Το οικοδόμημα στηρίζεται ή γκρεμίζεται από τα χαφ

Το οικοδόμημα στηρίζεται ή γκρεμίζεται από τα χαφ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος στο blog του στο enwsi.gr βάζει στην κουβέντα που ίσως πρέπει η ΑΕΚ να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Μουντιάλ μας επιτρέπει να ρίξουμε το βάρος σε αναλύσεις της επόμενης ημέρας στην ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει παρουσιάσει πολύ καλά δείγματα σε υπερθετικό βαθμό και επαναλαμβάνω ότι το -8 από την κορυφή την αδικεί, όπως και το (μόνο) +4 από Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ. Αυτό που παίζει η ΑΕΚ, με τον τρόπο που το παίζει, θα έπρεπε στην Ελλάδα να της φέρνει περισσότερα κέρδη. Ας βρουν τον τρόπο στη διακοπή, να είναι πιο αποτελεσματικό όλο αυτό.

Και πιο αποτελεσματικό στην περίπτωση μας σημαίνει: Το εύκολο γκολ. Αυτό που δεν έχει η ΑΕΚ.

Γιατί ο Λιβάι Γκαρσία δεν είναι ο φορ γκολτζής και μαθαίνει να εκτελεί από κοντινές αποστάσεις φέτος, εφαρμόζοντας παράλληλα την σκέψη Αλμέιδα σχεδόν… τέλεια στα υπόλοιπα κομμάτια.

Γιατί ο Σέρχιο Αραούχο γύρισε αρκετά μέτρα προς το κέντρο και πλέον δεν είναι ο εκτελεστής που γνωρίζαμε. Κάνει άλλου είδους τελειώματα, προερχόμενα από διαφορετικές φάσεις από ότι γνώριζε και ο ίδιος. Και τα γκολ του λείπουν από την… σούμα του α’ γύρου.

Γιατί ο Τομ Φαν Βέερτ με το που ήρθε έπαθε θλάση, εν συνεχεία είχε κορωνοϊό και καπάκι υποτροπή στη θλάση και έχασε σχεδόν όλο τον α’ γύρο. Είναι εκτελεστής, η ΑΕΚ τον έχει μεγάλη ανάγκη, ειδικά για ματς που «στραβώνουν» μετά το 60’ είναι μία λύση που μπορεί να φέρει γκολ-βαθμούς.

Ο Γκατσίνοβιτς έφερε γκολ, ο Πινέδα επίσης, όπως και δημιουργία, κάτι που ισχύει στο 100% για αριστερά με Ελίασον που δεν εκτελεί ωστόσο. Άρα έλειψαν γκολ από τον Τσούμπερ που στο πρώτο μισό της χρονιάς, μετά την αγορά του, σκόρπισε προβληματισμό. Τα κρατάμε όλα αυτά και περιμένουμε… άλλον Τσούμπερ και τον ίδιο Ελίασον.

Η άμυνα και ο «1» της ΑΕΚ

Η άμυνα της ΑΕΚ με την ισχύουσα 4άδα βολεύεται επειδή λειτουργεί (πολύ) καλά. Εμπειρία ο Βίντα και αποτελεσματικότητα, ο Μουκουντί παίζει λυσσασμένα και παράλληλα μυαλωμένα, ενώ τα άκρα ανεβοκατεβαίνουν την πλευρά με άνεση αν και περιμένουμε μεγαλύτερη ουσία από Μοχαμάντι-Ρότα σε δημιουργία-αποτελεσματικότητα με την μπάλα στα πόδια. Αμυντικά πάντως η 4άδα δεν έχει δείξει «ανορθογραφία». Οταν υπάρχουν αλλαγές και νέα πρόσωπα, υπάρχει και διαφορετική κουβέντα όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια «κέρδισε» τον Στάνκοβιτς στο… μομέντουμ της ίωσης του δεύτερου που ήταν ο βασικός στην αρχή. Και να πω την αλήθεια μου: Δεν έχω δει τρομερά πράγματα από κανέναν από τους δύο τους, ούτε μεγάλες διαφορές να έχουν. Τη δουλειά τους έκαναν με τα γνωστά καλά ή άσχημα. Αυτή η άμυνα και αυτά τα χαφ, τους κάνουν την ζωή εύκολη για να λέμε την αλήθεια.

Η μεγάλη κουβέντα για τα χαφ της ΑΕΚ

Και μια που είπαμε για τα χαφ. Ένα οικοδόμημα στηρίζεται ή γκρεμίζεται από τα χαφ. Το ίδιο ισχύει και για την φετινή ΑΕΚ.

Το οικοδόμημα στηρίζεται ή γκρεμίζεται από τα χαφ

Σιμάνσκι-Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς παίζουν για 3 θέσεις στο σχήμα Αλμέιδα. Και η ΑΕΚ είναι άκρως ευχαριστημένη από όσα δίνουν, αφού καλώς ή κακώς το upgrade της φετινής ΑΕΚ οφείλεται στα πόδια, στο μυαλό και στις κινήσεις τους. Στα πρόσωπα του άξονα προσθέτω και τον Γκατσίνοβιτς γιατί οι κινήσεις του δεν είναι ακραίου, συγκλίνει σχεδόν πάντα στον άξονα και κάνει δουλειές χαφ, προσφέροντας ελευθερία κινήσεων στον (κυρίαρχο του πρέσινγκ) Αραούχο. Αυτός ο περίεργος ρόμβος του Αλμέιδα με ισορροπία-αποστάσεις-ρόλους λειτουργεί. Όταν πάψει να λειτουργεί θα έχουμε… θέμα στην ΑΕΚ.

Πίσω από αυτούς τι υπάρχει;

Γαλανόπουλος: Ερωτηματικό αν μπορεί να κάνει όσα-τόσα που κάνουν οι παραπάνω. Έχει τρομερή ενέργεια και διάθεση πάντως.

Μάνταλος: Πολύ δύσκολα πια μπορεί σε μεγάλο χρονικό διάστημα να παίξει σε τέτοια ένταση και ταχύτητες. Μπορεί με μία έξυπνη ενέργεια να ξεκλειδώσει ένα ματς, όπως με Ατρόμητο.

Τσούμπερ: Ερωτηματικό πως θα γυρίσει από την επέμβαση και τι χρόνο θα χρειαστεί.

Φράνσον: Για μικρά χρονικά διαστήματα μπορεί να δώσει ανάσες. Ως εκεί.

Άρα από όσα έγραψα αντιλαμβάνεστε και τι έχω στο μυαλό μου το κομμάτι που πρέπει να δώσει η ΑΕΚ μεγάλο βάρος τον Ιανουάριο αλλά και ενόψει καλοκαιριού. Τον άξονα και τα μάτια της. Από εκεί παίρνει δύναμη η άμυνα, από εκεί και η επίθεση.

ΥΓ: Οχι ότι τα άκρα της άμυνας, ή ένας στόπερ επιπέδου θα ήταν μεγάλη υπερβολή ως κουβέντα ενίσχυσης για την ΑΕΚ. Για να δούμε και τις σκέψεις Αλμέιδα… σύντομα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X