Η έλλειψη ταύτισης της ομάδας με τον κόσμο και η τιμωρία της ΑΕΚ στο χειρότερο σημείο

Η έλλειψη ταύτισης της ομάδας με τον κόσμο και η τιμωρία της ΑΕΚ στο χειρότερο σημείο
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το έλλειμα σε καλούς Έλληνες παίκτες με αφορμή το Allstar Game αλλά και την βαριά τιμωρία της ΑΕΚ

Έρχεται Σαββατοκύριακο χωρίς αγωνιστική δράση, αφού υπάρχει το All Star Game του Ελληνικού πρωταθλήματος. Την επόμενη όμως Τετάρτη η ΑΕΚ δίνει τον κρισιμότερο αγώνα της φέτος, απέναντι στην Καρσίγιακα, έναν τελικό που θα τον παίξει με άδειες εξέδρες.

Η απουσία Ελλήνων της ΑΕΚ κάτι δείχνει

Πριν πούμε για το μεγάλο ματς, θα ήθελα να κάνω μια μεγάλη παρένθεση, για κάτι που μου έκανε εντύπωση σχετικά με το All star Game. Ο κόσμος ψήφισε τους παίκτες που θέλει να δει σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ ή τέλος πάντων αυτό που ονομάζουμε εμείς All Star Game στην Ελλάδα και έβγαλε τις δύο δωδεκάδες των 2 ομάδων που θα έχουν αρχηγούς τους Βεζένκοφ και Παπαγιάννη.

Βλέποντας λοιπόν τα ρόστερ, παρατηρεί κανείς ότι από την ΑΕΚ έχουν επιλεγεί 2 παίκτες, ο Ακίλ Μίτσελ και ο Κάμερον ΜακΓκρίφ, με τον δεύτερο μάλιστα να παίρνει περισσότερους ψήφους από ότι ο πρώτος. Αυτό που χτυπάει άσχημα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας Έλληνας παίκτης της ΑΕΚ σε αυτά τα ρόστερ. Ο Άρης έχει τον Τολιόπουλο και τον Νετζήπογλου, το Περιστέρι τον Αγραβάνη, ο Προμηθέας τον Γκίκα, ο Κολοσσός τον Γιαννόπουλο και ο Ιωνικός τον Μαυροκεφαλίδη.

Η ΑΕΚ κανέναν και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές φέτος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παράθυρα των Εθνικών ομάδων. Σε ένα ρόστερ που λείπουν οι περισσότεροι παίκτες που παίζουν στην Ευρωλίγκα και οι προπονητές καλούν 15-20 παίκτες από την πιο κάτω βαθμίδα, δεν υπάρχει ούτε ένας έστω της ΑΕΚ. Εκτός από το αγωνιστικό, αυτό δείχνει και κάτι άλλο. Ο κόσμος χρειάζεται κάποιους Έλληνες παίκτες για να ταυτιστεί, να δεθεί μαζί τους και με την ομάδα.

Στην ΑΕΚ πέρσι και φέτος, αυτό δεν υπάρχει. Βλέπουμε πόσο αγαπητός είναι ο Φλιώνης, ο μόνος Έλληνας που ξεχωρίζει και αν δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού, θα ήταν στην Εθνική και καταλαβαίνουμε το έλλειμα που υπάρχει σε αυτό το κομμάτι. Καλοί οι ξένοι, αυτοί κάνουν την διαφορά στους αγώνες, αλλά για την σύνδεση του κόσμου με την ομάδα χρειάζεται και 2-3 Έλληνες που να μπορούν να σταθούν.

Ματς-φωτιά σε άδειο γήπεδο

Η «καμπάνα» της FIBA ήχησε βαριά εχθές με την ΑΕΚ να τιμωρείται με 3 αγωνιστικές και 10.000 ευρώ πρόστιμο. Επειδή διαβάζω και βλέπω την λέξη ‘εξοντωτική’, δίπλα από την ποινή της ΑΕΚ, να πούμε ότι ούτε εξοντωτική είναι ούτε τίποτα άλλο. Η ΑΕΚ ήταν υπότροπη, με όλα αυτά τα ωραία που είχαν γίνει πέρσι με την Ρίγα και απλά έγινε το προβλεπόμενο για μια ομάδα που οι φίλαθλοι της δεν καταλαβαίνουν ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν αστειάκια και ο πέλεκυς πέφτει βαρύς. Για αυτό ας σταματήσουμε να χαϊδεύουμε αυτά τα 40-50 άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με την ΑΕΚ και απλά γουστάρουν σαματάδες και ντου και ας τους αποκλείσει η ΚΑΕ από το γήπεδο να τελειώνουμε. Δεν έχει κανένα δικαίωμα κανείς, να στερεί από αυτούς τους λίγους που παίρνουν διαρκείας, να μην βλέπουν την ομάδα τους σε σημαντικούς αγώνες, επειδή κάποιοι έχουν διαφορές με άλλους οπαδούς.

Η ΑΕΚ λοιπόν θα παίξει απέναντι στον αγαπημένο μου Μπράιαν Ανγκόλα, χωρίς την βοήθεια του κόσμου, που για να είμαστε ειλικρινείς στις 2 αναμετρήσεις με Βόννη και Ρέτζιο Εμίλια, δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα και είναι σίγουρο ότι θα λείψουν. Η ΑΕΚ βασίζεται πολύ στην ενέργεια και στην ένταση που παίζει, κάτι που με τους φιλάθλους της πολλαπλασιάζεται και το έχουμε δει αρκετές φορές.

Ο Ηλίας Καντζούρης θα έχει αρκετές μέρες για να προετοιμάσει την ομάδα του για αυτόν τον αγώνα, με την ελπίδα ότι θα παρουσιαστεί μια ΑΕΚ που θα τα δώσει όλα για την νίκη-πρόκριση. Το σημαδιακό στοιχείο είναι ότι και η Καρσίγιακα είχε τιμωρηθεί στον πρώτο αγώνα, οπότε μακάρι να γίνει και το ίδιο την επόμενη Τετάρτη.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X