Η υπέρβαση της ΑΕΚ, ο «γίγαντας» Μίτσελ και τα πιο δύσκολα που έρχονται

Η υπέρβαση της ΑΕΚ, ο «γίγαντας» Μίτσελ και τα πιο δύσκολα που έρχονται
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την τεράστια πρόκριση της ΑΕΚ μέσα στην Προύσα και τον καταλυτικό Μίτσελ που κυριάρχησε στα καλάθια.

Τι είδαμε πάλι τα ματάκια μας με αυτήν την ΑΕΚ χθες. Η φετινή ομάδα είναι τόσο απρόβλεπτη και τα σκαμπανεβάσματα της από το μηδέν στο δέκα είναι τόσο μεγάλα, που πραγματικά είναι για να σε τρελαίνει. Η Ένωση πήγε στον χθεσινό αγώνα έχοντας εισπράξει μια ντροπιαστική 40ρα, 48 ώρες πριν, χωρίς Κόνιαρη, Πετρόπουλο και ΜακΓκρίφ, απέναντι σε μια ομάδα που είναι σκληρή, έπαιζε στην «καυτή» έδρα της και για να μην ξεχνάμε, έχει και σχεδόν τριπλάσιο  μπάτζετ από την ΑΕΚ.

Ε και; Η ΑΕΚ όχι μόνο κέρδισε και πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση με σκούπα, αλλά στο 2ο ημίχρονο έπαιξε υψηλού επιπέδου μπάσκετ, έβγαλε πρωταγωνιστές και παρά την κούραση στο τέλος, έδειξε ότι έχει παίκτες με.. καρύδια και προσωπικότητα για τα πολύ δύσκολα. Πραγματικά σε κάνει να απορείς πώς μια ομάδα που έχασε από Κολοσσό, Άρη και ΠΑΟΚ, μπορεί να πηγαίνει λειψή στην Τουρκία, σε ματς do or die για τον αντίπαλο και να τον «σκουπίζει».

Κυρίαρχος Μίτσελ

Με την απουσία του ΜακΓκρίφ και τα γρήγορα φάουλ του Μάντσεν, που ήταν εκτός κλίματος αγώνα, η Ένωση βρέθηκε να παίζει στον αγώνα με δύο μόνο ψηλούς, τον Μίτσελ και τον Μάιλς. Μπορεί κατά την διάρκεια του αγώνα πολλοί να «βαφτίστηκαν» φόργουορντ αλλά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ΑΕΚ έπαιξε με αυτούς τους δύο απέναντι σε μια πλήρη frontline που είχε πολλά κορμιά, αθλητικά και ψηλά. Παρόλα αυτά, ο γίγαντας Μίτσελ τους έκανε πλάκα και στις δύο ρακέτες. Δεν είναι μόνο οι 19 πόντοι που πέτυχε με όλους τους τρόπους, πήρε 14 ριμπάουντ αλλά θα σταθώ περισσότερο στις 6 ασίστ του.

Ο Παναμέζος επειδή ξέρει μπάσκετ, έχει ανεπτυγμένο το feeling της πάσας, το έχει δείξει και σε άλλους αγώνες. Χθες η ΑΕΚ, έβαλε 13 πόντους από κοψίματα μακριά από την μπάλα, τους περισσότερους που έχει πετύχει φέτος με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιώντας τον Μίτσελ ως σημείο αναφοράς και τους υπόλοιπους να κάνουν κινήσεις γύρω του. Ο σέντερ της ΑΕΚ έδωσε 6 τελικές πάσες από τις οποίες οι συμπαίκτες του σκόραραν 15 πόντους με τον ίδιο να είναι υπεύθυνος για 34 από τους 85 που έβαλε η ΑΕΚ.

Από κοντά και ο Γιάνις Στρέλνιεκς που κράταγε το καλύτερο του αγώνα για χθες, όντας απόλυτα καθοριστικός και με «χειρουργικά» καλάθια. Πολλοί μπορεί να περιμέναν κάτι περισσότερο από τον Λετονό φέτος, αλλά όποιος γνωρίζει την πορεία του, δεν είναι κάτι περίεργο. Ο Στρέλνιεκς ποτέ δεν ήταν ο παίκτης που θα έβαζε σταθερά 15 πόντους, αλλά θα είχε βράδια που θα κουβαλούσε την ομάδα του. Στην ΑΕΚ αυτά τα βράδια έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στα πιο δύσκολα παιχνίδια, ειδικά στην Ευρώπη που πλέον έχει 15.1 πόντους, με 56% στα δίποντα, απίθανο 51.3% στα τρίποντα και 90% στις βολές. Για αυτά τα παιχνίδια τον πήρε η ΑΕΚ και αυτός είναι εκεί για την ομάδα.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Γουίλιαμς, που έκανε εκπληκτικό εκτελεστικά ματς, έπαιξε τις άμυνες του, με αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα να είναι εξαντλημένος, όπως και όλοι οι παίκτες. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Τόφας και γύρισε τον αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά, γιατί αλλιώς έτσι όπως έπαιζε η ΑΕΚ θα έκανε περίπατο. Ο Μάιλς συνέχισε να δείχνει την ποιότητα του, ένας παίκτης που δεν θέλει πολλές επαφές με την μπάλα για να σκοράρει και βέβαια έχει χέρι.. αλφάδι.

