Πολλοί ύμνοι, ελάχιστες ως καθόλου απαντήσεις...

Ο Λιβάι τα «έσπασε» τον Οκτώβρη, αλλά στη Superleague του Βαγγέλη κορυφαίος του μήνα ο Χάμες!
Photo Credits: INTIME

Ο Insider έχει την πραγματική διάσταση της χορηγικής συμφωνίας για τη Super League και τα αναπάντητα ερωτήματα για τον Μαρινάκη και την παρέα του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πανηγυρικά πρωτοσέλιδα, άρθρα που υμνούν τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού καθημερινά τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την επικείμενη χορηγική συμφωνία για την Super League. Απάντησε, έκανε, έρανε… Μάλιστα.

Μετά από μισό χρόνο προσπαθειών η σημερινή προεδρία της Λίγκας φέρνει μια χορηγία ύψους 3,78 εκατομμυρίων τον χρόνο, για 2,5 χρόνια. Από μια εταιρεία η οποία ήδη δραστηριοποιείται πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα από πλευράς χορηγιών κι εμπορικών συμφωνιών. Δεν είχαμε δηλαδή κάποια πρωτοτυπία, κάτι μη αναμενόμενο ως προς την «δεξαμενή» υποψήφιων χορηγών.

Να θυμίσουμε εδώ πως η προηγούμενη χορηγική συμφωνία της Λίγκας ήταν ύψους 2 εκατομμυρίων τον χρόνο, με την διαφορά βέβαια πως υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στην εκτέλεση των συμφωνημένων όρων της. Η αμέσως προηγούμενη, που ήταν με εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, ήταν ύψους 2,6 εκατομμυρίων τον χρόνο.

Με άλλα λόγια δεν είχαμε και κάποια τρομερή… εκτόξευση στα έσοδα από την κεντρική χορηγία. Σημαντική σίγουρα, αλλά όχι ότι τινάξαμε και τη μπάνκα στον αέρα. Λίγη σημασία έχει αυτό όμως. Η προπαγάνδα και 100 χιλιάδες περισσότερα να είχαν συμφωνηθεί, πάλι τα ίδια θα έλεγε.

Κατά την δική μας εκτίμηση όμως, τα πανηγύρια θα κρατήσουν μεν για μερικές μέρες, αλλά μετά θα έρθει η ώρα των απαντήσεων. Για ζητήματα που ως τώρα δεν έχουν θιχτεί από κανέναν. Από κανέναν εκτός Λίγκας κι από ελάχιστους εντός Λίγκας, για να ακριβολογούμε.

Όταν για παράδειγμα λέμε πως η Λίγκα θα πάρει λεφτά, ένα εύλογο ερώτημα είναι τι σημαίνει αυτό ακριβώς. Θα πάρουν οι ομάδες; Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο ΠΑΕ σαν την ΑΕΚ δεν τις απασχολεί, αφού τα ποσά που θα έβγαιναν σε ένα μοίρασμα δεν κάνουν διαφορά στον προϋπολογισμό της. Έχει όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτούς στων οποίων τους προϋπολογισμούς θα έκαναν κάποια διαφορά.

Σε κάποιους θα φανεί πολύ περίεργο το γεγονος πως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πως ακριβώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα. Αν αληθεύουν δε οι πληροφορίες πως σχετικό αίτημα έγινε εντός της Λίγκας, αλλά η προεδρία ( και η αναπληρώτρια προεδρία…) απέφυγαν να απαντήσουν, το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον. Κάποιοι λένε μάλιστα πως δεν έχει δοθεί καν απάντηση σε σχέση με ενδεχόμενες τρύπες που πρέπει να καλυφθούν από τα χρήματα της νέας χορηγίας, έτσι ώστε να έχουν πάνω κάτω οι ομάδες και κυρίως οι μικρές, κάποια γενική εικόνα έστω για το τι θα μπορούσε να μείνει για να μοιραστεί. Αν όλα αυτά αληθεύουν και υπάρχει μυστικοπάθεια από πλευράς της προεδρίας της Λίγκας, για να δούμε τι σχέδια υπάρχουν γι΄αυτά τα χρήματα.

Μήπως δηλαδή είναι στο μυαλό κάποιων να τα αξιοποιήσουν για να ενισχύσουν συγκεκριμένα πλάνα τα οποία έχουν φέρει στο προσκήνιο και αφορούν στόχους της δικής τους πολιτικής στο ποδόσφαιρο. Λέμε εμείς τώρα…

Και να δούμε βέβαια και πόσες και ποιες από τις ΠΑΕ θα ενδιαφερθούν για να μάθουν…

Ο Insider

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X