Έρχεται πρόγραμμα «βουνό» τις επόμενες 25 μέρες για την ΑΕΚ και ακόμα ψάχνουμε τις προσθήκες

Έρχεται πρόγραμμα «βουνό» τις επόμενες 25 μέρες για την ΑΕΚ και ακόμα ψάχνουμε τις προσθήκες
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα της ΑΕΚ, τις προσθήκες που περιμένουν και το Φάιναλ-8 του Κυπέλλου.

Μετά την νίκη στην Καρδίτσα που ήταν εκ των ων ουκ άνευ, η ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία της για τους επόμενους αγώνες που έρχονται.

Τέτοια ματς όπως με τους νεοφώτιστους αλλά και με τον Απόλλωνα που έρχεται το Σάββατο είναι από αυτά που πρέπει να τα κερδίζεις αν θες να διεκδικήσεις καλή θέση στην βαθμολογία. Είναι ομάδες όμως, που αν σε βρουν απροετοίμαστο και νιώσουν ότι έχουν την ευκαιρία να πάρουν κάτι από τον αγώνα, μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά, οπότε μόνο να χάσει έχει η Ένωση από τέτοια ματς, καθώς η νίκη πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Πρόγραμμα φωτιά

Το θέμα είναι ότι, κοιτάζοντας το πρόγραμμα της ΑΕΚ για τις επόμενες 25 μέρες, βλέπει κάποιος  αγώνες ανά τρεις μέρες σχεδόν και κρίσιμες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και το BCL. Η σειρά αγώνων έχει ως εξής :

  • 21/1 Απόλλων Πάτρας (εκτός)
  • 25/1 Μάλαγα (εκτός)
  • 28/1 Περιστέρι (εντός)
  • 31/1 Γαλατασαράι (εκτός)
  • 4/2 Άρης (εκτός)
  • 7/2 Ρίσεν ή Λιμόζ (εντός)
  • 11/2 Λαύριο (εντός)
  • 16-19/2 Φάιναλ-8

Από ό,τι βλέπετε μιλάμε για 7 αγώνες σε 20 ημέρες πριν πάει η ΑΕΚ στην Κρήτη για το Κύπελλο, όπου είχε μια καλή κλήρωση και έχει αρκετές πιθανότητες να προχωρήσει. Πολλά και δύσκολα ματς, ειδικά αυτά τις Ευρώπης ίσως είναι τα πιο απαιτητικά, αν θέλει η ομάδα να παλέψει για την πρόκριση στους οκτώ. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτόν τον όμιλο, είναι αουτσάιντερ και οτιδήποτε καταφέρει θα συνιστά υπέρβαση, όμως πρέπει να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί. Η Μάλαγα και η Γαλατά είναι ομάδες που θεωρούνται από τα φαβορί για το Φάιναλ-4 και την κούπα, οπότε είναι ένα καλό crash test για την ΑΕΚ, ώστε να μετρήσει τις δυνάμεις της.

Απαραίτητες οι προσθήκες

Πάμε τώρα στο άλλο κομμάτι που είναι απαραίτητο για την συνέχεια και μιλάμε φυσικά για τις προσθήκες. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ εδώ και καιρό, από την στιγμή που αποδεσμεύτηκαν οι Φιλιππάκος και Περσίδης, είναι με μείον δύο παίκτες στις προπονήσεις και στους αγώνες. Δεν λέω ότι έκαναν καμιά τρομερή διαφορά, αλλά τουλάχιστον ποσοτικά υπήρχαν δύο κορμιά ακόμα, ειδικά σε θέσεις που δεν περισσεύουν οι παίκτες.

Είναι γνωστό πλέον, ότι εδώ και αρκετές μέρες προπονούνται στα Λιόσια ο Γιάνκοβιτς με τον Γόντικα, όμως η ΑΕΚ δεν μπορεί να τους δηλώσει λόγω των εξωαγωνιστικών εκκρεμοτήτων που έχει. Το ίδιο συμβαίνει με τον Μάιλς που ανακοινώθηκε στις 18/11, σήμερα έχουμε 18/1, δηλαδή δύο μήνες μετά και ακόμα δεν έχει δηλωθεί στην λίστα του ΕΣΑΚΕ. Προφανώς αυτά τα «διαδικαστικά» δεν ήταν τόσο «διαδικαστικά» τελικά, όμως η ομάδα χρειάζεται λύσεις.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι παίκτες όπως ο Μίτσελ, ο Στρέλνιεκς, ακόμα και ο Γουίλιαμς, δεν μπορούν να βγάζουν δύο αγώνες την εβδομάδα παίζοντας 34 λεπτά κάθε φορά. Ο Φρέιζιερ βγάζει συνεχώς τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό, μία παίζει μία δεν παίζει, ο Μαυροειδής ακόμα δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι κρίμα γιατί η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι μετά τις τελευταίες νίκες και μια επιπλέον βοήθεια θα την χρειαζόταν. Ειδικά ο Μάιλς που είναι παίκτης για να παίζει καρά-βασικός σε αυτό το ρόστερ, είναι σημαντική απώλεια στους αγώνες πρωταθλήματος.

Καλό θα ήταν λοιπόν να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να έχει ο προπονητής στα χέρια του περισσότερες επιλογές και συνολικά η ομάδα να είναι περισσότερο ανταγωνιστική.

Στόχος η καλή πορεία στο Κύπελλο

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη στην κλήρωση του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο να παίρνει τον κλειδάριθμο με το νο1 και να αλλάζει τις ισορροπίες στην κλήρωση. Η ΑΕΚ που κατά πάσα πιθανότητα θα έπεφτε από τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό, πλέον θα αγωνιστεί με τον Πανιώνιο και μετά με τον νικητή του ζευγαριού Περιστέρι-ΠΑΟΚ για μια θέση στον τελικό. Σε άλλες εποχές μια τέτοια κλήρωση θα έβαζε όλον τον οργανισμό σε διαδικασία κατάκτησης του κυπέλλου, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, μια παρουσία στον τελικό θα είναι μια καλή πορεία για την ομάδα.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X