Το κόσκινο της ΑΕΚ στις μεταγραφές αυτή τη φορά έχει νόημα μεγάλο

Το κόσκινο της ΑΕΚ στις μεταγραφές αυτή τη φορά έχει νόημα μεγάλο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με τις μεταγραφικές επιδιώξεις της ΑΕΚ και εξηγεί γιατί ακολουθείται η σωστή διαδικασία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ είχε μπει σε διαδικασίες ατέρμονες στην προσπάθειά της να ενισχυθεί. Έχουν υπάρξει περίοδοι που από το πολύ ψάξιμο, οι κατά καιρούς υπεύθυνοι του μεταγραφικού επιτελείου είχαν μπερδευτεί τόσο πολύ που στο τέλος κατέληγαν σε λάθος επιλογές.

Δεν ήταν μόνο θέμα χρημάτων αλλά και πολύ λανθασμένου τρόπου δουλειάς και στόχευσης. Από το φόβο κατά περιπτώσεις να πάρουν αποφάσεις μπροστά στο ενδεχόμενο αποτυχίας, στο τέλος έκαναν μία τρύπα στο νερό, οδηγούμενοι σε ποδοσφαιριστές πολύ κατώτερου επιπέδου από αυτό που πραγματικά η ΑΕΚ είχε ανάγκη. Αυτό όμως δε γίνεται να συμβεί από δω και στο εξής.

Ο Ματίας Αλμέιδα διδάσκει σε όλους ποια πρέπει να είναι η σωστή μεθοδολογία. Περνάει από κόσκινο και εκείνος ένα σωρό ποδοσφαιριστές κι ενώ παράλληλα δημιουργεί κάτι πολύ όμορφο και πρωτοποριακό για τα μάτια μας σε σχέση με όλα αυτά που είχαμε συνηθίσει. Είδε 80 παίκτες το καλοκαίρι,θα δει ακόμα περισσότερους αν χρειαστεί τώρα, γιατί νυχθημερόν ασχολείται με την ΑΕΚ και δεν πρόκειται να δεχθεί σε αυτό το γκρουπ κάποιον για τον οποίον δεν θα είναι βέβαιος ότι ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του και τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας.

Ο Αργεντινός αποτελεί την δικλείδα ασφαλείας της ΑΕΚ στα μεταγραφικά. Ασφαλώς και το επιτελείο πλέον, απόλυτα εναρμονισμένο με τη δική του μεθοδολογία, έχει βρει έναν οδηγό τον οποίο ακολουθεί πιστά. Υπάρχει πλέον το manual της σωστής αντιμετώπισης των πραγμάτων ώστε να αποφεύγονται λάθη. Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι και οδήγησαν την ΑΕΚ στο να πανηγυρίζει σήμερα -δικαίως- για όλες τις προσθήκες που έγιναν αφού κάθε μία από αυτές προχώρησε μέσα από σωστή στόχευση και ελάχιστο ρίσκο. Ίσως, στο τέλος της σεζόν, η Ένωση να νιώθει περήφανη που δεν έπεσε έξω ούτε σε έναν ποδοσφαιριστή.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, όσο κι αν η ομάδα καθυστερήσει για να φέρει παίκτες, ξέρουμε ότι ακολουθεί το σωστό μονοπάτι για να φτάσει σε αυτούς. Με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της, με σωστό διάβασμα των δυνατών και αδυνάτων σημείων του ρόστερ της και με ξεκάθαρη εικόνα από τον προπονητή της για τα χαρακτηριστικά αυτών που απαιτούνται για να τη βελτιώσουν ακόμα περισσότερο.

Ας έχει όλο το χρόνο του κόσμου λοιπόν ο Αλμέιδα γιατί ξέρουμε ότι στο τέλος, όσοι θα φορέσουν τα κιτρινόμαυρα θα έχουν επιλεγεί μέσα από μία πολύ δυναμική και σωστή διαδικασία.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X