Αυτή ναι είναι Βασίλισσα! - Με καρυδάτη ανατροπή η ΑΕΚ κέρδισε (80-72) την Καρσίγιακα και προκρίθηκε!

Αυτή ναι είναι Βασίλισσα! - Με καρυδάτη ανατροπή η ΑΕΚ κέρδισε (80-72) την Καρσίγιακα και προκρίθηκε!
Photo Credits: INTIME

Συγκλονιστική η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, διέλυσε τους Τούρκους και πέρασε πανηγυρικά ως 2η στο BCL

Με ψυχωμένη εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, η ΑΕΚ έκανε απίθανη ανατροπή και πήρε νίκη-πρόκριση με 80-72 επί της Καρσίγιακα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων!

Με μια αδιανόητη ανατροπή η ΑΕΚάρα κέρδισε (80-72) την Καρσίγιακα και πέρασε με το σπαθί της ως δεύτερη από τον όμιλο. Σε ένα ματς που ξεκίνησε πολύ άσχημα για την Ένωση, που βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 25 πόντους, βρήκε την ψυχραιμία και τα ψυχικά αποθέματα να το γυρίσει μεθοδικά και τελικά να πάρει μια μεγάλη νίκη. Η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει την τρομερή εμφάνιση του 2ου ημιχρόνου, την φανταστική άμυνα που έπαιξε και τις σωστές επιλογές στην επίθεση. Κορυφαίος για άλλον ένα αγώνα ο Ακίλ Μίτσελ που έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση, σκοράροντας 24 πόντους, ενώ και οι Στρέλνιεκς, Γουίλιαμς βοήθησαν με το περιφερειακό τους σουτ. Πλέον η ΑΕΚ ως δεύτερη θα παίξει στα play-in με πλεονέκτημα έδρας, απέναντι στην Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Στρέλνιεκς, Φλιώνη, Γουίλιαμς, ΜακΓκρίφ και Μίτσελ, ενώ ο Ουφούκ Σαρίτσα με τους Σιπάχι, Μπράουν, Μπράουν, Ανγκόλα, Ντελγάδο. Πολύ άστοχη η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα, με κακές επιλογές επέτρεψε στην Καρσίγιακα να πάρει νωρίς προβάδισμα (6-11). Η ΑΕΚ είχε πετύχει μόλις 6 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά με 3/13 σουτ, την ώρα που οι Τούρκοι σούταραν ανενόχλητοι από την περιφέρεια (6-17) με τον Ακιαζιλί να σκοράρει δύο τρίποντα. Με το πρώτο τρίποντο του Μάιλς κατάφερε η ΑΕΚ να φτάσει τους 9 πόντους σε ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο (9-20).

Νέο 7-0 σερί την Καρσίγιακα στην έναρξη της 2ης περιόδου με την διαφορά να εκτοξεύεται στους 18 πόντους (9-27). Στο 12-0 έφτασε το σερί των Τούρκων που με την πολύ καλή άμυνα τους, είχαν εγκλωβίσει την Ένωση και με τον ρυθμό που είχαν έβρισκαν εύκολους πόντους από την περιφέρεια (10-35). Με 6 σερί από Γουίλιαμς και Μίτσελ, η ΑΕΚ έδειξε να έχει σημεία ζωής όμως η διαφορά ήταν σε υψηλά επίπεδα (16-40). 2 τρίποντα από Φλιώνη και Γουίλιαμς κατέβασαν την διαφορά στο ημίχρονο (24-40)

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο 2ο ημίχρονο, πίεσε περισσότερο στην άμυνα και προσπάθησε να τρέξει με τον Στρέλνιεκς και τον Μίτσελ μειώνοντας μετά από πολύ ώρα στους 12 (30-42). Με τον Μίτσελ να οδηγεί την ΑΕΚ επιθετικά, η Ένωση έκανε την προσπάθεια της να επιστρέψει στο σκορ, αλλά οι Τούρκοι με τον Ανγκόλα και τον Μακόλουμ έβρισκαν δύσκολους πόντους και κρατούσαν την διαφορά πάνω από τους 10 (35-49). Με 5 πόντους του Στρέλνιεκς η ΑΕΚ κατέβασε για πρώτη φορά την διαφορά από τους 10, πιέζοντας πολύ στην άμυνα και με τρίποντο του Μάντσεν πλησίασε στους 6 (43-49). ΜΕ αντεπίθεση διαρκείας η Ένωση έκλεισε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο που μάζεψε αρκετά την διαφορά με τους Φλιώνη και Μίτσελ να οδηγούν την ομάδα σε άμυνα και επίθεση (50-56).

Τρίποντο από τον Μάντσεν, καλάθι από τον Φρέιζιερ και για πρώτη φορά η ΑΕΚ έφτασε σε απόσταση αναπνοής (55-56). Κάρφωμα του Μίτσελ και η ΑΕΚ για πρώτη φορά πέρασε μπροστά (60-59). Τρομερή άμυνα από τον Φλιώνη που οδήγησε σε transition τρίποντο από τον Στρέλνιεκς (64-62). Τρίποντο από τον Γουίλιαμς και για πρώτη φορά η ΑΕΚ στο +6 (70-64). Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος και πήρε και διαφορά, ολοκληρώνοντας μια απίστευτη ανατροπή.

ΑΕΚ-Καρσίγιακα:80-72

Δεκάλεπτα: 9-20, 24-40, 50-56, 80-72

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης 2, Φρέιζιερ 4, Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος ,Φλιώνης 8, ΜακΓκρίφ 4,Μάιλς 3, Μάντσεν 6, Παπαδάκης, Γουίλιαμς 13, Μίτσελ 25,  Στρέλνιεκς 13.

Καρσίγιακα (Σαρίτσα): Μπράουν 17, Μακόλουμ 9, Μπάρις, Ντουρμάζ, Ακιαζίλι 8, Καντεκίν, Κουζμίνσκας 7, Ανγκόλα 11, Ντελγκάδο 8, Μπράουν 9, Τσέλεπ, Σιπάχι 3.


4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X