Τι θα ζητούσε η μπασκετική ΑΕΚ από το 2023;

Τι θα ζητούσε η μπασκετική ΑΕΚ από το 2023;
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος καλωσορίζει την νέα χρονιά και αναφέρει τι θα ήθελε να φέρει το 2023 στην μπασκετική ΑΕΚ.

Καταρχάς, πριν αρχίσουμε να μιλάμε και πάλι για τα θέματα της ΑΕΚ, να ευχηθώ σε όλους σας Καλή Χρονιά με υγεία. Μπορεί πλέον να ακούγεται τετριμμένη η ευχή, αλλά με όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια μόνο τέτοια δεν είναι.

Μακάρι την νέα χρονιά που μπήκε οι προβληματισμοί μας να είναι μόνο για τα αθλητικά και μόνο. Να πούμε και από εδώ ένα μεγάλο Χρόνια Πολλά στο enwsi.gr που έκλεισε 10 χρόνια ζωής. Προσωπικά, το βρήκα κάπου στα μέσα, στα 5 χρόνια και από τότε το νιώθω σαν το σπίτι μου. Όλα αυτά τα χρόνια, με την βοήθεια σας, φτιάξαμε την κορυφαία μπασκετική γωνιά του διαδικτύου για την «Βασίλισσα», εδώ που τα λέμε όλα και τα συζητάμε όλα.

Ένα φόρουμ, που ο καθένας μπορεί να πει την άποψη του για τα τεκταινόμενα στην μπασκετική ΑΕΚ. Μπορεί πολλές φορές να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε, αλλά σημασία έχει να ακούγονται όλες οι απόψεις, αρκεί να εκφράζονται με σωστό τρόπο, όπως λέει και ο Σταύρος. Με την δική σας συμμετοχή, θα συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και την νέα χρονιά.

Τι θα ήθελε η ΑΕΚ το 2023;

Για να πάμε και στα της ΑΕΚ, το 2022 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα, εντός και εκτός γηπέδου. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την χρονιά στην 6η θέση της κατάταξης, μπήκε στο καινούργιο της γήπεδο, έπαιξε στο Φάιναλ-4 του Κυπέλλου, αλλά και πάλι είχε να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα που έφτασαν τα μπαν στο.. θεό.

Από το καλοκαίρι και μετά μπήκε μια τάξη, έγινε ένας προγραμματισμός και αν ήταν συνεπές το κράτος στις υποχρεώσεις τους, δεν θα είχαμε τα μπαν του Δεκεμβρίου. Αυτό που σίγουρα θα θέλαμε όλοι, είναι να υπάρξει μια σταθερότητα στο οικονομικό κομμάτι και η ομάδα να έχει μια φυσιολογική ροή. Έχει κουραστεί ο κόσμος να ασχολείται μία με το αγωνιστικό και μία με τα αν θα γίνει ανάκληση δελτίων ή όχι.

Η σοβαρότητα και η φερεγγυότητα πρέπει να επιστρέψει για να μπορέσει και η ομάδα να αντιστρέψει κάποια στιγμή όλη αυτήν την κακή φήμη που έχει βγει γύρω από το όνομα της. Είναι δύσκολοι καιροί, ο πρόεδρος της ΑΕΚ παλεύει σε ένα περιβάλλον με αθέμιτο ανταγωνισμό, για αυτό ο καλός προγραμματισμός μπορεί να κάνει την διαφορά. Η ΑΕΚ στελεχώθηκε με αρκετούς ανθρώπους σε θέσεις που δεν είχε, οπότε αναμένουμε σε βάθος χρόνου, τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

Αγωνιστικά, το 2023 η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει επιτέλους μια σταθερότητα στην απόδοση της, να σταματήσει τα σκαμπανεβάσματα και να πάρει την τελική μορφή του το ρόστερ. Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει αλλαγές, προσθήκες και αναμένεται να γίνουν και άλλες ειδικά στο Ελληνικό στοιχείο, όμως κάπου πρέπει να τελειώνουμε και με αυτό.

Ο προπονητής πρέπει να δει ποιοι του κάνουν, ποιοι όχι και να φτιάξει τον τελικό κορμό που θα πορευτεί μέχρι το τέλος. Η ομάδα έχει μπροστά της, την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL, το Φάιναλ-8 του κυπέλλου, που από εχθές είναι και επίσημα μέσα, ενώ πρέπει να παλέψει στα playoff για μια καλύτερη θέση σε σχέση με πέρσι.

Νίκη με Τόφας

Για να πάμε και στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο την Τόφας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ο κόσμος για έναν ακόμα αγώνα δεν θα είναι εκεί, αλλά πρέπει να είναι η ομάδα. Και όταν λέμε εκεί, όχι όπως στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά πραγματικά.. εκεί, πνευματικά και σωματικά.

Η Τόφας είναι μια σκληρή ομάδα, καλοδουλεμένη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει το ταλέντο της Καρσίγιακα, που κέρδισε η ΑΕΚ. Ο Ηλίας Καντζούρης και οι συνεργάτες του είχαν μια ολόκληρη εβδομάδα να προετοιμάσουν μόνο αυτόν τον αγώνα, οπότε περιμένουμε να δούμε μια ΑΕΚ διαβασμένη τακτικά και πνευματικά προετοιμασμένη για να δώσει μια μάχη. Θα είναι πολύ σημαντικό το 1-0, γιατί θα βγάλει το άγχος από την ομάδα και θα μπορέσει να πάει στην Τουρκία για να τελειώσει την πρόκριση.

Έχουμε ξεχάσει πώς είναι να περνάς στην επόμενη φάση, κάτι που στο παρελθόν θεωρείτο διαδικαστικού χαρακτήρα, όταν η ΑΕΚ ήταν από τις κορυφαίες ομάδες του θεσμού. Πλέον απέχει πολύ από αυτό, αλλά θα πρέπει σιγά σιγά να ξαναχτίσει το προφίλ της, που τσαλακώθηκε τα τελευταία χρόνια.

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X