Η ποιότητα του Στρέλνιεκς οδηγεί την ΑΕΚ

Η ποιότητα του Στρέλνιεκς οδηγεί την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ στους τελευταίους αγώνες

Η ΑΕΚ κέρδισε με δυσκολία στην Καρδίτσα και είχε για μια ακόμα φορά καλύτερο παίκτη τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός δείχνει να φορμάρεται την κατάλληλη στιγμή, όπως όλοι οι παίκτες που έχουν συνηθίσει στους ρυθμούς της Ευρωλίγκας, μετά τον Δεκέμβριο.

Η Ένωση όταν υπέγραφε το καλοκαίρι τον Στρέλνιεκς, ήθελε έναν παίκτη έμπειρο, που στις δύσκολες αναμετρήσεις θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα και με την εμπειρία του να πάρει τις σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Στρέλνιεκς, ξεκίνησε αρκετά ήρεμα την χρονιά, χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα, όμως σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια ήταν εκεί, ανεξάρτητα αν έχασε ή κέρδισε η ομάδα του.

Από τους 17 αγώνες που έχει δώσει η ΑΕΚ με τον Στρέλνιεκς στην σύνθεση της, ο Λετονός γκαρντ ήταν διψήφιος στους 10 από αυτούς. Ειδικά στους δύσκολους αγώνες, δήλωνε πάντα παρών, αφού με την Καρσίγιακα είχε 15 και 13 πόντους στους δύο αγώνες, με την Βόννη 20 και 17, με την Τόφας 17 και 16.

Ειδικά στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις είναι πάρα πολύ ουσιαστικός και καθοδηγεί εξαιρετικά την ομάδα όχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στην δημιουργία. Στους δύο αγώνες απέναντι στην Τόφας και την Καρδίτσα, ο Στρέλνιεκς μετράει 15.3 πόντους με το απίθανο 58.8% στο τρίποντο (10/17), ενώ ταυτόχρονα μοιράζει και 6.7 ασίστ που μεταφράζονται σε άλλους 15 πόντους ανά αγώνα, για τους συμπαίκτες του. Στο σύνολο ο Στρέλνιεκς, είναι υπεύθυνος για 30.3 πόντους στους τρεις τελευταίους αγώνες, όταν ο μέσος όρος πόντων όλης της ομάδας είναι 76, δηλαδή περίπου το 39% της συνολικής συγκομιδής της ΑΕΚ.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να συνεχίσει να το κάνει σε κάθε αγώνα, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πότε πρέπει να φορτσάρει και πότε να κάνει συντήρηση, ξέρει πολύ καλά το σώμα του και πράττει ανάλογα. Το θέμα είναι ότι τώρα που πλησιάζουμε στους πιο κρίσιμους μήνες της σεζόν, ο Στρέλνιεκς δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν και δίνει λύσεις σε πολλούς τομείς της ομάδας. Αν τον βοηθήσει και η ίδια η ομάδα λίγο παραπάνω για να μην χρειάζεται να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, τότε θα δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι καταθέτει την αδιαμφισβήτητή ποιότητα του μέσα στα παρκέ και ομορφαίνει το παιχνίδι της ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X