Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε ο μύθος του ποδοσφαίρου, Πελέ!

Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε ο μύθος του ποδοσφαίρου, Πελέ!

Έφυγε από τη ζωή ο τεράστιος Πελέ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 82 ετών ο μύθος του ποδοσφαίρου, Πελέ.

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και για πολλούς κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο…

Ο Πελέ διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο τον Σεπτέμβριο του 2021. Χειρουργήθηκε και μετά από 30 ημέρες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει. Τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με πολλαπλές παθήσεις. Ο ατζέντης του Τζο Φράγκα επιβεβαίωσε τον θάνατό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ascossiated Press.

Ο Πελέ, που θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες του ποδοσφαίρου, πέρασε σχεδόν δύο δεκαετίες μαγεύοντας τους οπαδούς και θαμπώνοντας τους αντιπάλους ως ο πιο παραγωγικός σκόρερ του παιχνιδιού με τη βραζιλιάνικη Σάντος και την εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

Η χάρη, η αθλητικότητα και οι μαγευτικές κινήσεις του καθήλωσαν παίκτες και οπαδούς. Ενορχήστρωσε ένα γρήγορο, ρευστό στυλ που έφερε επανάσταση στο άθλημα – ένα στυλ που θύμιζε σάμπα και προσωποποιούσε την κομψότητα της χώρας του στον αγωνιστικό χώρο.

Μετέφερε τη Βραζιλία στα ύψη του ποδοσφαίρου και έγινε παγκόσμιος πρεσβευτής του αθλήματός του σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε στους δρόμους της πολιτείας του Σάο Πάολο, όπου κλωτσούσε μια κάλτσα γεμισμένη με εφημερίδες ή κουρέλια.

Στη συζήτηση για τους σπουδαιότερους παίκτες του ποδοσφαίρου, μαζί με τον Πελέ αναφέρονται μόνο ο αείμνηστος Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διαφορετικές πηγές, που μετρούν διαφορετικά σύνολα αγώνων, καταμετρούν τα συνολικά γκολ του Πελέ μεταξύ 650 (αγώνες πρωταθλήματος) και 1.281 (όλοι οι αγώνες ανώτερων ομάδων, μερικοί από αυτούς εναντίον χαμηλού επιπέδου ανταγωνισμού).

Τα προβλήματα υγείας του Πελέ

Τον Ιανουάριο του 2022 διακομίστηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε νέες συνεδρίες χημειοθεραπείας, ενώ το ίδιο συνέβη και τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Μετά από λίγους μήνες οικογενειακής θαλπωρής στο σπίτι του, ο κορυφαίος Πελέ εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο καθώς ο οργανισμός του δεν ανταποκρινόταν στις χημειοθεραπείες.

Ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση σε πνεύμονες και συκώτι με τους γιατρούς να αποφασίζουν να αλλάξουν τακτική. Συγκεκριμένα έθεσαν ως στόχο όχι να «χτυπήσουν» τον καρκίνο αλλά να χορηγήσουν στον Πελέ αγωγή για να μην πονά και να διευκολύνεται στην καθημερινότητα.

Ο ίδιος θέλησε να καθησυχάσει τους εκατομμύρια οπαδούς του ανά τον κόσμο, ωστόσο η εικόνα του δεν ήταν καλή…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

«Φίλοι μου, θέλω όλοι να παραμείνουν ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Είμαι δυνατός, με πολλή ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έλαβα. Έχω μεγάλη πίστη στο Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που έλαβα από εσάς από όλον τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και επίσης υποστηρίξτε και τη Βραζιλία στο Μουντιάλ. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα», είχε αναφέρει στο μήνυμά του…

Ο Πελέ πέρασε τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο, ενώ πολλά μακάβρια δημοσιεύματα ήθελαν τον Πελέ να… αποχαιρετάει τους δικούς του ανθρώπους μέσω βιντεοκλήσης.

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X