Με τρομερό λαό και… φόρα η ΑΕΚ πέρασε (64-70) και από την Καρδίτσα!

Με τρομερό λαό και… φόρα η ΑΕΚ πέρασε (64-70) και από την Καρδίτσα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πέρασε και από την Καρδίτσα, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να κάνει μεγάλο παιχνίδι

Η ΑΕΚ με τον Στρέλνιεκς σε μεγάλη μέρα πέρασε από την Καρδίτσα με 64-70, με τον κόσμο της να στηρίζει την ομάδα και να δίνει ρεσιτάλ στην εξέδρα!

Η ΑΕΚ κέρδισε με μεγάλη δυσκολία την Καρδίτσα (64-70) και άρχισε με νίκη τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Οι παίκτες της Ένωσης έσφιξαν την άμυνα τους στην τελευταία περίοδο, περιόρισαν τα λάθη τους και καθοδηγούμενοι από έναν πολύ καλό Στρέλνιεκς σε δημιουργία και εκτέλεση, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και κέρδισαν τον αγώνα. Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Λετονός και είχε βοήθεια από τον ΜακΓκρίφ που έκανε double double, ενώ αρκετά καλοί ήταν ο Φλιώνης, που πέτυχε κρίσιμους πόντους αλλά και ο Γουίλιαμς.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Φλιώνη, Φρέιζιερ, Γουίλιαμς, ΜακΓκρίφ και Μίτσελ, ενώ ο Νίκος Παπανικολόπουλος με τους Πρίτζετ, Μποχαίμ, Αγραβάνη, Γουέστ και Καρρά. Η Καρδίτσα ξεκίνησε με δύο εύστοχα τρίποντα τον αγώνα και με τον Πριτζέτ να σκοράρει όμως η ΑΕΚ απάντησε με εφτά πόντους του ΜακΓκρίφ που μπήκε καλά στο παιχνίδι μετά την απουσία του (8-7). Με τρίποντο του Γουίλιαμς στο transition η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στο σκορ (13-14) σε ένα παιχνίδι με χαλαρές άμυνες. Η Καρδίτσα ήταν εύστοχη από την περιφέρεια, έχοντας πετύχει τέσσερα τρίποντα με τον Μπεχαίμ να έχει φτάσει τα δύο (16-17). Με ωραίες συνεργασίες του Στρέλνιεκς με τον Μάντσεν η ΑΕΚ έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη στο σκορ (20-24).

Με νέο τρίποντο του Στρέλνιεκς η ΑΕΚ προηγήθηκε με επτά πόντους, για να μειώσει ο Αγραβάνης με επιθετικό ριμπάουντ (24-27). Ο Στρέλνιεκς συνέχιζε από εκεί που σταμάτησε στην Τουρκία σκοράροντας με μακρινά σουτ, όμως η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπορούσε να βγάλει συνεχόμενες καλές άμυνες (30-31). Με φόλοου του Μίτσελ, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με ένα καλάθι διαφορά (37-39).

Με τους πρώτους πόντους του Πίτερς στην Ελλάδα, η Καρδίτσα πέρασε μπροστά στο σκορ, με την ΑΕΚ να κάνει συνεχόμενα λάθη (42-40). Η ΑΕΚ απάντησε στο προβάδισμα πέντε πόντων της Καρδίτσας με τρία τρίποντα των Φλιώνη, Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς για να πάρει και πάλι το προβάδισμα (45-49). Το σερί της ΑΕΚ έφτασε το 15-0, αφού για πρώτη φορά μπόρεσε να παίξει καλή άμυνα και να βρει σκορ στην επίθεση (45-55). Το σερί της ΑΕΚ ακολούθησε ένα 10-0 της Καρδίτσας που έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια, με τον Πίτερς να προκαλεί μεγάλη ζημιά με 10 σερί πόντους (55-55).

Οι δύο ομάδες σε 5 λεπτά αγώνα στην 4η περίοδο είχαν πετύχει μόλις πέντε πόντους με την ΑΕΚ να κρατάει το προβάδισμα (56-59). Ο Στρέλνιεκς ανέλαβε την δημιουργία στην επίθεση της ΑΕΚ και με τις ασίστ του στον Μάντσεν η ΑΕΚ ξαναπήρε διαφορά (58-65). Με τρίποντο του Γουίλιαμς μετά από μια ακόμα ωραία δημιουργία του Στρέλνιεκς έδωσε αέρα 9 πόντων στην ΑΕΚ που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα (61-70).

Καρδίτσα – AEK: 64-70

Δεκάλεπτα: 20-24, 37-39, 55-55, 64-70

Καρδίτσα (Παπανικολόπουλος): Μποχαίμ 11, Πρίτζετ 6, Πίτερς 16, Αθηναίου 5, Καρράς, Καλαιτζάκης, Αγραβάνης 7, Γκιουζέλης 2, Αλεξιάδης, Γουέστ 8, Γκάβροσεκ 5, Σαρικόπουλος 4.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης, Φρέιζιερ 6, Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος , Φλιώνης 12, ΜακΓκρίφ 11,  Μάντσεν 11, Μαυροειδής , Παπαδάκης , Γουίλιαμς 13, Μίτσελ 4,  Στρέλνιεκς 13.

 




Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X