Ο Αλμέιδα του 75% και των 2,35 βαθμών ανά αγώνα

Ο Αλμέιδα του 75% και των 2,35 βαθμών ανά αγώνα
Photo Credits: INTIME

O Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον Αργεντινό τεχνικό, κάνει αναφορά στον Χατζισαφί και έχει υστερόγραφα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα προ ημερών επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2028 σε μία κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη η οποία επιβεβαιώνει πόσο πολύ τον για το σήμερα και το αύριο της ομάδας. Ο «Τίγρης» βλέπει στο πρόσωπο του «Πελάδο» έναν άνθρωπο πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί απόλυτα προκειμένου να «χτίσει» το αγωνιστικό πλάνο του Δικεφάλου των επόμενων χρόνων.

Η εικόνα της ΑΕΚ από το ξεκίνημα της χρονιάς, ακόμα και με τα αρνητικά αποτελέσματα που ήρθαν σε αυτή τη διαδρομή των 20 αγώνων, αποδεικνύουν ότι έχουν μπει οι σωστές βάσεις και πλέον η ομάδα δε θα χρειάζονται κάθε τρεις και λίγο υπερβάσεις και αμέτρητες μεταγραφές (ειδικά κάθε καλοκαίρι) προκειμένου να ψάξει να βρει αυτό που χρειάζεται.

Μία ματιά να ρίξει κάποιος στο ρόστερ του Δικεφάλου μπορεί με ευκολία να διαπιστώσει ότι ελάχιστα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και η πλειοψηφία των παικτών έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο του προπονητή, όσο και του κλαμπ. Αυτό δε σημαίνει βεβαίως πως θα πρέπει να μην κάνει κινήσεις ενίσχυσης η ΑΕΚ τώρα. Η ανάγκη για έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει αριστερό στόπερ αλλά και μπακ, δεν έχει εκλείψει.

Η ΑΕΚ λοιπόν είναι μεν στο -4 από τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι ήδη στην κορυφή σε πολλές στατιστικές κατηγορίες που αφορούν το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, καλύτερη άμυνα, έχει την καλύτερη δημιουργία, τις καλύτερες θέσεις βολής (xGoals), τον υψηλότερο PPDA (μετρητής πίεσης ψηλά) και τον υψηλότερο δείκτη Challenge Intensity!

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το έργο δουλειάς του Ματίας Αλμέιδα και των συνεργατών του! Όλα όσα προαναφέραμε δικαιολογούν απόλυτα την απόφαση του «Τίγρη» να του εμπιστευτεί το μέλλον. Υπάρχουν όμως και κάποια επιπλέον στοιχεία που επιβεβαιώνουν πόσο επιδραστικός είναι ο «Πελάδο» στην εξαιρετική πορεία των «κιτρινόμαυρων» την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Κόντρα στην Κηφισιά ο 49χρονος προπονητής συμπλήρωσε 20 αγώνες στον πάγκο της ΑΕΚ για τις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Σε αυτά τα ματς έχει κάνει 15 νίκες έχει φέρει δύο ισοπαλίες και έχει γνωρίσει και τρεις ήττες. Ο Αλμέιδα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο προπονητής που στο συγκεκριμένο αριθμό αγώνων είναι δεύτερος στην κατηγορία με ποσοστό νικών και σε βαθμούς ανά αγώνα ανάμεσα στους πέντε τεχνικούς που έχουν αφήσει ο καθένας με το δικό του τρόπο το στίγμα τους στην ΑΕΚ.

Έκανα λοιπόν μία σύγκριση στα 20 πρώτα παιχνίδια που έδωσαν για το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο οι Φερνάντο Σάντος, Μανόλο Χιμένεθ, Λορένθο Σέρα Φερέρ και Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Αργεντινός υπολείπεται μόνο του Πορτογάλου! Ο παρακάτω πίνακας αντικατοπτρίζει του λόγου το αληθές…

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ                   Ν          Ι       Η        ΠΟΣΟΣΤΟ        ΒΑΘΜΟΙ/ΑΓΩΝΑ

Φερνάντο Σάντος                 17         1       2              85%                        2,6

Ματίας Αλμέιδα                  15         2       3              75%                       2,35

Μανόλο Χιμένεθ                 13         5       2              65%                        2,2

Λορένθο Σέρα Φερέρ           12         5       3              60%                       2,05

Ντούσαν Μπάγεβιτς            12         4       4              60%                         2

 

Ο Χατζισαφί δεν έχει τύχει της αναγνώρισης που πρέπει

Στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, υπήρξαν πολλοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Σιμάνσκι και Γιόνσον για παράδειγμα, αλλά και οι Μουκουντί, Αραούχο και Πινέδα έκαναν ό,τι μπορούσαν.

