Τελευταία η Μύκονος: Το ελληνικό νησί που βούλιαξε από τουρίστες τον Οκτώβρη

Τελευταία η Μύκονος: Το ελληνικό νησί που βούλιαξε από τουρίστες τον Οκτώβρη

Το ελληνικό νησί που βούλιαξε από τουρίστες τον Οκτώβρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο ελληνικός τουρισμός και ο φετινός Οκτώβριος χαρακτηρίστηκε «ιστορικός» αφού σχεδόν στο σύνολό τους τα νησιά κατέγραψαν αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Η Μύκονος δεν ήταν ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός αφού «βούλιαξε» η Σαντορίνη. Το νησί συνεχίζει να σαρώνει στην τουριστική κίνηση και μόνο τον Οκτώβριο κατέγραψε άνοδο πάνω από 58% και 60.000 απευθείας αφίξεις από το εξωτερικό, σε σχέση με τον Οκτώβρη του ’19, σύμφωνα με το news247.gr. Η Μύκονος υποδέχτηκε μόλις 24.000 ξένους τουρίστες και σημείωσε τη μικρότερη άνοδο, οριακά στο 2,7%. Άγγλοι, Γάλλοι και Ιταλοί ήταν εκείνοι που κατέκλεισαν το νησί της Σαντορίνης το μήνα που μας πέρασε, αφήνοντας πίσω τους Γερμανούς και τους Ελβετούς. Στη Μύκονο τον Οκτώβρη πέρασαν τις διακοπές τους κυρίως Άγγλοι, Γάλλοι, Ελβετοί και Ιταλοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο μήνα της σεζόν, στη Σαντορίνη έφτασαν με απευθείας πτήσεις τουρίστες από 14 χώρες, ενώ στη Μύκονο από επτά.

Εξαιρετική πορεία κατέγραψαν τα νησιά του Ιονίου, με τη Ζάκυνθο τον Οκτώβριο να σημειώνει άνοδο της διεθνούς αεροπορικής κίνησης κατά 28,1%, την Κέρκυρα κατά 22,4% και την Κεφαλονιά κατά 9,1%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του ’19. Στην Κέρκυρα πέρασαν τις διακοπές τους 115.000 ξένοι τουρίστες, από τους οποίους οι 85.000 περίπου ήταν Βρετανοί και Γερμανοί, ενώ και στη Ζάκυνθο οι ξένες αφίξεις έφτασαν τις 37.000 με πρώτες αγορές τη Βρετανική και την Ολλανδική.

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X