Τελεία και παύλα, ΑΕΚ είσαι…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την ποδοσφαιρική μαγεία που μοιράζει η ΑΕΚ του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τελειώνει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει νικήσει (και) τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και 32.000 θεατές μένουν όρθιοι στις θέσεις τους και αποθεώνουν τον Αλμέιδα και τους παίκτες του. Προφανώς δεν ήταν η επικράτηση επί του Παναιτωλικού που έκανε τον κόσμο της Ενωσης να ενθουσιαστεί. Αυτό που έδωσε η ΑΕΚ στο κοινό της, είναι αγαλλίαση ψυχής. Τα ματάκια τους είδαν ξανά μια σπάνια ποδοσφαιρική παράσταση, είδαν την ΑΕΚ να «κεντάει» μέσα στο γήπεδο και να τους κάνει να τη συγκρίνουν με άλλες εποχές, τότε που η ΑΕΚ έπαιζε ποδόσφαιρο που έμεινε στο θυμικό, ως το καλύτερο που έχει παιχθεί σε ελληνικά γήπεδα.

Η ΑΕΚ είναι άλλη κλάση και όποιος δεν το καταλαβαίνει, προφανώς βλέπει το ποδόσφαιρο με τρόπο που εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω. Θα πείτε, πως και άλλες φορές κατά το παρελθόν η ΑΕΚ έπαιζε μπαλάρα, αλλά το πρωτάθλημα πήγαινε αλλού. Ας μη γινόμαστε μάντεις κακών μαντάτων, έστω και εάν η διαιτησία του Βεργέτη προκάλεσε εκνευρισμό και τρομερή απογοήτευση με το πώς γίνεται η δουλειά στην Ελλάδα.

Γιατί όποιος ψάχνεται λίγο σε ό,τι αφορά τα διαιτητικά, θα έβλεπε πως ο Βεργέτης από την Αρκαδία είχε μπει στο στόχαστρο του συστήματος εδώ και καιρό, επειδή κατά τους περισπούδαστες αναλυτές είχε δώσει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στη Λιβαδειά και δεν τιμωρήθηκε. Τώρα βέβαια, πως εκείνο το πέναλτι στον Γκατσίνοβιτς ήταν οφθαλμοφανές και μόνο καταχρηστικά χρειάστηκε να εξεταστεί και στο VAR για να επιβεβαιωθεί το ορθόν της απόφασης, είναι μια αλήθεια που δεν θα χαλάσει την ιστορία. Μπορεί να χαλάσει το μυαλό κάποιου διαιτητή πάντως.

Χάθηκε η μπάλα

Ας αφήσουμε τις γκρίζες σκέψεις. Ας δούμε την ομορφιά του ποδοσφαίρου, αυτό που μας έκανε όλους από παιδιά να κολλήσουμε με αυτό το άθλημα. Η μπάλα που παίζει η ΑΕΚ, είναι κάτι που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Υπήρξαν διαστήματα κατά τη διάρκεια του ματς με τον Παναιτωλικό, που χάθηκε η μπάλα. Για παράδειγμα, το διάστημα που ακολούθησε το τρίτο γκολ της Ενωσης μέχρι το 65’, η μπάλα κρύφτηκε και οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν μπορούσαν καν να την ακουμπήσουν!

Πως συνέβη όλο αυτό; Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων: η προσωπικότητα και η δουλειά του Αλμέιδα, η ποιότητα του έμψυχου δυναμικού που υπάρχει (σκεφτείτε μόνο πόσοι έλειπαν ή έμειναν στον πάγκο και θα καταλάβετε πολλά), αναμφίβολα η είσοδος στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά». Όλα έγιναν τη σωστή στιγμή και η ΑΕΚ εμφανίζει αυτήν τη χρονιά, σε όλη τη διάρκεια της, τεράστια διαφορά από κάθε άλλο ανταγωνιστή.

Αλμέιδα, ποιότητα παικτών, γήπεδο

Ξέρετε, δεν έχει και μεγάλο νόημα να προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο και να αναλωνόμαστε κάθε φορά στην ίδια κουβέντα. Γι’ αυτό επέλεξα ξανά να γράψω πριν καν αρχίσουν τα ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ετσι κι αλλιώς, η βαθμολογική σούμα θα γίνει στο τέλος. Επί του παρόντος, αυτό που μπορεί να προκαλεί ικανοποίηση σε κάθε θεατή αγώνα της ΑΕΚ, είναι πως βλέπει ποδόσφαιρο άλλου επιπέδου.

Απίστευτες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, ειδικά εάν συνυπολογίσει κάποιος πως μιλάμε για μια ομάδα λίγων μηνών. Κι όμως, η ΑΕΚ, χάρη στο τρίπτυχο Αλμέιδα, παίκτες ποιότητας, απόκτηση έδρας, μπορεί να νικά το χρόνο και να παίζει αυτό το απίστευτο ποδόσφαιρο. Τελειώνει κάθε ματς της ΑΕΚ και βλέπεις μια απογοήτευση στα μάτια των περισσότερων και βέβαια την προσμονή για το πότε θα φτάσει η στιγμή που θα παίξει ξανά η «κιτρινόμαυρη» ποδοσφαιρική μηχανή.

Εφτιαξαν το κέφι

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X