Όταν πάτησε γκάζι η ΑΕΚ, όλα τελείωσαν!

Όταν πάτησε γκάζι η ΑΕΚ, όλα τελείωσαν!
Photo Credits: INTIME

Το άνετο και ξεκούραστο 3-0 της ΑΕΚ επί του Πανσερραϊκού την στέλνει από τώρα στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήθελε ένα ξεκούραστο απόγευμα με τον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα με σοβαρότητα και συγκέντρωση, αφού είδε το 1ο ημίχρονο να μην έχει αποτέλεσμα, μπήκε στο β’ και… καθάρισε πατώντας γκάζι και κερδίζοντας 3-0. Στο 55’ ο Μάνταλος και στο 67’ ο Γκαρσία σκόραραν και έκαναν τη διαφορά που έπρεπε απέναντι στην ομάδα των Σερρών που ήταν αδύνατο να αντέξει στην πίεση και την επιθετική λειτουργία της Ένωσης, ενώ ο κορυφαίος της Πινέδα σκόραρε στο 89′ για το τελικό 3-0.

Ρεβάνς σε μία εβδομάδα στις Σέρρες σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα (στα ημιτελικά παίζει με τον νικητή του Άρης-Ολυμπιακός, ενώ η ΑΕΚ την Κυριακή αγωνίζεται στις 16:00 στη Νίκαια με τον Ιωνικό για την Super League.

Αντίπαλος της ΑΕΚ σήμερα με τον Πανσερραϊκό ο Δημήτρης Ανάκογλου, ο πρώην αρχηγός της στα… δύσκολα χρόνια, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε από τους 15.000 φίλους της Ένωσης.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα της ΑΕΚ, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι για τη Super League με τον Παναιτωλικό. Κόντρα στον Πανσερραϊκό παρέμειναν στην ενδεκάδα μόνο ο Πινέδα και ο Χατζισαφί.

O Πανσερραϊκός, από την πλευρά του, έπαιξε με αρκετές αλλαγές στην 11άδα, ενώ κράτησε και κάποιους βασικούς παρότι δίνει το βάρος στην άνοδο του από την Super League 2, όπου είναι πρωτοπόρος.

Η πρώτη απειλή της ΑΕΚ ήρθε στο 4’, από τα πόδια του Τσούμπερ, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά από δεξιά ο Φερνάντες έκανε ατομική ενέργεια, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Πανσερραϊκός στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να πιέσει ψηλά την ΑΕΚ και να την εμποδίσει στο χτίσιμο των επιθέσεων, με τους παίκτες του Αλμέιδα να ψάχνουν την άμεση μετάβαση στο επιθετικό τρίτο. Ο Μούργος στο 14’ έκανε ένα πλασέ εκτός περιοχής η μπάλα πήγε αρκετά άουτ. Στο 17’ εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από τα αριστερά, ο Τζαβέλλας μάλλον με το γόνατο έστειλε την μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στο 22’ με νέα εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά από τον Φερνάντες. Ο Ισπανός είδε την κίνηση του Τζαβέλλα στον κενό χώρο, όμως ο Έλληνας στόπερ βρήκε την μπάλα με το καλάμι και ο Γιαννίκογλου μπλόκαρε εύκολα. Στο επόμενο λεπτό ο Πινέδα τροφοδότησε τον Μάνταλο και αυτός μπήκε στην περιοχή. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός προσπάθησε να βρει ξανά τον Μεξικανό, αλλά ο Γιαννίκογλου έπεσε στη γωνιά του και μάζεψε την μπάλα. Στο 28’ η ΑΕΚ είχε την καλύτερη φάση, όταν ο Πάολο Φερνάντες έκανε ξανά μια ωραία προσποίηση και αφού βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 40′. Ο Φερνάντες τροφοδότησε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε ένα ωραία διαγώνιο σουτ. Ο Γιαννίκογλου έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ωραία κίνηση του Τσούμπερ στο 41’ από τα αριστερά που έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί πετάχτηκε ο Ραντόνια που έκανε το σουτ με τη μια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και φάσεις, αλλά όχι το γκολ που ήταν ο στόχος της.

Το β’ ημίχρονο άρχισε στη Νέα Φιλαδέλφεια δίχως αλλαγές για την ΑΕΚ και την ομάδα των Σερρών.  Στο 51’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Πεταυράκη, μετά από σουτ του Φράνσον. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, με τον Φωτιά να συμφωνεί με τον Πολυχρόνη για να συνεχιστεί το ματς. Και στο 55’ ήρθε η λύση… Ο Πινέδα έκανε την ατομική ενέργεια, ο Γιαννίκογλου απέκρουσε, αλλά ο Μάνταλος ήταν στην σωστή θέση, πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0.