Υπήρχε όμως και ένας ακόμα που τα… έσπασε και δεν πήρε το μερίδιο της αποθέωσης που του αναλογούσε. Ο λόγος για τον Εχσάν Χατζισαφί. Ο Ιρανός «εξαφάνισε» από το γήπεδο τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Παλάσιος δε φάνηκε δευτερόλεπτο στο ματς. Μάλιστα ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ τραυματίστηκε από μία ύπουλη κίνηση του Αργεντινού στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο δέχθηκε ένα κλάδεμα που παραπέμπει σε ποδόσφαιρο άλλης εποχής.

Ο Χατζισαφί κόντρα στον Παναθηναϊκό έβγαλε μάτια. Είχε το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων ενεργειών με 76% όσο και ο Βίντα. Είχε 81% ποσοστό μεταβιβάσεων (30/37) και 70% κερδισμένες μονομαχίες (16/23). Μόνο ο Κροάτης είχε μεγαλύτερο (71%). Στο μισό της ΑΕΚ δε είχε 9/12 δηλαδή ποσοστό 75%! Είχε επίσης τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας από όλους τους παίκτες που βρέθηκαν στο γήπεδο 18 συνολικά εκ των οποίων οι έξι στο αντίπαλο μισό και ένα πετυχημένο τάκλιν.

Οι μεταβιβάσεις του ήταν εξαιρετικές. Είχε 17/19 (ποσοστό 89%) με πιο κομβική από όλες αυτή που έκανε στον Αραούχο και από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Δικεφάλου, το οποίο πέτυχε ο Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Χατζισαφί έχει ανταποκριθεί στο απόλυτο στο να καλύψει το κενό του τραυματία και Μοχαμάντι και είναι με διαφορά ο πλέον σωστός επαγγελματίας στα Σπάτα. Δουλεύει καθημερινά περισσότερο από όλους και δεν ασχολείται καθόλου με το συμβόλαιό του το οποίο εκπνέει στο τέλος της χρονιάς.

ΥΓ: Στα Σπάτα την Παρασκευή έγινε ένα ντέρμπι. Υπήρξαν δύο διαιτητικές αποφάσεις που μας απασχόλησαν. Το πρώτο είναι το πέναλτι της ΑΕΚ. Από τις φωτογραφίες που σας δείξαμε εδώ στο enwsi.gr επιβεβαιώνεται πως το πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ ήταν πεντακάθαρο και εντός περιοχής. Αν όπως λένε οι γνωστοί κλάψες ήταν φάουλ εκτός, τότε ο παίκτης τους θα έπρεπε να αποβληθεί και να παίζουμε από το 20′ με παίκτη λιγότερο. Γκέγκε;

Η φάση στο τέλος του αγώνα είναι επίσης πέναλτι, διότι ο μικρός γιος του Ιμπαγάσα τη σταματάει με το χέρι. Δεν υπάρχει VAR, δεν το είδε ο διαιτητής, δεν το έδωσε τελείωσε η ιστορία. Η ΑΕΚ το αποδέχθηκε χωρίς να «κλαίει». Οι άλλοι κλαίνε ακόμα και σε ματς που κέρδισαν. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η διαφορά μας. Πάλι καλά να λέμε που δεν έφυγαν στο πέναλτι, αν και ήξεραν πως μετά θα είχε αφαίρεση βαθμών, οπότε κικιρίκου στα εύκολα, κοκοκό στα… δύσκολα!

ΥΓ2: Αυτό που έγινε εις βάρος του Χατζηεμμανουήλ στα social media της ΠΑΕ ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Ναι το παιδί έκανε λάθος εκτίμηση και δέχθηκε ένα γκολ. Τι θα έπρεπε λοιπόν να κάνουμε να τον εκτελέσουμε; Τα εμετικά σχόλια από ΑΕΚτζήδες για έναν παίκτη της ομάδας -και δη οπαδό της από μικρό παιδί- ήταν απαράδεκτα!

Ναι να γίνεται κριτική, κανένας να μην είναι στο απυρόβλητο, αλλά όχι αυτό το πράγμα. Και βάζω και στοίχημα πως κανένας από όλους αυτούς δεν έχουν ιδέα πόσο σημαντικός ήταν πέρσι ο Βασίλης -τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε έχω μιλήσει ποτέ μαζί του- και δεν θυμούνται ότι πέρσι με αυτόν βασικό πήραμε το «διπλό» στο Περιστέρι. Όλοι οι… αναμάρτητοι έσπευσαν να τον λιθοβολήσουν!

ΥΓ 3: Η εικόνα στην «Αγιά-Σοφιά» το βράδυ της Κυριακής, όπου δεν υπήρχε κανένα σκαλάκι κενό για την έξοδο του κόσμου από το γήπεδο (αν συνέβαινε το παραμικρό), ήταν τρομακτική. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως έτσι το κακό μπορεί να γίνει πιο εύκολα και να θρηνήσουμε θύματα. Δε θα είναι κρίμα; Ήδη χάθηκαν -για λόγους υγείας- δύο ψυχές…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X