Το ιστορικό 2022, ο Ναός όλων των «Ενωσιτών», η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα…

Το ιστορικό 2022, ο Ναός όλων των «Ενωσιτών», η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη χρονιά που φεύγει για την ΑΕΚ και για τα καλύτερα που είναι μπροστά μας…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχα επισημάνει στο προηγούμενο blog, πως ήταν εμφανές ότι τον ΠΑΟ είχε αρχίσει να τον αγχώνει το κυνήγι της ΑΕΚ.

Ομολογώ βέβαια ότι δεν περίμενα την «γκέλα» του με τον ΟΦΗ. Οταν μάλιστα έμαθα (γιατί το ματς δεν το είδα, αφού με… νίκησαν τα τσιπουράδικα του Βόλου) ότι οι Κρητικοί έμειναν με δέκα παίκτες από το 8ο λεπτό, σιγουρεύτηκα ότι δεν θα μπορούσε να είχε άλλη εξέλιξη από τον «άσο». Κι όμως είχε…

Ηταν ξεκάθαρο ωστόσο, ανεξαρτήτως του τι θα γινόταν στο ματς του ΠΑΟ με τον ΟΦΗ, πως οι «πράσινοι» διακατέχονται από το άγχος της ΑΕΚ. Και το βρίσκω λογικό και καθόλου παράλογο. Και μιλάω για την ομάδα που έβλεπε την πραγματικότητα και όχι για το περιβάλλον, που προσπαθούσε εδώ και πάρα πολύ καιρό, βασιζόμενο μόνο στο (τότε) +8, να παρουσιάσει μια αγωνιστική εικόνα που δεν υπήρχε.

Τα γράφαμε προ Μουντιάλ, ότι η ποδοσφαιρική πρόταση που παρουσίαζε η ΑΕΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, από την 5η αγωνιστική, δηλαδή από το Αγρίνιο και μετά, ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή, πιο παραγωγική, πιο δημιουργική, πιο θελκτική από εκείνη του ΠΑΟ.


Στην ομάδα του ΠΑΟ, το έβλεπαν και λογικά τους άγχωνε

Για κάποιο λόγο που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει το μέγεθος του, από το περιβάλλον του ΠΑΟ (και όχι από την ομάδα επαναλαμβάνω) τρελαίνονταν σε αυτόν τον ισχυρισμό και στέκονταν αποκλειστικά και μόνο στο +8. Που να θυμίσω ότι το +6 είχε δημιουργηθεί την 4η αγωνιστική, με τις δύο ήττες της ΑΕΚ, μια από τον Βόλο επειδή δεν είχε προλάβει να μπει στο γήπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια και μια στη Λεωφόρο από δύο (ας τα πούμε αμφισβητούμενα για την οικονομία της κουβέντας) πέναλτι μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Οι αριθμοί, ακόμα και με την ΑΕΚ στο -8, ήταν όλοι μα όλοι υπέρ της «Ενωσης». Σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Το επαναλαμβάνω. Σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και όχι σε όποιες… μας συμφέρουν.

Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να μπω στο μυαλό εκείνων, που όχι απλά δεν έβλεπαν το προφανές μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά που ξιφουλκούσαν εναντίον ημών που το βλέπαμε. Και δεν με απασχολεί κιόλας. Στην ομάδα του ΠΑΟ πάντως και σίγουρα με πρώτο τον Γιοβάνοβιτς, που και σοβαρός άνθρωπος είναι και σοβαρός προπονητής, είναι δεδομένο ότι και το έβλεπαν και λογικά τους άγχωνε.


Οτι είναι καλύτερη η ΑΕΚ σε όλα, δεν της εγγυάται τον τίτλο

Δεν είναι ένας ή δύο, είναι πολλοί οι λόγοι που καθιστούν ξεκάθαρο πως η ποδοσφαιρική πρόταση της ΑΕΚ είναι και με διαφορά, η καλύτερη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και πως με τους παίκτες που έχει, ακόμα και όταν λείπουν πέντε ή έξι βασικοί, το… ταβάνι της είναι πιο υψηλό από αυτό των ανταγωνιστών της.

Φυσικά και αυτά τα πλεονεκτήματα, δεν της εγγυώνται τον τίτλο. Ξεκάθαρο και αυτό. Για μπάλα μιλάμε. Και φυσικά και ο ΠΑΟ είναι μια πολύ καλή ομάδα, που δεν έκανε μόνο από τύχη, τα αποτελέσματα που τον έχουν ακόμα πρώτο στη βαθμολογία. Και δουλεμένη τακτικά ομάδα από πέρυσι είναι από τον Γιοβάνοβιτς, κι αυτό παραμένει δικό του πλεονέκτημα. Και μπορεί μια ομάδα να παίζει την καλύτερη μπάλα σε όλη τη σεζόν και όχι απλά να μην πάρει τον τίτλο στο τέλος, αλλά να βγει μέχρι και… τέταρτη. Ολα γίνονται και όλα τα έχουμε δει στο ποδόσφαιρο.

