Το πρώτο κομμάτι της σεζόν για την ΑΕΚ, κρίνεται από τους επόμενους 2 αγώνες

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν για την ΑΕΚ, κρίνεται από τους επόμενους 2 αγώνες
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τους πρώτους μήνες της ΑΕΚ του Ηλία Καντζούρη, τις μεγάλες νίκες και τις γκέλες που έκανε, αλλά και τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται

Έχουμε φτάσει μόλις 2 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου της Basket League και μια ανάσα πριν το φινάλε της φάσης των Ομίλων τους Basketball Champions League. Η ΑΕΚ μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 3η θέση με ρεκόρ 6-3, ενώ εκκρεμούν αγώνες για τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι που είναι πίσω από την Ένωση σε απόσταση αναπνοής.

Στην Ευρώπη, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη βρίσκεται στην 2η θέση του Ομίλου με ρεκόρ 2-3 και τα παίζει όλα για όλα την επόμενη Τετάρτη απέναντι στην Καρσίγιακα για να πάρει το εισιτήριο για τα play-in. Το συνολικό ρεκόρ της ΑΕΚ σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν είναι 8 νίκες και 6 ήττες, με την ομάδα να έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και διαφορετική εικόνα ακόμα και κατά την διάρκεια του ίδιου αγώνα. Ασφαλώς ο αρχιτέκτονας της ομάδας και αυτός που ευθύνεται και για τα καλά αλλά και για τα κακά είναι ο προπονητής, οπότε αφού έχουμε αρκετά μεγάλο δείγμα αγώνων μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα.

2 καλές νίκες, 2 γκέλες

Αν δούμε τα αποτελέσματα μέχρι τώρα, πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ έχει πετύχει 2 μεγάλες νίκες. Η μία ήταν στην έδρα του Περιστερίου, κόντρα σε όλους, σε μια ατμόσφαιρα ζούγκλας και απέναντι σε μια πολυδιαφημισμένη ομάδα με μεγάλο μπάτζετ που θεωρείται από τα φαβορί φέτος για την πρώτη τετράδα. Η δεύτερη ήταν στην Ιταλία απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια, όχι τόσο γιατί οι Ιταλοί είναι καμιά φοβερή ομάδα, αλλά γιατί έπαιξε τρομερό μπάσκετ για 40 λεπτά και τους ισοπέδωσε. Υπάρχουν βέβαια και 2 μεγάλες γκέλες, αν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι. Η μία είναι με τον Άρη στα Λιόσια, σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ είχε πολύ κακή απόδοση και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Άρη που κυριάρχησε. Αυτή η ήττα μπορεί να αποδειχτεί και κρίσιμη, σε περίπτωση ισοβαθμίας, με βάση και το τι θα γίνει στον αγώνα της Θεσσαλονίκης. Η άλλη είναι με τον Κολοσσό στην Ρόδο, σε άλλο ένα πολύ κακό ματς της ΑΕΚ, με εικόνα που δεν συνάδει με τις δυνατότητες της ομάδας. Εκεί ο Ηλίας Καντζούρης δήλωσε ότι «χάσαμε γιατί οι αντίπαλοι μας το ήθελαν περισσότερο», πράγμα που από μόνο του προκαλεί απορίες, γιατί να συμβαίνει αυτό. Από τότε η Ένωση έκανε δύο καλές νίκες με Προμηθέα και Ρέτζιο Εμίλια στα Λιόσια και περιμένει την Καρσίγιακα και τον ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσει τον Δεκέμβριο της.

Με 2 νίκες σε αυτά τα εντός έδρας παιχνίδια η ΑΕΚ θα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση βαθμολογικά, ενώ θα έχει περάσει και στην επόμενη φάση του BCL. Συνειδητά, δεν αναφέρουμε κάτι για τις 2 ήττες από την Βόννη, καθώς οι Γερμανοί είναι μια τρομερή ομάδα φέτος, που οδηγούν την κούρσα στην χώρα τους, πάνω από την Άλμπα και την Μπάγερν της Ευρωλίγκας.

Ουσιαστικά, πολλά θα κριθούν από τα 2 τελευταία παιχνίδια του χρόνου. Αν τα πάρει, ο Ηλίας Καντζούρης και η  ομάδα του, θα έχει ολοκληρώσει ένα πρώτο πεντάμηνο καλό από πλευράς αποτελεσμάτων και σίγουρα καλύτερο από πέρσι. Αν αποκλειστεί από την Ευρώπη, τότε θα βρίσκεται στο ίδιο άσχημο σημείο που βρέθηκε και η ομάδα του Στέφανου Δέδα.

Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η εικόνα της ομάδας, αφού ακόμα και σε αγώνες που κερδίζει, δεν παίζει καλό μπάσκετ και δεν είναι ευχάριστο στον θεατή. Η σταθερότητα στην απόδοση σίγουρα είναι ένα ζητούμενο, για να μπορέσει η ΑΕΚ να ξεκινάει έχοντας κάποια στάνταρ σε κάθε αγώνα, ενώ και η καλύτερη διαχείριση του ρόστερ που δείχνει ότι κάνει τελευταία, μπορεί να αλλάξει κάπως την εικόνα. Το άνοιγμα του ροτέισον και η μεγαλύτερη χρησιμοποίηση των Ελλήνων παικτών, άλλαξε κάπως τα πράγματα, αλλά θα πρέπει να δούμε αν αυτό είναι παροδικό ή κάποια αλλαγή σκέψης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ηλίας Καντζούρης δουλεύει πολύ την ομάδα, αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο, αλλά μάλλον μοιάζει να υπάρχει έλλειψη επιθετικού ταλέντου που θα μπορούσε να την πάει ένα βήμα παραπάνω. Η ΑΕΚ αμυντικά έχει αρχές, προσπαθεί να παίζει με συγκεκριμένο τρόπο τακτικά, ενώ για νέα ομάδα έχει αρκετά καλές αλληλοκαλύψεις. Εκεί που συνήθως εμφανίζεται το πρόβλημα είναι επιθετικά, που για να είμαστε ειλικρινείς, η ποιότητα είναι μετρημένη. Για αυτό και τα παιχνίδια της ΑΕΚ πάνε σε χαμηλά σκορ γενικά, ενώ έχει πρόβλημα με ομάδες που σκοράρουν πολύ. Αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο και στον αγώνα της Τετάρτης, αφού οι Τούρκοι σκοράρουν αρκετά και ανεβάζουν ψηλά τον δείκτη του σκορ, οπότε ή η Ένωση θα πρέπει να τους ακολουθήσει, ή με την άμυνα της να τους κατεβάσει όσο πιο πολύ γίνεται. Μακάρι η ΑΕΚ να μπορέσει να πάρει την νίκη για να κάνει ένα βήμα παραπάνω από πέρσι και να αισιοδοξεί στα play in για είσοδο στις 16 ομάδες.

Τα 2 επόμενα παιχνίδια θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία αλλά και τις εντυπώσεις, σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X