Η ΑΕΚ έχει παιχταράδες, αλλά ο Πινέδα είναι άλλο πράγμα!

Η ΑΕΚ έχει παιχταράδες, αλλά ο Πινέδα είναι άλλο πράγμα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποκλίνεται στον Πινέδα που ήρθε στα μέρη μας και μας δείχνει πως πρέπει να παίζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ανεβάζοντας επίπεδο την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαφέστατα δεν περιμέναμε ένα ματς κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό για να καταλάβουμε την ποιότητα που έχει αυτή η ομάδα. Είναι δεδομένο και νομίζω έχει αποδειχτεί πλέον μετά από πάρα πολλά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πώς η δουλειά του Αλμέιδα είναι πάρα πολύ ποιοτική και η ΑΕΚ δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Πιστεύω δε ακράδαντα, πως το μέλλον της ανήκει και θα βρεθεί ακόμα ψηλότερα.

Οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Αργεντινός τεχνικός, ήταν λογικό σε ένα σημείο να ανακόψουν το ρυθμό και την ένταση στο παιχνίδι της Ενωσης. Ειδικά μάλιστα, απέναντι σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, έστω και μικρότερης κατηγορίας, όπως ήταν ο Πανσερραϊκός. Οταν στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε «γκάζι», όταν μπήκαν και παίκτες που ο Αλμέιδα είχε κρατήσει στον πάγκο στο ξεκίνημα, τα πράγματα έγιναν τόσο απλά και πλέον η πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου μοιάζει απλώς τυπική διαδικασία που περιμένει να σφραγιστεί την επόμενη εβδομάδα στις Σέρρες.

Τα καλά νέα και οι Τσούμπερ, Μάνταλος

Αναμφίβολα, το παιχνίδι δεν αξίζει τόσο για να σταθεί κάποιος στην σύγκριση των ομάδων, αλλά κυρίως να δει κάποια πρόσωπα. Για παράδειγμα, για την ΑΕΚ νομίζω ήταν πάρα πολύ θετικό μήνυμα η παρουσία του Φράνσον, που για πρώτη φορά κατά την παρουσία του με τη φανέλα της έδειξε πως μπορεί να είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης που θα δίνει πράγματα στο παιχνίδι και μπορεί να βοηθήσει στον άξονα. Ειδικά, όταν είναι ματς που δεν είναι πολύ υψηλού ρυθμού και έντασης και άρα μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα.

Στα δικά μου μάτια, πολύ θετική ήταν και η «επιστροφή» του Τζαβέλλα. Μετά από καιρό που δεν μπόρεσε να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έκανε ένα πολύ πειστικό παιχνίδι. Κατάφερε να κερδίσει όλες τις μονομαχίες και να είναι ο παίκτης που ξέρει να καθαρίζει και να δίνει λύσεις στην άμυνα της ομάδας του οπότε αυτό χρειαστεί. Υπάρχουν και επιμέρους πράγματα, όπως η φοβερή ικανότητα του Λιβάι στο σκοράρισμα, ο βιονικός Χατζισαφί που έπαιξε 90λεπτο και επιβεβαίωσε για ακόμα φορά πώς είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης που δικαιώνει την επιλογή του Αλμέιδα να θέλει να τον κρατήσει και για την επόμενη σεζόν.

Ακόμα, υπάρχει ο Τσούμπερ και η αγωνιώδης προσπάθειά του να βρει ένα γκολ, μία φάση, έστω μια ντρίπλα που του ανεβάσει την ψυχολογία. Κάτι που θα τον κάνει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και να μπει ακόμα πιο δυνατά στη συνέχεια της σεζόν. Ο κόσμος ανέδειξε ως MVP της αναμέτρησης τον Μάνταλο. Είναι αλήθεια πως ήταν αρκετά σημαντικός στη διάρκεια του 90λεπτου, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ και συνολικά ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, ειδικά τώρα που έχει βγάλει από πάνω του πολλά βάρη που φάνηκε στην πράξη, ότι ήταν περιττά και τον μπλόκαραν.

«Χαμάλης» πολυτελείας ο Πινέδα

Ωστόσο, νομίζω πως το πιο σημαντικό συμπέρασμα της βραδιάς είναι πως η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ της τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος. Δεν συζητάμε απλά για τον καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ. Αυτό είναι δεδομένα ο Ορμπελίν Πινέδα. Αλλά κάθε παιχνίδι που περνά πείθομαι ολοένα και περισσότερο, πως σαν τον Μεξικανό παικταρά δεν υπάρχει κανείς άλλος στην Ελλάδα. Ενας παίκτης με σπάνια ποδοσφαιρική κλάση, που συνδυάζει όλη αυτή την ποιότητα με το να αναλαμβάνει το ρόλο του «χαμάλη».

Να είναι εκείνος που στις περισσότερες φορές θα γίνει θυσία για την ομάδα. Θα παίξει σε κάθε θέση, θα τρέξει περισσότερο από όλους και θα δώσει όλες τις λύσεις. Σας θυμίζω, ότι στο ματς με την Κηφισιά την περασμένη εβδομάδα, ο Πινέδα έπαιξε δεξί μπακ. Κόντρα στον Πανσερραϊκό, ξεκίνησε ως κεντρικός χαφ και στο τέλος έπαιξε αριστερός χαφ. Κατά την παρουσία του στην ΑΕΚ, ο Πινέδα έχει παίξει και δεξιά, έχει παίξει και πίσω από τον επιθετικό και νομίζω πως όποτε χρειαστεί ο Αλμέιδα, θα παίξει και στόπερ και αριστερό μπακ, ακόμα και τερματοφύλακας.

Είμαι βέβαιος, ότι θα το κάνει και πάρα πολύ καλά, γιατί είναι παίκτης που έχει όλο το πακέτο που χρειάζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Διαθέτει φοβερή ισορροπία μεταξύ δημιουργίας και αμυντικής συνέπειας, εκπληκτική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, εξαιρετικά τελειώματα. Δεν είναι τυχαίο, πως κόντρα στον Πανσερραϊκό, ήταν και πάλι μέσα και στα τρία γκολ της ΑΕΚ και έδειξε πως είναι καταλύτης για το παιχνίδι της ομάδας.

Η ακριβότερη μεταγραφή

Ούτε θεωρώ περίεργο, πως εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η κουβέντα για το μέλλον του. Είναι δεδομένο, πως όταν έχεις ένα τέτοιο παιχταρά ως δανεικό χωρίς κάποια επιπλέον οψιόν αγοράς, να έχεις αγωνία για το πώς θα καταφέρεις να τον κρατήσεις και να τον «δέσεις» στη Νέα Φιλαδέλφεια για πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να είμαι από τώρα βέβαιος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν μπορώ να ξέρω ποιες θα είναι οι απαιτήσεις της Θέλτα και που θα είναι η ισπανική ομάδα, δεν ξέρω πού θα βρίσκεται η ΑΕΚ και πώς μπορεί να «ψήσει» τον Μεξικανό.

Αυτό που ξέρω είναι πως ο Πινέδα έχει όλο το πακέτο για να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ της νέας σεζόν και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να τον κρατήσει στην ΑΕΚ. Να τον χρίσει ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, να κάνει όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να του δώσει κίνητρα για να μπορέσει να παίξει και να γίνει ο ηγέτης που θέλει ο Αλμέιδα για τη δική του ομάδα.

Όπως τον Σαβέβσκι

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X