ΑΕΚ: Καλύτερη σε όλα και με μισή ομάδα

ΑΕΚ: Καλύτερη σε όλα και με μισή ομάδα
Photo Credits: INTIME

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, η ΑΕΚ δείχνει μέσα στο γήπεδο την ποιοτική ανωτερότητα της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, έβγαλε μεγάλους νικητές τους «κιτρινόμαυρους». Με το γκολ του Πινέδα έσπασαν το αήττητο των «πράσινων», μείωσαν τη διαφορά στη βαθμολογία στους τέσσερις πόντους, αλλά κυρίως επιβεβαίωσαν πως αποτελούν την ομάδα που παίζει το πλέον εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Ακόμα και τώρα, που έχει τεράστιες ελλείψεις συγκριτικά με την ομάδα που «έτρεχε» αήττητο σερί στον πρώτο γύρο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξάγει κάποιος συμπεράσματα αναφορικά με τη σύγκριση των ανταγωνιστών του πρωταθλήματος. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια που δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από τίποτα και κανέναν. Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα (ίση με τον Παναθηναϊκό), καλύτερη διαφορά τερμάτων, από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Επίσης, είναι πρώτη σε τελικές προσπάθειες, ασίστ, γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή.

Δεν ψάχνει δικαιολογίες ο Αλμέιδα

Αδιαμφισβήτητο είναι επίσης, πως όλα αυτά συμβαίνουν με την ΑΕΚ να έχει πολλές και σημαντικές ελλείψεις παικτών που ήταν καθοριστικοί στο πρώτο μισό της σεζόν. Για παράδειγμα, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η Ενωση έπαιξε με «αναπληρωματικά» άκρα. Διότι μπορεί οι επιλογές των Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Αμραμπατ και Πινέδα να είναι υψηλού επιπέδου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως από τον Αλμέιδα έλειψαν οι βασικοί της δεξιάς πλευράς (Ρότα και Ελίασον) και οι βασικοί της αριστερής πλευράς (Μοχαμάντι και Γκατσίνοβιτς).

Είναι σημαντικό στοιχείο για την ΑΕΚ, πως όλο αυτό το διάστημα ο Αλμέιδα δεν επικαλείται τις απουσίες για την εικόνα της ομάδας του (έστω και εάν στα Ιωάννινα, έλειπε και ο Σιμάνσκι πέραν των τεσσάρων). Ο τεχνικός της ΑΕΚ βρίσκεται συνεχώς στην ανάγκη να προσαρμόζει τα πλάνα του σχεδόν σε κάθε αγώνα, ανάλογα με τις ελλείψεις που έχει και βέβαια στα διαφορετικά χαρακτηριστικά των παικτών που ξεκινούν τώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X