Η ΑΕΚ καταθέτει ξανά τη δική της ποδοσφαιρική πρόταση!

Η ΑΕΚ καταθέτει ξανά τη δική της ποδοσφαιρική πρόταση!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την πορεία που πρέπει να τραβήξει η ΑΕΚ δίχως να ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περίεργο συναίσθημα αυτό που έχουμε. Ειδικά στην ΑΕΚ, που οι τελευταίες εβδομάδες έμοιαζαν σαν βγαλμένες από παραμύθι με την τρομερή αδημονία για να μπορέσει να βρεθεί κάποιος ξανά στο γήπεδο και να δει τα παιχνίδια της, είναι ζόρικο να έρχεται Σαββατοκύριακο και να μην υπάρχει ποδοσφαιρική δράση. Θα έχουμε βέβαια Παγκόσμιο Κύπελλο, ελπίζω να δούμε ματσάρες υψηλού επιπέδου, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς εμείς τα… αρρωστάκια της μπάλας, δεν υπάρχει σύγκριση με αυτά που βιώνουμε στη δική μας πραγματικότητα.

Τις τελευταίες μέρες βλέπω, ότι κορυφώνεται όλη αυτή η διαδικασία που αφορά τον απολογισμό του πρώτου γύρου. Τι κέρδισε και τι έχασε κάθε ομάδα, τι πρέπει να κάνει ο καθένας από εδώ και πέρα. Σας τα έλεγα και την τελευταία φορά. Θεωρώ πως είναι άσκοπο, ειδικά σε μία περίοδο διακοπής και αναμονής όπως αυτή που διανύουμε, να μπαίνουμε σε μία μόνιμη αντιπαράθεση για το ποιος είναι πρώτος, ποιος θα έπρεπε να είναι πρώτος και όλα τα υπόλοιπα.

Ετσι κι αλλιώς, η βαθμολογία πάντα δείχνει μεγάλο μέρος της πραγματικότητας και αποδίδει σχετική δικαιοσύνη. Για τα υπόλοιπα υπάρχει πάντα και το κοινό αίσθημα που υφίσταται σε όσους παρακολουθούν δίχως παρωπίδες την εξέλιξη της σεζόν. Για την ΑΕΚ είναι αλήθεια πως η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται σε μία κακή συγκυρία. Γιατί μπορεί μεν, να υπήρχαν πολλά και σημαντικά προβλήματα τραυματισμών – να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν άλλη ομάδα θα άντεχε να βγάλει ματς σε υψηλό επίπεδο με απουσίες σαν κι αυτές που έχει η ΑΕΚ – αλλά από την άλλη βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Η δυσκολία της διακοπής

Είχε τρομερή αυτοπεποίθηση και κάθε παιχνίδι προσέθετε κι άλλο σε αυτή την κατάσταση. Είναι εντυπωσιακό, πως ακόμα και στα ματς που δεν κατάφερε (κυρίως για εξωγενείς λόγους) να νικήσει, η ΑΕΚ έπειθε πως έχει να δώσει και να εξελιχθεί κι άλλο σε σχέση με αυτό που βλέπουμε να δημιουργείται από το καλοκαίρι με σταθερό τρόπο. Τώρα μπαίνουμε σε μία περίοδο αναμονής και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ομάδες στην επανέναρξη των υποχρεώσεών τους, καθώς είναι μακρύ το διάστημα και είναι σαφές πως δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις το μομέντουμ στο οποίο βρισκόσουν.

Θα είναι σαν μία δεύτερη χρονιά μέσα στην ίδια χρονιά και αυτό πάντα κρύβει ένα μυστήριο. Είναι εύλογο επίσης, πως κάθε ομάδα προσπαθεί να καλύψει τις δικές της αδυναμίες. Αλλοι με μεταγραφές, άλλοι με περισσότερο χρόνο και δουλειά σε βασικά στοιχεία, προκειμένου να εμφανιστούν καλύτεροι στο δεύτερο μισό. Αλλωστε, εκεί πέραν όλων των άλλων, περιλαμβάνονται και πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, καθώς προστίθεται πλέον και το Κύπελλο με αρκετά ματς που θα φέρνουν γεμάτες εβδομάδες και φουλ αγωνιστικό πρόγραμμα.

Για την ΑΕΚ μία πορεία υπάρχει και είναι μονόδρομος. Αυτό είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται ως ομάδα και να προσπαθεί παιχνίδι με παιχνίδι να δίνει το 100% και να βγαίνει πιο ισχυρή σε επίπεδο αυτοπεποίθησης και πίστης γι’ αυτό που ετοιμάζεται. Αντιλαμβάνομαι, πως για κάθε φίλο της ΑΕΚ είναι μεγάλη η καψούρα να μπορέσει να κατακτήσει από φέτος όσα βλέπει μέσα στο γήπεδο να του αναλογούν.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στον τρόπο της

Από την άλλη, πρέπει να σκεφτούμε με λογική και να προσμετρήσουμε, ότι ήδη αυτό που έχει κάνει η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το θλιβερό πρόσφατο παρελθόν της. Ηταν μία ομάδα που επί τέσσερα χρόνια τα έκανε σχεδόν όλα λάθος. Υπέστη τρομερές ζημιές σε ηθικό και αγωνιστικό επίπεδο και τώρα προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της. Κατάφερε ήδη πολλά και σίγουρα επέστρεψε στο αγωνιστικό dna της, που είναι μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Μια ομάδα, πού βγαίνει για να νικήσει ανεξαρτήτως αντιπάλου και καταστάσεων.

Παίζει με το δικό της τρόπο, με τη δική της ποδοσφαιρική πρόταση και αυτό είναι δεδομένο πως σε βάθος χρόνου θα τη δικαιώσει. Γιατί όταν υπάρχουν ομάδες που έχουν συγκεκριμένο αγωνιστικό προσανατολισμό, αποκτούν ταυτότητα και αυτό συνδυάζεται με μία ισχυρή διοίκηση – και η ΑΕΚ αυτή την εποχή έχει την ισχυρότερη διοίκηση που θα μπορούσε να επιθυμεί – όλο αυτό είναι νομοτελειακό πως θα οδηγήσει σε αγωνιστικές επιτυχίες.

Η ΑΕΚ έφυγε μπροστά

Το έχει κάνει με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις στο παρελθόν. Εχει καταφέρει να κερδίσει πρωταθλήματα χωρίς κανείς δεν την υπολογίζει. Αλλά τώρα βλέπετε πως είναι στο επίκεντρο για όλους. Αυτή είναι μία κανονικότητα, μία φυσιολογική πραγματικότητα για την ΑΕΚ. Να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, να βρίσκεται μόνη της απέναντι σε όλους τους ποδοσφαιρικούς του αντιπάλους της. Το θέμα είναι, ότι από το καλοκαίρι η ΑΕΚ έδειξε μία ξεκάθαρη λογική, πάνω στην οποία πορεύθηκε.

Αφησε πίσω οτιδήποτε θεωρείται πως δεν μπορεί να δώσει τις λύσεις που απαιτεί η ομάδα, έφυγε από «κολλήματα» του παρελθόντος και πλέον είναι πολύ ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως σε αυτό το πλαίσιο και επειδή γίνεται πολλή κουβέντα για τις μεταγραφές και την ανάγκη ενίσχυσης (το διαπίστωσα και στο chat που κάναμε το βράδυ της Πέμπτης), οι περισσότεροι θέλουν πολλές προσθήκες για να αλλάξει η φυσιογνωμία της ομάδας και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Η μεταγραφική ενίσχυση

Διαβάστε τη συνέχεια

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X