Επιτέλους γιορτές με το κεφάλι μας ήσυχο, λόγω της ΑΕΚ του Αλμέιδα...

Επιτέλους γιορτές με το κεφάλι μας ήσυχο, λόγω της ΑΕΚ του Αλμέιδα...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για αυτά που επιτέλους μπορούμε να θεωρούμε δεδομένα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκαθαρίσω ότι έγραψα και έστειλα αυτό το blog, από το πρωί του Σαββάτου, πολύ πριν δηλαδή τους προημιτελικούς της Πορτογαλίας με το Μαρόκο και της Αγγλίας με την Γαλλία. Και βέβαια ομολογώ ότι παρά το γεγονός πως αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν γίνεται με τίποτα να το δω με συμπάθεια για πολλούς εξωαγωνιστικούς λόγους, αγωνιστικά οι δύο πρώτοι προημιτελικοί ήταν μια ωδή στο ποδόσφαιρο.

Επίσης, ομολογώ ότι δεν έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη για δίκαιη αντιμετώπιση από τη διαιτησία (από την FIFA δηλαδή) στους ημιτελικούς και στον τελικό, ούτε μπορώ να θεωρήσω τυχαία τα λεγόμενα του Μέσι.

Πάμε όμως στα της ΑΕΚ μας, που είναι και το μοναδικό που μας ενδιαφέρει πραγματικά.

Δεν έχουμε εικόνα για το φιλικό με τον ΟΦΗ, παρά μόνο για όσα μάθαμε, τηλεφωνικώς. Που και αυτά, ήρθαν να προστεθούν και να επιβεβαιώσουν, τα όσα ήδη ξέρουμε για την ομάδα. Ο μεν ΟΦΗ έκανε, όλη κι όλη, μία τελική στο ματς, απόρροια της πίεσης, των δυνάμεων και της σωστής αμυντικής λειτουργίας της «Ένωσης». Η δε ΑΕΚ έκανε αρκετές τελικές, είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, είχε έναν Φερνάντες που έχει προσαρμοστεί πλήρως στη χημεία της ομάδας. Άλλα σκόραρε μόνο μία φορά.

Το ξέρει ότι θα πορευτεί με απουσίες τον Δεκέμβριο

Και βέβαια μιλάμε για μια ΑΕΚ με πάρα πολλές απουσίες. Με τον Βίντα στο Κατάρ, με τον Σιμάνσκι αδειούχο, με τους Μοχαμάντι, Τζαβέλλα, Γαλανόπουλο, Τσούμπερ, Ελίασον,  Άμραμπατ να είναι τραυματίες. Και με τον Γκατσίνοβιτς να προφυλάσσεται από τον Αλμέιδα.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι στα παιχνίδια του Δεκεμβρίου, η ΑΕΚ θα πορευτεί με απουσίες. Ο Βίντα, ακόμα κι αν αποκλειστεί η Κροατία από την Αργεντινή, θα παραμείνει ως το τέλος στο Μουντιάλ, αφού υπάρχει και μικρός τελικός. Θυμίζω επίσης ότι ο Φερνάντες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημο παιχνίδι, πριν την 1η Ιανουαρίου.

Ως εκ τούτου, εκτός από την Κηφισιά στο Κύπελλο, ο Ματίας πρέπει να βρει λύσεις για να την… σκαπουλάρει η ομάδα με νίκες, τόσο στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λαμία (21/12), όσο και στην εκτός με τον Βόλο (28/12). Και με στόχο να είναι η ΑΕΚ όσο το δυνατόν πιο πλήρης, όταν πια θα έχει και τον Φερνάντες, στις 3/1 στα Γιάννενα για την πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, πέντε μέρες δηλαδή πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν μπορεί να έχει σχέση μέχρι το ντέρμπι, η όποια μεταγραφική ενίσχυση

Νομίζω λοιπόν ότι ο Αλμέιδα πορεύεται, έχοντας στο μυαλό του, όλα τα παραπάνω παιχνίδια, δίχως να σκέφτεται το αν θα προκύψει κάποια μεταγραφή στις αρχές Ιανουαρίου. Πού και να προκύψει δηλαδή, το βλέπω απίθανο να μπορεί να μπει στην… εξίσωση του ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων άλλωστε, ο Αργεντινός τεχνικός θα μπορεί να υπολογίζει τους Βίντα και Μουκουντί για δίδυμο στόπερ από τις αρχές του νέου έτους, ενώ είτε με Σιντιμπέ, είτε με Χατζισαφί, μπορεί να αισθάνεται καλυμμένος και για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Μην μπερδεύουμε λοιπόν την όποια μεταγραφική ενίσχυση με αυτά τα παιχνίδια, γιατί δεν νομίζω ότι έχει νόημα, ακόμα κι αν ο όποιος παίκτης-μεταγραφή, ερχόταν… ντυμένος Αϊ-Βασίλης την Πρωτοχρονιά.

Αυτά που έχουν σημασία…

Σημασία σε όλα τα ματς μέχρι και το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, θα έχουν αλλά πράγματα. Το να έχει δουλέψει πολύ και σωστά η ΑΕΚ. Το να έχει τις φοβερές δυνάμεις που είχε στο πρώτο μισό σεζόν προκειμένου να συνεχίσει να «πνίγει» με το πρέσινγκ τον κάθε αντίπαλο. Αλλά και το να είναι βελτιωμένη στην τελική προσπάθεια.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όλα τα παραπάνω θα τα δούμε. Βασικά, θεωρώ δεδομένα λόγω Αλμέιδα, και την πολλή δουλειά και τις φοβερές δυνάμεις της ομάδας. Και ευελπιστώ ότι με την προσθήκη Φερνάντες, θα δούμε και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, δηλαδή περισσότερα γκολ.

Και σε συνδυασμό με το ότι για πρώτη φορά, εδώ και χρόνια ενόψει Ιανουαρίου, αισθάνομαι εμπιστοσύνη για σωστή μεταγραφική ενίσχυση, θεωρώ ότι έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να πιστεύουμε στην ομάδα και πολύ λιγότερους (για να μην πω κανέναν) για να ανησυχούμε, να προβληματιζόμαστε και να βιαζόμαστε.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X