Ομως, αυτή η αγωνιστική εικόνα που έχει η ΑΕΚ από την 5η αγωνιστική και μετά, που πλέον μεταφράζεται από εκείνο το σημείο και με τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα, ε είναι πολύ πιο πειστική ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Κάτι… έδειχναν και οι αριθμοί και όποιος δεν τους είδε, κακό του κεφαλιού του

Πόσα παιχνίδια έχει κερδίσει ο ΠΑΟ στο όριο και πόσα η ΑΕΚ; Για να μην κουράζεστε, μόλις ένα η «Ενωση», με τον Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Που προσέξτε. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η ομάδα του Αλμέιδα είχε 26 τελικές. Ενώ προχθές, ο ΠΑΟ παίζοντας σε όλο τον αγώνα με αριθμητικό πλεονέκτημα κόντρα στον ΟΦΗ, είχε 16 τελικές. Και για να μην τα πολυλογούμε, η ΑΕΚ έχει στο πρωτάθλημα 234 τελικές και φυσικά είναι πρώτη και ο δεύτερος ΟΣΦΠ έχει 42 λιγότερες ήτοι 192. Η ΑΕΚ που έχει και την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Μετράνε όλοι αυτοί οι αριθμοί που είναι πρώτη η ΑΕΚ, περισσότερο από τους βαθμούς πουδείχνει η βαθμολογία; Οχι, όταν το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί, είναι η ξεκάθαρη απάντηση. Εκεί μετράει και πανηγυρίζει μόνο ο πρωταθλητής. Αλλά μετράνε πολύ και δεν γίνεται να τους απαξιώνεις ενόσω το πρωτάθλημα παίζεται και έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Γιατί πολύ απλά, κάτι δείχνουν. Κι αν δεν βλέπεις αυτό που σου δείχνουν, τότε κακό του κεφαλιού σου.


Και η πορεία της σεζόν, μέχρι στιγμής φυσικά πάντα, δείχνει ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα και παίζει μακράν το καλύτερο ποδόσφαιρο. Κι αν συνεχίσει έτσι, θα την δικαιώσει και η τελική βαθμολογία. Αλλά αυτό είναι ακόμα πολύ μακριά. Και ο Ματίας, ξέρει πολύ καλά πώς πρέπει να βλέπει η ομάδα του, τη συνέχεια. Κι έχει ξεχάσει ήδη και την «τεσσάρα» και την μπαλάρα στον Βόλο. Και βλέπει μόνο τα Γιάννενα. Και τίποτα άλλο!

ΑΕΚ: Αυτό έγινε μέσα στο 2022, αυτό πέτυχε ο Μελισσανίδης

Εμείς, θα τα πούμε πλέον… του χρόνου, καθώς μετράμε πλέον ώρες για να φύγει το 2022. Ειλικρινά, πιστεύω ότι ακόμα και τώρα, τρεις μήνες μετά από τα εγκαίνια της ζωής μας, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι πραγματικά έχει συμβεί. Πάμε ακόμα μαγεμένοι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν θέλουμε να τελειώσει το κάθε ματς, κι όταν τελειώσει, μετράμε αντίστροφα για το επόμενο. Αλλά και πάλι, θα το επαναλάβω, δεν έχουμε αντιληφθεί τι έγινε μέσα στο 2022.

Είναι κάτι που εκτιμώ ότι θα γραφτεί στα βιβλία από τον ιστορικό του μέλλοντος. Τι; Οτι το 2022 χτίστηκαν τα τείχη στη Νέα Φιλαδέλφεια και μπήκαν οι βάσεις για να είναι η ΑΕΚ για πάντα πανίσχυρη. Αυτό έγινε μέσα στο 2022, αυτό πέτυχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Κι αυτό κατέγραψε η ιστορία.

Προχωράμε λοιπόν. Με τον χρόνο πλέον σύμμαχο της ΑΕΚ. Με ΠΙΣΤΗ, με ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, με ΕΝΩΣΙΣ! Η ΑΕΚ μας, είναι ΕΔΩ! Χρόνια πολλά «Ενωσίτες» με υγεία. Καλή Πρωτοχρονιά για αύριο! Να προσέχετε τους εαυτούς σας, γιατί εκτός των άλλων, έχουμε πάρα πολλά όμορφα να χαρούμε στο μέλλον! Γιατί, τα πολύ καλύτερα είναι μπροστά μας!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X