Αμέσως μετά το γκολ ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την θέση του Φαν Βέερτ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις. Στο 59’ η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεση της, αλλά ο Τσούμπερ από ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά το 60’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Αραούχο-Άμραμπατ-Γιόνσον, αντί Φερνάντες-Φράνσον-Τσούμπερ, ενώ ο Δερμιτζάκης έβαλε Λυμπεράκη και Σοφιανό αντί Πεταυράκη-Κανίς.

Αραούχο και Γκαρσία συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος παίζει στον άξονα και ο Πινέδα μετακινήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Άμραμπατ θα παίξει στα δεξιά.

Μετά το 66’ έγιναν νέες αλλαγές με Ανάκογλου (χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο της ΑΕΚ)-Μπαϊροβιτς για τον Πανσερραϊκό.

Στο 67’ η ΑΕΚ έφτασε και σε 2ο γκολ. Ο Αραούχο έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η άμυνα του Πανσερραϊκού έκανε τραγικό λάθος και ο Χατζισαφί έστρωσε στον 25χρονο φορ, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Αμέσως μετά το γκολ ο Ρότα πέρασε στην θέση του Ραντόνια.

Η Ένωση συνέχισε με πίεση και ρυθμό. Στο 75’ ωραία κυκλοφορία από πλευράς γηπεδούχων, το διαγώνιο σουτ του Άμραμπατ κοντράρει και πάει κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό σέντρα Άμραμπατ από δεξιά, σουτ στην κίνηση από τον Αραούχο, με τον Γιαννίκογλου να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 78’ η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία με τον Αραούχο, ενώ στο 80’ ο Ρότα σε άδειο τέρμα από το 1 μέτρο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ σε μία απίστευτη χαμένη ευκαιρία.

Στο 85′ νέο σουτ του Αραούχο από πλεονεκτική θέση, τρομερά αδύναμο, μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννίκογλου. Στο 87′ ο Μάνταλος έκανε νέο σουτ ψηλά άουτ, με την ΑΕΚ να ψάχνει συνεχώς τρίτο γκολ. Η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ στο 89′, αυτή τη φορά με τον Πινέδα. Οι κιτρινόμαυροι έφυγαν σε ωραία αντεπίθεση, ο Γκαρσία με υπέροχη ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο και μοίρασε στον Μεξικανό, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.

Στο 94′ σουτ του Αραούχο από διαγώνια, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Και κάπου εκεί με την ΑΕΚ να κλείνει εντυπωσιακά το β’ ημίχρονο τελείωσε το ματς και η υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 3-0

Γκολ:

55’ Μάνταλος σουτ 1-0

67’ Λιβάι Γκαρσία σουτ 2-0

89′ Πινέδα σουτ 3-0

Κίτρινες:

Φερνάντες (37′) – Γιανναράκης (32’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φράνσον (61′ Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (61′ Αραούχο), Φερνάντες (61′ Γιόνσον), Μάνταλος, Φαν Βερτ (56′ Γκαρσία).

Πανσερραϊκός: Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (60′ Λυμπεράκης), Κολομπίνο (66′ Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77′ Αλί Μπαμπά), Κανίς (60′ Σοφιανός), Κατσαντώνης (66′ Μπαΐροβιτς).

O MVP του ΑΕΚ-Πανσερραϊκός

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ο παίκτης που και πάλι έδινε ρυθμό στην ομάδα επιθετικά. Ξεκίνησε δεξιά, με τον Τσούμπερ αριστερά και συνέκλινε συνεχώς, ενώ είχε διάθεση να παίξει και σε αυτό το ματς παρότι αγώνας Κυπέλλου. Ο Μεξικανός ήταν καθοριστικός στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ (έκανε το σουτ με ατομική ενέργεια) από όπου ξεκίνησε το πρώτο γκολ) και μετά το 1-0 έπαιξε κεντρικά περισσότερο.

Στο 89′ αφού προσπάθησε αρκετά και απείλησε πολλές φορές, βρήκε το γκολ και έγραψε το τελικό 3-0. Kαι ήταν αυτό το 7ο γκολ του μέχρι στιγμής.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Πανσερραϊκός

Το ζήτημα σε τέτοια ματς είναι να σκοράρεις. Η ΑΕΚ το βρήκε εν τέλει στο 55’. Και εκεί ουσιαστικά… τελείωσε το ματς, αφού η Ένωση είχε διάθεση να ανεβάσει ρυθμούς. Για το πρώτο γκολ καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ατομική ενέργεια του Πινέδα και η σωστή θέση του Μάνταλου που σκόραρε.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Πανσερραϊκός



Η μετάδοση του ΑΕΚ-Πανσερραϊκός

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X