρνερ. Στο 13′ η ΑΕΚ απείλησε εξαιρετικά με συνδυασμό των Σιντιμπέ-Γκατσίνοβιτς και τον Σέρβο να σουτάρει απευθείας, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στo 19′ η ΑΕΚ είχει μεγάλη ευκαιρία μετά από σέντρα του Τσούμπερ από τα δεξιά, ο Φαν Βέερτ έπιασε μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Και στο 21′ ήρθε το γκολ… Από αριστερά Γκατσίνοβιτς-Τσούμπερ συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Ελβετός πάσαρε παράλληλα στο πρώτο δοκάρι και ο Μάνταλος με προβολή έκανε το 0-1 άνετα.

Ο Πανσερραϊκός στο 32′ έφτασε κοντά στο να εκτελέσει. Ο Σοφιανός τροφοδότησε τον Μούργο με ωραία ψιλοκρεμαστή μπαλιά, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κόπηκε από τον Μήτογλου.
Τρίτη τελική για τον Γκατσίνοβιτς στο 34′, αλλά πολύ κακό τελείωμα. Ο Σιντιμπέ έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Σέρβος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πρώτη τελική για τον Πανσερραϊκό στο 39′. Ο Κολομπίνο δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.Έπειτα από γέμισμα από τα δεξιά στο 45′, ο Σιντιμπέ κοντρόλαρε στη γωνία της περιοχής και μοίρασε στον Φαν Βέερτ. Αυτός έκανε το σουτ, αλλά κόπηκε από την άμυνα του Πανσερραϊκού και η μπάλα έφυγε κόρνερ.Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο στις Σέρρες με την Ένωση να κερδίζει 0-1 χάρη στο γκολ του Μάνταλου.

Το β’ ημίχρονο δεν είχε αλλαγές στο ξεκίνημα.

Και η ΑΕΚ στο 49′ πλήρωσε την αδράνεια της άμυνας της. Σέντρα του Σαϊντ από δεξιά, Μήτογλου-Σιντιμπέ δεν έκοψαν την μπάλα και ο Κατσαντώνης από κοντά πλάσαρε για το 1-1.Ομως η ΑΕΚ απάντησε άμεσα. Ο Σιντιμπέ… διόρθωσε το λάθος του και από δεξιά με ιδανική σέντρα, βρήκε τον Μάνταλο μόνο του στην καρδιά της περιοχής, ο οποίος με κεφαλιά έκανε άμεσα το 1-2.Στο 54′ ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στη γωνία της περιοχής και απέφυγε έναν αντίπαλο, επιχείρησε το σουτ, το οποίο κόπηκε από αμυντικό του Πανσερραϊκού. Τρία λεπτά μετά καλό σουτ του Φερνάντες λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Αλλαγές για τις δύο ομάδες στο 62′. Ο Αλμέιδα απέσυρε τον Φερνάντες που είχε ενοχλήσεις και πέρασε στη θέση του τον Μαχαίρα, ενώ για τον Πανσερραϊκό πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Θυμιάνης και Κανίς, αντί των Γιανναράκη και Σαίντ.Πέντε λεπτά έγιναν ξανά αλλαγές από την Ένωση.Αραούχο, Φράνσον και Κοσίδης περνούν στον αγωνιστικό χώρο, αντί των Γκατσίνοβιτς, Γαλανόπουλου και Φαν Βέερτ. Ο Αραούχο έμεινε αριστερά, ο Κοσίδης φορ, ο Μαχαίρας δεξιά με τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο ξανά, δίπλα στον Μάνταλο.Στο 71′ η ΑΕΚ είχε μία τεράστια ευκαιρία με τον Σιντιμπέ από δεξιά να σεντράρει, τον Κοσίδη να παίρνει κεφαλιά με δύναμη, αλλά ο Κατσίκας απέκρουσε εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης η Ένωση πίεσε με τον Μήτογλου στην περιοχή, ο Αραούχο απείλησε με εκπληκτική ραμπόνα, σημάδεψε γωνία, λίγο πριν την γραμμή απομάκρυνε ο Κατσαντώνης και εν συνεχεία απέκρουσε και νέο σουτ του Μήτογλου.

Γλυκιά σέντρα του Μάνταλου στο 77′ στην πλάτη της άμυνας του Πανσερραϊκού, ο Αραούχο προσπάθησε να κατεβάσει την μπάλα αλλά την έστρωσε στον Μαχαίρα, όμως ο Κατσίκας γράπωσε την μπάλα και σταμάτησε τη φάση. Ομως η ΑΕΚ που είχε πίεση και όρεξη στην επίθεση βρήκε και άλλο γκολ. Στο 80′ ο Κοσίδης υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα και έστρωσε στον Μαχαίρα, ο οποίος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο ήταν πολύ καλό και διαπέρασε τον Κατσίκα για το 1-3.

Ακολούθησαν καλές φάσεις με Κοσίδη δις και Αραούχο, αλλά δεν μπήκε άλλο γκολ. Και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να κερδίζει 1-3 στις Σέρρες, να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά και να δίνει μεγάλη χαρά στους 5.000 οπαδούς της.

Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3

Γκολ:

21′ Μάνταλος σουτ 0-1

49′ Κατσαντώνης σουτ 1-1

51′ Μάνταλος κεφαλιά 1-2

80′ Μαχαίρας σουτ 1-3

Κίτρινες: Μάνταλος (40′)

Κόκκινες: –

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Λυμπεράκης, Παντεκίδης, Γιανναράκης, Ζέρης, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Στάικος (61′ Θυμιάνης), Σοφιανός (82′ Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαΐντ (61′ Κανίς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια, Γαλανόπουλος (67′ Φράνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Φερνάντες (62′ Μαχαίρας), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67′ Κοσίδης)

Ο MVP του Πανσερραϊκός-ΑΕΚ

Αναμφίβολα ο Πέτρος Μάνταλος με τα 2 γκολ, λίγες ημέρες μετά την χρυσή ασίστ στη Νίκαια στον Τσούμπερ, ήταν ο πρωταγωνιστής στις Σέρρες. Φρέσκος, με διάθεση και όρεξη να παίξει ο Μάνταλος απέδειξε για ακόμη ένα ματς ότι φέτος μπορεί να έχει κομβικό ρόλο στο rotation του Αλμέιδα.

Το κλειδί του Πανσερραϊκός-ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μετά το 1-1… αγχώθηκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η τρομερή σέντρα του Σιντιμπέ ήταν το… κλειδί για το 1-2 και εκεί τελείωσαν όλα για το διπλό της ΑΕΚ. Άλλος προβληματισμός δεν τέθηκε στο παιχνίδι.

Τα γκολ του Πανσερραϊκός-ΑΕΚ





Η μετάδοση του Πανσερραϊκός-ΑΕΚ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X