Όπως ακριβώς το είπε ο Αλμέιδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα λόγια του Ματίας Αλμέιδα σχετικά με το ότι επιθυμεί να κάνει η ομάδα του τα ίδια και εύχεται να συμβεί!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Με ρωτάτε για νέα πράγματα, δεν είμαι εδώ για να σας πω ψέματα. Θέλω να κάνουμε τα ίδια! Άμα κάνουμε τα ίδια, θα πάμε πολύ καλά. Άμα κάνουμε τα ίδια λίγο καλύτερα, θα γίνουμε τέλειοι!» Σε αυτή τη παράγραφο, αυτά τα λόγια του Ματίας Αλμέιδα, είναι όλα τα λεφτά, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αλήθεια που έχω ακούσει από προπονητή. Το έχουν κάνει και άλλοι προφανώς, οι οποίοι δεν μας αφορούν, αλλά ο Αλμέιδα το έκανε με τον πλέον επεξήγηματικό τρόπο.

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εδώ για να πει ψέματα στον κόσμο της ΑΕΚ και αυτή είναι η πραγματικότητα. “Δηλαδή τι να έλεγε ρε Τσακ;”, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Μα φυσικά το κλασικό: εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα η ΑΕΚ, να εστιάσει στο πρόβλημα που παρατηρείται στην αποτελεσματικότητα, αφού παράγει φάσεις και δεν παίρνει όσα πρέπει από αυτές. Να εξηγήσει πως θα περιορίσει τα οποία λαθάκια έχουν μείνει να γίνονται στο χορτάρι και άλλα τέτοια…

Όμως ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε το δρόμο της αλήθειας και όχι του λαϊκισμού, μέσα από τον οποίο (σ.σ.: δρόμο) αναδεικνύεται και η ποδοσφαιρική του ευφυΐα σαν προπονητής! Ένας τεχνικός ο οποίος ανέλαβε μόλις, για όσους το έχουν ξεχάσει, το καλοκαίρι που μας πέρασε, κοινώς προ λίγων μηνών. Παρέλαβε καμμένη γη σε επίπεδο βασικών ζητημάτων καθημερινότητας στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αποδυτήρια κενά από ψυχή και ενότητα. Για να φτάσει λίγους μήνες μετά να διαπιστώνει ο Ενωσίτης ότι η ομάδα με την καλύτερη ποδοσφαιρική προοπτική στη χώρα!

Κατά την άποψή μου καλά έκανε ο Ματίας Αλμέιδα. Όχι επειδή δεν τάζει πράγματα, ούτε επειδή δεν επέλεξε την οδό των τετριμμένων, να έλεγε δηλαδή «ναι θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ακόμη καλύτερη εκδοχή και εξέλιξη σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού», να προκαλέσει έναν ενθουσιασμό και να δώσει ελπίδα στην κόσμο της ΑΕΚ και παραμύθι. Ποιος θα του έλεγε δηλαδή τι; Θα πέταγε και ένα «στο επόμενο διάστημα» και άντε βρες πιο είναι αυτό. Θα έλεγε «μπροστά μας και στα πόδια μας να εξελίξουμε και άλλο το σχέδιο μας» και άλλες τέτοιες αούες.

Όπως ακριβώς το είπε ο Αλμέιδα!

Ταπεινότητα, ειλικρίνεια, δουλειά…

Τι είπε αντί αυτών; Τα οποία όσα διαβάσατε παραπάνω παρεμπιπτόντως, τα έχουμε ακούσει από κάθε πιθανό και απίθανο τύπο, για να μη ξεχνιόμαστε. Είπε λοιπόν αλήθεια και μάλιστα τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική. «Θέλω να κάνουμε τα ίδια! Άμα κάνουμε τα ίδια, θα πάμε πολύ καλά. Άμα κάνουμε τα ίδια λίγο καλύτερα, θα γίνουμε τέλειοι». Έχει απόλυτο δίκιο… Στο δικό μου κεφάλι τουλάχιστον γιατί όπως έχει πει ο Κλιντ Ίστγουντ, οι απόψεις είναι σαν τις… όλοι έχουμε από μια!

Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι αν η ΑΕΚ συνεχίσει να κάνει τα ίδια, στον βαθμό που τα έκανε, στη διάρκεια που τα έκανε, θα είναι υπέροχη. Αν όχι τελεια! Και δεδομένα θα τη δικαιώσει το ποδόσφαιρο στο τέλος της ημέρας… Διότι πάντα αυτό συμβαίνει και αν δεν είναι αρκετό το αντιλαμβάνομαι, γίνεται και αυτό στο ποδόσφαιρο, αλήθεια είναι. Όμως τα ίδια είναι παραπάνω από αρκετά για να αποτελεί ο Δικέφαλος την καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και γενικά ποδόσφαιρο.

Αν η ΑΕΚ για παράδειγμα συνεχίσει να έχει τέτοια ανταπόκριση στο πρέσινγκ και την ένταση θα είναι εξωφρενικά καλή γιατί αυτόματα θα έχει εξέλιξη το αγωνιστικό σχέδιό της. Αν επιμείνει και καταφέρει να βγάζει και να μεγαλώνει το διάστημα που το κάνει, την ανταπόκριση στις αξιώσεις του προπονητή της, στο σχέδιο του, όντως θα είναι τέλεια! Διότι δεδομένα θα αυξηθεί το διάστημα που θα βγαίνουν αυτοματισμοί και ποιοτικό ποδόσφαιρο μεσοεπιθετικά. Είναι ξεκάθαρο αυτό…

Έχει λοιπόν απόλυτο δίκιο ο Ματίας Αλμέιδα και εννοείται πως προσωπικά τον ευχαριστώ για τη ταπεινότητα και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει! Είναι αυτό ακριβώς που απαιτείται για την ΑΕΚ… Συνιστά το πρόσωπο εγγύηση για την υγεία που βγάζει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Διότι έξω από τα αγωνιστικά ζητήματα που έχει λύσει, το θέμα είναι πόσο απογείωσε τα αποδυτήρια της ομάδας, από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα! Απλά και όμορφα.

Όπως ακριβώς το είπε ο Αλμέιδα!

Υγ: Τι χρειάζεται για να εξελιχθεί επιπλέον αυτό που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα; Τις προσθήκες που αξιώνει! Χωρίς πολλά λόγια…

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X