Η ΑΕΚ παίζει ξανά ποδόσφαιρο και θέλει να καθαρίσει την πρόκριση από απόψε με την Κηφισιά (21:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ παίζει ξανά ποδόσφαιρο και θέλει να καθαρίσει την πρόκριση από απόψε με την Κηφισιά (21:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ επιστρέφει και θέλει να... καθαρίσει με την πρόκριση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασαν πολλές μέρες, όμως η ΑΕΚ  είναι πάλι εδώ και επιστρέφει στη… δράση!

Η Ενωση ρίχνεται στη «μάχη» του Κυπέλλου Ελλάδος, κόντρα στη Κηφισιά (21:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr, Cosmotesport) στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» (6η φάση). Μια αναμέτρηση με τυπικά γηπεδούχο την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Tυπικά αφενός διότι δεν είναι η έδρα της, αφετέρου επειδή θα διεξαχθεί στη γειτονιά της Ένωσης, στη Ριζούπολη, με τους «κιτρινόμαυρους» να αναμένεται να έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, επιστρέφει μετά τη διακοπή του Μουντιάλ, προερχόμενη από την προετοιμασία στην Ολλανδία.

Η Ενωση είχε 2/2 νίκες στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, επικρατώντας 2-0 της Σερένγκ στην Ολλανδία και 1-0 του ΟΦΗ στο «Σεραφείδειο». Ο «Πελάδο» δούλεψε πολύ με την ομάδα του (και σε κομμάτια, όπως η ένταση, που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της και είχαν τα ευεργετικά αποτελέσματα του α’ γύρου) με στόχο να εμφανιστεί έτοιμη για την εκπλήρωση των στόχων της.

Να σημειωθεί ότι στην επόμενη φάση ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον αντίστοιχο του Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου, ενώ στη συνέχεια υπάρχει η διασταύρωση με τον νικητή από τη διασταύρωση Ολυμπιακός-Ατρόμητος και Λεβαδειακός-Άρης.

Στην 6η, 7η και 8η φάση του Κυπέλλου, που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν (υπερ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Στην περίπτωση που υπάρξουν δύο όμοια αποτελέσματα, στο δεύτερο ματς ακολουθεί ημίωρη παράταση και εάν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν με πολλές απουσίες.

Θυμίζουμε πως, στην αποστολή τους δεν συμπεριλαμβάνονται οι τραυματίες Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Ραντόνια, όπως φυσικά και ο Βίντα που βρίσκεται με την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (έχει το προσεχές Σάββατο τον μικρό τελικό). Παράλληλα, ο Φερνάντες έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Γενάρη.

Ως εκ τούτου, ο Ματίας Αλμέιδα συμπεριέλαβε αρκετούς παίκτες που υπολογίζονται κυρίως για την ΑΕΚ Β’ (οι οποίοι βέβαια πραγματοποιούν προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα). Εκτός και οι Γαλανόπουλος και Μαχαίρας, οι οποίοι βέβαια επανεντάχθηκαν στο κανονικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά, η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Παρράς, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Ντάικο, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Κοσίδης, Χριστόπουλος Ε., Σκόνδρας.

Όσον αφορά στην εντεκάδα, ο Αθανασιαδης αναμένεται να είναι κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα, δεξιά θα αγωνιστεί ο Λάζαρος Ρότα, ενώ αριστερά θα είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπε και δίδυμο στα στόπερ οι Μουκουντί και Μήτογλου.

Από εκεί και πέρα, το πράγμα… μπλέκει, λόγω των απουσιών, με τον Αλμέιδα να έχει δοκιμάσει πολλά σχήματα και πρόσωπα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Γιόνσον πρέπει να θεωρείται… σίγουρος, με έναν εκ των Φράνσον και Πινέδα στο πλάι του. Δεξιά στην επίθεση θα βρεθεί ένας εκ των Μάνταλο ή Γκαρσία, ενώ αριστερά θα βρεθεί ένας εκ των Αραούχο ή Μάνταλο.

Ο Μάνταλος θα βρίσκεται σίγουρα στο ένα ή το άλλο άκρο, έτσι, το ερωτηματικό δημιουργείται για την αντίστοιχη θέση απέναντί του.

Στην επίθεση φορ αναμένεται να είναι ο Τομ Φαν Βέερτ με έναν εκ των  Γκαρσία ή Αραουχο ως παρτενέρ, δηλαδή όποιος δεν αγωνιστεί στα άκρα.

Το πλάνο της Κηφισιάς

Σε ό, τι αφορά την Κηφισιά, ο Γιώργος Πετράκης δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Πάνο Πρίτσα και Βαγγέλη Νοικοκυράκη (θλάση στο δικέφαλο και διάταση στον δικέφαλο, αντίστοιχα).

Αναλυτικά, η αποστολή της Κηφισιάς: Αναγνωστόπουλος, Αγριμάκης, Μαζουλουξής, Σωτηράκος, Παυλάκης, Παναγιώτου, Αντουάν Να, Ποζατζίδης, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Σπίνος, Σμπώκος, Παπασάββας, Γκίνη, Ταλάλ, Πέιος, Τεττέι, Κουιρουκίδης, Ιατρούδης, Καλλέργης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Κηφισιά διάγει εξαιρετική πορεία στον Β’ όμιλο της Super League 2 και -έχοντας κάνει το 6/6 (14-1 στα γκολ)- βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Όσον αφορά στο Κύπελλο, έχει αποκλείσει κατά σειρά τον Απόλλωνα Σμύρνης (0-2), τον ΟΦ Ιεράπετρας (2-4 στα πέναλτι) και στην προηγούμενη φάση έκανε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις αφήνοντας έξω τον ΟΦΗ (1-0).

Οι διαιτητές του Κηφισιά – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)
  • Α’ Βοηθός: Βασίλειος Μωϋσιάδης (Πειραιά)
  • Β’ Βοηθός: Αναστάσιος Φραγιός (Μακεδονίας)
  • 4ος διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X