Θέλει πολύ «ΑΕΚ, ΑΕΚ, ΑΕΚ» αυτό το ντέρμπι!

Θέλει πολύ «ΑΕΚ, ΑΕΚ, ΑΕΚ» αυτό το ντέρμπι!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη μεγάλη κυριακάτικη μάχη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι το σημαντικότερο ματς της σεζόν αυτό της Κυριακής για την ΑΕΚ; Είναι! Ξεκάθαρα και κατηγορηματικά. Μέχρι στιγμής πάντα, αφού στη συνέχεια, θα υπάρξουν και πιο σημαντικά. Αλλά αυτή τη στιγμή, η βαθμολογία «μιλάει» από μόνη της.

Ο πρώτος παίζει με την δεύτερη της βαθμολογίας, στην έδρα της. Ο πρώτος είναι αήττητος μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και η δεύτερη στη φυσική της έδρα, έχει μόνο νίκες. Κάποιο από τα δύο θα «σπάσει» την Κυριακή. Δεδομένα. Το πιο σημαντικό στοιχείο βέβαια είναι η διαφορά των επτά βαθμών. Γιατί αν δεν ήταν επτά, αλλά ήταν ένας ή δύο ή τρεις ή τέσσερις, προφανώς για την δεύτερη της βαθμολογίας, δεν θα ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό, επιτακτική η ανάγκη της νίκης.

Τώρα όμως είναι γιατί η ισοπαλία είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα που θα βολέψει τον Παναθηναϊκό. Από τις μέρες που η διαφορά ήταν στους οχτώ βαθμούς, περιμέναμε αυτό το ματς με την προοπτική να πέσει στους πέντε προκειμένου να ξαναμπεί η ΑΕΚ γερά στο κόλπο του τίτλου. Τελικά, μπορεί να πέσει στους τέσσερις βαθμούς.

Κι αν συμβεί αυτό, αν δηλαδή η ΑΕΚ επικρατήσει έστω και με… μισό-μηδέν την Κυριακή, αφενός θα μπει με τα μπούνια στη μάχη κι αφετέρου θα βάλει στο κόλπο και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, έχει τις δικές του πιθανότητες για να κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Το ενδεχόμενο διψήφιας διαφοράς από όλους τους διώκτες του, κακά τα ψέματα, θα τον καταστήσει τεράστιο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι θα τελειώσει γιατί δεν θα τελειώσει. Αλλά πλεονέκτημα θα έχει αποκτήσει και μάλιστα πάρα πολύ σημαντικό.

Δεν είναι στιγμή, ούτε για αναλύσεις, ούτε για να λέμε πολλά πολλά. Προσωπικά, είμαι εκ προοιμίου πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ έχει ξεπεράσει και έχει διαγράψει τελείως την… λουζεριά της περασμένης τετραετίας. Και λόγω της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και λόγω της νοοτροπίας που έχει ως ομάδα με τον Αλμέιδα προπονητή. Ο τρόπος που αγωνίστηκε η ομάδα στο Φάληρο, ήταν το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το ότι μιλάμε πλέον για μια ΑΕΚ όπως την θέλουμε όσον αφορά στη νοοτροπία της και την προσέγγισή της σε κάθε μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το άγχος που μπορεί να «πνίξει» βέβαια, κάθε ομάδα, όσο και να διαθέτει την πιο… winner νοοτροπία, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Το απευχόμαστε, δεν το έχουμε δει (κι ελπίζουμε να μην το δούμε) στον Αλμέιδα και στην ομάδα του, μέχρι στιγμής. Τέτοιου είδους άγχος, για να καταλάβετε τι εννοώ, «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό στο δικό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση ήταν οι «πράσινοι», αγωνιστικά και ψυχολογικά, σε κάκιστη οι «ερυθρόλευκοι», αλλά μέσα στο γήπεδο, φάνηκε ακριβώς το αντίθετο. Σε αυτό το άγχος αναφέρομαι γιατί τώρα, η ΑΕΚ λόγω Νέας Φιλαδέλφειας, έχει το ρόλο του φαβορί. Και πρέπει να τον αντέξει. Και να διαχειριστεί σωστά το άγχος της, που είναι και διπλό λόγω της αναγκαιότητας για νίκη.

Αναλύσεις αγωνιστικές για το ματς δεν χρειάζονται. Που θα κριθεί, ποιοι θα είναι τα «κλειδιά» κι όλα αυτά τα… χαριτωμένα. Μια φάση, ένα λάθος, ένα σφύριγμα, μια στιγμή και πάνε όλες αυτές οι θεωρίες… περίπατο. Ας αφήσουμε τους προπονητές, που και οι δύο είναι εξαιρετικοί, να μας δείξουν τα «κλειδιά» μέσα στο ματς.

Μόνο κάτι τελευταίο. Επειδή την Κυριακή, θα παίξει… μπάλα και ο κόσμος της ΑΕΚ, θα πρέπει να είναι σωστά προετοιμασμένος κι αυτός. Με φωνή, με πάθος, με πίστη, αλλά και με υπομονή και επιμονή. Είναι ένα ματς ιδιαίτερων συνθηκών, δεν θα μοιάζει με τα προηγούμενα, δεν θα έχει καμία μα καμία σημασία αν θα… χορτάσουμε καλή μπάλα, αλλά μόνο το πως θα πάρει η ομάδα το «τρίποντο». Θέλει πολύ «ΑΕΚ, ΑΕΚ, ΑΕΚ» αυτό το ντέρμπι…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X