Ο Αλμέιδα ωριμάζει την ίδια την ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα ωριμάζει την ίδια την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για όσα (πολλά) έχει πετύχει ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ σε λίγο διάστημα και συνιστά... ψυχραιμία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα ήρθε για να δώσει στην ΑΕΚ αυτό που της έλειπε. Μαζί με το γήπεδο προσφέρει απλόχερα ξανά την χαμένη αισιοδοξία, το χαμένο χαμόγελο, την χαμένη προσμονή να ξαναδείς την ΑΕΚ να παίζει και να μην φοβάσαι τι θα γίνει. Δεν είναι αμελητέα όσα έχει πετύχει ο Αλμέιδα τόσο νωρίς. Και πολλά «μπράβο» του πρέπουν, αν αναλογιστούμε τι παρέλαβε τον περασμένο Ιούνιο.

Όμως το να κρίνουμε όπως πρέπει έναν προπονητή από τώρα, με δείγμα δουλειάς τέλη Αυγούστου-μέσα Νοεμβρίου είναι πρώιμο. Αρκετά πρώιμο για το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα οφείλουν να κριθούν στο φινάλε. Όταν θα τελειώσει η σεζόν, να δούμε τι θα έχει πετύχει, τι ΑΕΚ θα βλέπουμε στο σύνολο της χρονιάς και να βγει εν συνεχεία το συμπέρασμα. Ολα τώρα είναι υπέρ του και ευτυχώς… Η ΑΕΚ φαίνεται να πέτυχε διάνα πέρυσι τον Μάιο όταν επέλεξε «Αλμέιδα», μετά την αρνητική τροπή της υπόθεσης με τον Φερνάντο Σάντος.

Μεγάλη πρόκληση για όλους το καλοκαίρι

Έχει συμβόλαιο για φέτος, έχει και για του χρόνου και ακόμη συν ένα έτος. Τα συμβόλαια τους, άνθρωποι σαν τον Αλμέιδα τα τιμούν. Και η ΑΕΚ πρέπει να δει στο τέλος της χρονιάς τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι. Η επόμενη χρονιά θα έχει και Ευρώπη, οι ανάγκες θα είναι πολύ περισσότερες και με τον τρόπο που παίζει ο «Μάτι» θα χρειαστούν πολλοί περισσότεροι παίκτες 11άδας. Δεν θα βγαίνει πρωτάθλημα με 12-15 παίκτες σαν φέτος. Η επόμενη χρονιά (δηλαδή το καλοκαίρι) θα είναι η μεγάλη πρόκληση και για τον ίδιο με το τιμ του, για να δείξει και παραπέρα στην Ευρώπη τι μπορεί να πετύχει ως προπονητής έξω από τα σύνορα. Και σίγουρα τότε η διοίκηση θα πρέπει να έχει κάνει καλύτερη προεργασία, από ότι έκανε πέρυσι το καλοκαίρι όταν άργησε σημαντικές μεταγραφές (κόστισε αυτό αρκετά στις ήττες με Βόλο και ΠΑΟ).

Ο Αλμέιδα ωριμάζει την ίδια την ΑΕΚ

Αυτή την στιγμή ο ίδιος ο Αλμέιδα απολαμβάνει την παρουσία του στην ΑΕΚ, διότι το σχέδιο του κάπως έτσι προέβλεπε ότι πρέπει να πάει. Η ΑΕΚ ακόμη περισσότερο απολαμβάνει την ομάδα που βλέπει στο χορτάρι μέχρι στιγμής. Ο α’ γύρος τελείωσε, η ΑΕΚ είναι πολύ καλά, χαρακτηρίζεται ως η πιο θελκτική ομάδα στο χορτάρι παίζοντας κάτι εντελώς καινοτόμο για τα μέρη μας και «πληγώνεται» από την αναποτελεσματικότητα της και κάποιες «παγίδες» που έπεσε (Βόλος εντός, ΠΑΟ εκτός).

Η ΑΕΚ δεν είχε συνηθίσει τύπους σαν τον Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι σίγουρα ο προπονητής που ο «οργανισμός της ΑΕΚ είχε συνηθίσει. Δεν θα κάνει αυτό που οι άλλοι θα του πουν και τούτο δεν έχει να κάνει μόνο με το αμιγώς ποδοσφαιρικό σκέλος. Και ευτυχώς η ΑΕΚ ως οργανισμός το αντιλήφθηκε και φέτος συμπεριφέρεται διαφορετικά, τουλάχιστον, στα βασικά κομμάτια στο αγωνιστικό τμήμα. Δεν είναι τύπος που θα κρυφτεί από τον οποιοδήποτε και αν είναι αυτός.

Όπως δεν έκρυψε ότι βιώνει μια κατάσταση πρωτόγνωρη και δύσκολη, με πολλά άτομα γύρω από τον πρόεδρο, όταν εκείνος είχε συνηθίσει σε μια καθημερινή απευθείας επαφή με τους ιδιοκτήτες των προηγούμενων ομάδων που συνεργάστηκε. Αλλοι θα το «κατάπιναν», όχι ο Αλμέιδα. Το τελευταίο κρατήστε το για όταν θα έρθουν και τα δύσκολα. Μαθηματικά θα έρθουν κάποια στιγμή τα πιο δύσκολα για την ΑΕΚ και τον κόουτς της. Είτε φέτος, είτε του χρόνου με Ευρώπη και περισσότερες απαιτήσεις.

Το κλαμπ απαιτεί ωριμότητα και ισορροπία σε αυτή την συνθήκη. Και για αυτό δεν χρειάζεται βιασύνη σε οποιοδήποτε τομέα. Ο Αλμέιδα δίνει τον τόνο. Ο πιο… αρμόδιος για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτός που πρέπει να ορίζει το «πως» και το «γιατί». Και οι άλλοι να ακολουθούν, όχι να ορίζουν. Για αυτό οι μεταγραφές θα είναι αυτές που θα… αποφασίσει ο ίδιος. Ίσως και καμία, εκτός του Φερνάντες.

«Η ΑΕΚ βλέπει έναν προπονητή επιτέλους να δουλεύει, να βελτιώνει συνεχώς ότι παρουσιάζει στο χορτάρι και ο κόσμος της να φεύγει γεμάτος και ευχαριστημένος από το νέο γήπεδο-όνειρο που έφτιαξε ο Μελισσανίδης. Μοιάζει ιδανικό μείγμα για να πετύχεις όλο αυτό. Είτε τώρα, είτε αύριο η ΑΕΚ έτσι θα πετύχει. Γιατί παίζει μπάλα με το… ποδόσφαιρο. Και αυτό πάντα σου γυρίζει πίσω ότι σωστό κάνεις. Νόμος» έγραψα 23 Οκτωβρίου εδώ στο enwsi.gr. Και επιμένω. Η ΑΕΚ θα πετύχει αν συνεχίσει έτσι. Αν αλλάξει, ίσως όχι. Για αυτό χρειάζεται ωριμότητα και ψυχραιμία από τον οργανισμό και τον περίγυρο της.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X