Για να μην είμαστε άδικοι, μιας και του έχουμε καταλογίσει πολλά και δικαιολογημένα, ο Φρέιζιερ ήταν πολύ καλός στον αγώνα, κυρίως γιατί έκανε αυτό που δεν κάνει σε άλλα παιχνίδια. Πήρε σωστές αποφάσεις χωρίς να κάνει λάθη και καθοδήγησε την ομάδα του σε ένα σημείο που είχε αυξηθεί η πίεση των Τούρκων. Μακάρι να μπορούσε να βρει σταθερότητα σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης.

Τελευταίο άφησα τον ΦΛΙΩΝΑΡΟ. Είναι εντυπωσιακό το πόσο έτοιμος έχει γυρίσει αυτό το παιδί, πόσο σοβαρό είναι και πόσο βελτιώνεται συνεχώς, πάντα με ταπεινότητα και χαμηλούς τόνους, ένας πραγματικός αρχηγός για την ΑΕΚ. Στο τέλος πήρε την κρισιμότερη επίθεση, την έβαλε, ευστόχησε με τεράστια ψυχραιμία στις βολές και.. γεια σας.

Το τρομερό που πέτυχε η ΑΕΚ

Αν δούμε με ψυχραιμία τι έκανε η ΑΕΚ μέχρι τώρα στο BCL, μπορεί να καταλάβουμε για το μέγεθος της υπέρβασης. Πολλές φορές μιλάμε για τα μπάτζετ και πώς η ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να χάνει από ομάδες στην Ελλάδα με μικρότερο προϋπολογισμό, αλλά ας δούμε τι έκανε και εκείνη. Έπαιξε τέσσερις αγώνες με την Καρσίγιακα και την Τόφας, κερδίζοντας τους τρεις, ενώ στον ένα έχασε στις λεπτομέρειες, αφήνοντας την μία 3η στον όμιλο και την άλλη εκτός συνέχειας. Δύο ομάδες, που 3 παίκτες της κάθε μιας , είναι όσο όλο το μπάτζετ της ΑΕΚ.

Ειδικά το χθεσινό, παίζοντας σε μια έδρα-φωτιά, αφού οι Τούρκοι γέμισαν το γήπεδο και στο τέλος δημιούργησαν εκκωφαντική ατμόσφαιρα. Για αυτό και αυτή η πρόκριση συνιστά μια υπέρβαση, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, με ελλείψεις στο ρόστερ, με τιμωρία έδρας, τραυματισμούς, απουσίες και όλα τα σχετικά.

Τώρα βέβαια έρχονται τα πιο δύσκολα καθώς στο όμιλο που τοποθετείται, υπάρχουν δύο ομάδες που λογίζονται ως τα φαβορί για το Φάιναλ-4 φέτος. Μιλάμε για την Γαλατασαράι του Αντρέα Πιστιόλη, που έχει ένα τρομερό ρόστερ και την Μάλαγα που είναι στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Θα προστεθεί και μία εκ των Λιμόζ ή Λουντβιγκσμπουργκ για να δημιουργηθεί ένας πολύ δύσκολος όμιλος, που για να μην ξεχνάμε, η ΑΕΚ κουβαλάει ακόμη μια αγωνιστική τιμωρίας.

Εδώ τον λόγο έχει η διοίκηση της ΑΕΚ. Ας ρυθμίσει όλα τα οικονομικά θέματα που υπάρχουν ανοικτά και ας δώσει στον προπονητή περισσότερες επιλογές για να μπορεί να κάνει πιο εύκολα την δουλειά του. Δεν μπορεί ο Μάιλς τόσο καιρό να παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα για να βρει ρυθμό, δεν γίνεται με την φυγή του Περσίδη και του Φιλιππάκου να αναγκάζεται ο Γουίλιαμς να παίζει στο ‘4’. Λύστε τα θέματα, να ενσωματωθούν στην ομάδα ο Γιάνκοβιτς και ο Γόντικας, να δούμε που μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος.

ΥΓ. Μπράβο στον προπονητή που με τόσα προβλήματα, δεν έψαξε δικαιολογίες και προετοίμασε την ομάδα σωστά για αυτό το παιχνίδι. Όπως έφταιγε για την εικόνα στο ΣΕΦ, έτσι και σήμερα του πιστώνεται 100% η πρόκριση.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X