Η Φιλαδέλφεια θα παίξει ξανά τη δική της μπάλα, αλλά σε συνδυασμό με την ένταση και τη συγκέντρωση της ομάδας

Η Φιλαδέλφεια θα παίξει ξανά τη δική της μπάλα, αλλά σε συνδυασμό με την ένταση και τη συγκέντρωση της ομάδας
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τη «μάχη» με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να σας πω ότι δεν κατάλαβα πώς πέρασαν οι μέρες του Μουντιάλ, θα σας πω ψέματα. Και ούτε το θέλω, ούτε το κάνω και ποτέ. Ειλικρινά έχω την αίσθηση ότι πέρασαν τουλάχιστον τρεις μήνες (μην σας πω και παραπάνω) από το τελευταίο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ΟΦΗ.

Αλλά το απόγευμα της μέρας που θα ξημερώσει, επιτέλους, θα μπούμε ξανά στο σπίτι μας. Και πάλι θα μου φαίνεται απίστευτο, κάτι που νομίζω ότι θα συμβαίνει για καιρό ακόμα μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε εντελώς. Δεν το έχω πάθει ακόμα, αλλά δεν το αποκλείω καμιά μέρα, αντί για Αχαρνών προς Δεκελείας, να ανέβω Γαλατσίου και να συνειδητοποιήσω στην… Βεΐκου ότι δεν παίζουμε ΟΑΚΑ (ανατρίχιασα και μόνο με τη σκέψη).

Πέραν τούτου, τέτοια ματσάκια με αντιπάλους επιπέδου Λαμίας, παραμονές εορτών ήταν… ότι έπρεπε για γκέλα και για να μας μαυρίσουν τις γιορτές. Και ναι μεν, προφανέστατα η Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι ΟΑΚΑ και θα το καταλάβουν πάλι, τόσο οι δικοί μας, όσο και οι αντίπαλοι, αλλά ακόμα και στην πιο «καυτή» έδρα του κόσμου, δηλαδή στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της υποτίμησης του αντιπάλου ή της ενδόμυχης χαλάρωσης.

Γκαζωμένη και σοβαρή από την αρχή

Με λίγα λόγια επειδή αυτονόητο είναι ότι η Λαμία θα βάλει το… πούλμαν της, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα το… παρκάρει μπροστά από τον τερματοφύλακά της, η ΑΕΚ θα πρέπει να μπει γκαζωμένη και συγκεντρωμένη στο ματς για να μην κάνει το μοιραίο λάθος.

Γιατί… οκ, υπάρχουν κομβικές απουσίες, αλλά για μένα η μοναδική ανησυχία είναι να μην αργήσει η ΑΕΚ να καταλάβει ότι στις 17:00 ακριβώς, ξαναμπαίνει στον «πόλεμο» του πρωταθλήματος. Και για να ξέρουμε τι λέμε, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, έχει ένα νόημα να επικαλεστείς πολλές και σοβαρές απουσίες. Αλλά με την Λαμία δεν έχει. Για την ΑΕΚ μιλάμε…

Η Λαμία, είτε με Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Άμραμπατ και Μοχαμάντι, απέναντί της, είτε δίχως αυτούς, θα έρθει (λογικά από την πλευρά της) να καταστρέψει όσο μπορεί το παιχνίδι της ΑΕΚ και να μην της αφήσει πολλούς χώρους.

Ένα γρήγορο γκολ…

Σε τέτοια ματς, το ξέρουμε καλά, έχει σημασία το όσο το δυνατόν πιο γρήγορο γκολ, τουλάχιστον μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, για να μην μπει και το άγχος στην… εξίσωση στη συνέχεια.

Εν κατακλείδι, ναι μεν η Φιλαδέλφεια θα παίξει ξανά τη δική της… μπάλα, αλλά πάντα σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα, το πάθος και την ένταση των παιδιών του Ματίας, από το πρώτο δευτερόλεπτο. Τα λέμε από το πρωί στης Φιλαδέλφειας τα μέρη!

Υ.Γ.: Το έγραψα στο προφίλ μου στο facebook, με αφορμή την πρωινή μας επίσκεψη στον Ξενώνα των εγκαταλελειμμένων παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS στο Μαρούσι, αλλά επιτρέψτε μου να το γράψω κι εδώ.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία, είναι να επηρεαστούμε από άσχημα γεγονότα που ακούμε να συμβαίνουν γύρω μας, να… τσουβαλιάσουμε ανθρώπους και καταστάσεις, να πούμε «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι» και «καλά κάνω εγώ και δεν βοηθάω». Όταν το κάνουμε αυτό, τότε θα έχει πεθάνει και η τελευταία ελπίδα. ΟΧΙ, δεν πρόκειται να γίνει αυτό. «ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να πάψουμε να προσφέρουμε», πρέπει να είναι το ξεκάθαρο μήνυμα όλων μας.

Και θα πρέπει να το κάνουμε με διακριτικότητα και με προβολή που στόχο θα έχει αυτό ακριβώς το μήνυμα της προσφοράς προς την κοινωνία και όχι της υπερβολής που ενδέχεται να προξενήσει, ειδικά σε μικρά παιδιά, αμηχανία και συναισθήματα που θα δυσκολευτούν να διαχειριστούν. Με γνώμονα τα παραπάνω, κάναμε την επίσκεψη στον Ξενώνα των Παιδικών Χωριών SOS στο Μαρούσι. Και γέμισε η ψυχή μας… Όπως συμβαίνει πάντα, όταν οι μεγάλοι γινόμαστε, έστω και για λίγο, παιδιά… Και μακάρι να γινόμαστε πιο συχνά…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X