Η μέρα που άρχισε να γράφεται ο μύθος της ΑΕΚ, η πρεμιέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς (VIDEO)

Η μέρα που άρχισε να γράφεται ο μύθος της ΑΕΚ, η πρεμιέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έμπαινε για πρώτη φορά σε επίσημο φύλλο αγώνα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν Κυριακή 18 Δεκεμβρίου του 1977, όταν έκανε ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο άνθρωπος που έμελλε να αφήσει έντονα τη σφραγίδα του ως παίκτης και ως προπονητής.

Η ΑΕΚ είχε νικήσει την Καστοριά με ένα κτύπημα πέναλτι του Κύπριου Τάσου Κωνσταντίνου, όμως όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στον παίκτη που είχε έρθει το προηγούμενο καλοκαίρι από τη Βελέζ Μόσταρ με σπουδαίες περγαμηνές, αλλά είχε αγωνιστεί ελάχιστα ως τότε με την ΑΕΚ, σε κάποια φιλικά προετοιμασίας. Σε κάποιο από αυτά, στο 4-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας στις 10 Αυγούστου, είχε πάθει ρήξη μηνίσκου και είχε αναγκαστεί να χάσει τέσσερις μήνες αγωνιστικής δράσης.

Έπρεπε να φτάσουμε κοντά στα τέλη του 1977 για να δει ο κόσμος τον Μπάγεβιτς. Μάλιστα, τρεις μέρες μετά πέτυχε τα πρώτα γκολ του, τέσσερα στον αριθμό, στο 6-1 του Κυπέλλου με τα Χανιά. Το πρώτο του γκολ στο Πρωτάθλημα ήρθε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 8/1/1978 και από εκεί και μετά ο Ντούσκο πήρε τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα αστέρια εκείνης της ΑΕΚ που έφτασε στο νταμπλ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης (66′ Τσάμης) Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Βιέρα, Τάσος, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Παπαϊωάννου, Μαύρος.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X