Η ποιότητα του Στρέλνιεκς, ο «ταύρος» Μίτσελ και οι φιλότιμες προσπάθειες της ΑΕΚ για να... χαθεί το ματς

Η ποιότητα του Στρέλνιεκς, ο «ταύρος» Μίτσελ και οι φιλότιμες προσπάθειες της ΑΕΚ για να... χαθεί το ματς
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το 1-0 της ΑΕΚ απέναντι στην Τόφας και τις τάσεις αυτοκτονίας που έδειξε στο τέλος του αγώνα

Η ΑΕΚ κέρδισε την Τόφας και έκανε το 1-0 στην σειρά που όπως φάνηκε και εχθές θα είναι πολύ δύσκολη. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, η Ένωση ανταποκρίθηκε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως παραλίγο στο τέλος να έχουμε δράματα με την αφέλεια και τις λάθος επιλογές κυρίως του Φρέιζιερ.

Το κέρδισε από την άμυνα

Η Τόφας είναι μια σκληρή ομάδα, όπως όλες οι ομάδες του κόουτς Πρίφτη, έχει ακριβούς ξένους που είναι ποιοτικοί και έχουν χαρακτήρα. Απέναντι σε αυτούς λοιπόν, η ΑΕΚ έπρεπε να παραταχτεί απόλυτα συγκεντρωμένη και με την ένταση στην άμυνα της σε υψηλά επίπεδα. Δυστυχώς, θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι από την φετινή ΑΕΚ, θα είναι λίγες οι στιγμές που θα δούμε ωραίο και θεαματικό μπάσκετ, αφού η έλλειψη ταλέντου ειδικά στην επίθεση είναι εμφανής, όμως αυτό μπορεί να καλυφθεί από την καλή της άμυνα και την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ.

Όταν οι ομάδες της βάζουν 70-75 πόντους θα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίζει, αν το σκορ πηγαίνει ψηλότερα, τότε θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς για να περάσει η ΑΕΚ τους 80 πόντους θα πρέπει να παίξουν αρκετοί παίκτες καλά. Χθες με τον Γουίλιαμς σε άσχημο βράδυ μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων, τον Μάντσεν εκτός κλίματος και τον Φρέιζιερ στον.. κόσμο του, ήταν δεδομένο ότι το παιχνίδι θα κριθεί στους 75 πόντους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ένωση ήταν ο Ρομπ Γκρέι, ένας εξαιρετικός σκόρερ που εκτός από τους 18 πόντους που έβαλε, δημιούργησε και άλλους 15 (σύνολο 33 από τους 70) για τους συμπαίκτες του. Ο Φλιώνης προσπάθησε να τον περιορίσει, όμως η ομάδα δούλευε πολύ καλά για τον σκόρερ της και χρειαζόταν ομαδική δουλειά. Ουσιαστικά την διαφορά την έκανε το 3ο δεκάλεπτο που η ΑΕΚ έκανε ένα καλό ξέσπασμα, κράτησε τους Τούρκους στους 3 πόντους για 5,5 λεπτά και μπόρεσε να πάρει μια διαφορά, το κυριότερο όμως, πήρε το μομέντουμ του αγώνα.

Δυστυχώς και πάλι τα κενά διαστήματα έκαναν την εμφάνιση τους και έδωσαν το δικαίωμα στην Τόφας να πλησιάσει στο σκορ, μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο εφιαλτικό δίλεπτο που παραλίγο να αυτοκτονήσει η ΑΕΚ.

Στο 1:44 πριν από το τέλος το σκορ γράφει 73-64 με ωραία ενέργεια του Μίτσελ μέσα στην ρακέτα. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά έκανε τα πάντα για να δώσει την νίκη στους αντιπάλους της, αλλά ευτυχώς εκείνοι δεν την πήραν. Πραγματικά, τόσες κακές επιλογές μαζεμένες, μέσα σε 90 δευτερόλεπτα καιρό είχαμε να δούμε, με τον Φρέιζιερ ειδικά να κάνει λάθη επιπέδου παιδικού πρωταθλήματος.

Δεν μιλάω τόσο για την πάσα στο τέλος που έδωσε ένα τελευταίο σουτ στον Γκρέι, όσο για το λέι-απ που έκανε βιαστικά χωρίς να αφήσει τον χρόνο να περάσει και χωρίς να υπάρχει και κανένας λόγος να το κάνει. Εντάξει, η πάσα στο τέλος είναι για.. φυλακή αλλά εκεί έχουν και λίγο ευθύνη οι συμπαίκτες του που δεν του έδωσαν επιλογές πάσας, τρέχοντας κοντά του.

Ο Ηλίας Καντζούρης εμφανίστηκε ανακουφισμένος στην συνέντευξη τύπου για τον τρόπο που ήρθε η νίκη, αλλά και προβληματισμένος για τα τελευταία 2 λεπτά και έτσι θα έπρεπε να είναι. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι τέτοιες επιλογές θα στοιχίσουν σε επόμενους αγώνες και ειδικά τώρα στην Τουρκία, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα για να τελειώσει εκεί την δουλειά.

Ποιοτικός Στρέλνιεκς, εξαιρετικοί Μίτσελ και Φλιώνης

Σίγουρα κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς που επιθετικά ήταν όλα τα λεφτά για την Ένωση, με σωστές επιλογές και μεγάλη αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες του (1.49 πόντους ανά κατοχή) ενώ μοίρασε και άλλους 13 πόντους με τις ασίστ του. Γενικά τα γκαρντ της ΑΕΚ πήγαν καλά στον τομέα της δημιουργίας αφού οι 17 από τις 21 ασίστ έγιναν από τα τέσσερα γκαρντ.

Ο Μίτσελ ήταν και πάλι κυρίαρχος στις ρακέτες και όταν τροφοδοτήθηκε περισσότερο στο 2ο μέρος, τελείωσε τις φάσεις όπως ξέρει και κάνει πάντα. «Κλειδί» για την ΑΕΚ όμως ήταν ο αρχηγός της, ο Δημήτρης Φλιώνης που έχει πετύχει πολύ κρίσιμα καλάθια, ειδικά ένα τρίποντο όταν πέρασε μπροστά η Τόφας στο 3ο δεκάλεπτο, έχει πάρει σωστές αποφάσεις, ενώ έχει κάνει και την τάπα στον Έννις, δείχνοντας την πολύπλευρη προσφορά του.

Σημαντική και η συνεισφορά του Μάιλς, που φαίνεται ότι ακόμα δεν είναι στο 100%, ειδικά σωματικά, αλλά από μπασκετικής πλευράς είναι πολύ ποιοτικά τα χαρακτηριστικά του και η ευκολία του στο μακρινό σουτ. Αν έπαιζε 2 παιχνίδια την εβδομάδα για να βρει καλύτερο ρυθμό θα ήταν ακόμα πιο βελτιωμένος, αλλά ας μην το συζητήσουμε πάλι αυτό.

Τώρα η ΑΕΚ έχει ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, που πρέπει να κάνει απλά μια καλή εμφάνιση και να μην έχει απρόοπτα για να μπορέσει να είναι 100% έτοιμη στην Τουρκία και να διεκδικήσει την νίκη που θα τελειώσει την σειρά. Δεν θα είναι το καλύτερο να επιστρέψει στα Λιόσια για ένα do or die αγώνα, χωρίς κόσμο πάλι, αλλά με την φετινή ΑΕΚ δεν ξέρεις και τι ακριβώς να περιμένεις.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X