Ένα μεγάλο GRACIAS στον Ματίας Αλμέιδα!

Ένα μεγάλο GRACIAS στον Ματίας Αλμέιδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον Αργεντινό που μεταμόρφωσε την ΑΕΚ σε ομάδα με τα ΟΛΑ της και γράφει για τον α' γύρο όπου η Ένωση αδικείται από τη συγκομιδή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος και αν έπρεπε να σταματήσουμε και να υμνήσουμε ένα και μόνο πρόσωπο στην ΑΕΚ αυτός είναι ο προπονητής της. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νέας έκδοσης του Δικέφαλου που τυγχάνει απόλυτης αναγνώρισης σχετικά με αυτό που παρουσιάζει στο χορτάρι, ανεξάρτητα αν η Ένωση έχει κατακτήσει όσα της αξίζουν σε αυτό (σ.σ.: στο χορτάρι ντε), όπου η αλήθεια είναι ότι δεν της έχει συμβεί αυτό. Αντίθετα έχει πάρει λιγότερα από όσα θα έπρεπε ανεξάρτητα με το γεγονός ότι δεν είναι στην κορυφή, ή αν θα βρισκόταν σε αυτή αν είχε κερδίσει τα παιχνίδια που άξιζε, όπως τουλάχιστον με Αστέρα και Ολυμπιακό στις έδρες τους.

Είναι γεγονός και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται έχει εμπάθεια και κόμπλεξ, εκτός από συγκεκριμένες εντολές από τον αφέντη του (γιατί τέτοιοι είναι δίχως αφέντη δεν…), πως η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που αδικείται από τη βαθμολογική της συγκομιδή και όχι τη θέση στην οποία βρίσκεται. Εκεί, στη 2η θέση (που είναι σαφέστατα καλύτερη από τη 3η, όπως και το -8 πιο κοντά από το -12, κάτι που είπε και ο Αλμέιδα στο Φάληρο σε γελοία ερώτηση που του έγινε), θα ήταν πιθανότατα και πάλι η Ένωση, αλλά η απόσταση έπρεπε να ήταν -4 με maximum -6, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου!

Δεν είναι όμως και στην ΑΕΚ θα πρέπει να δουλέψουν στο διάστημα που ‘χουν μπροστά τους, μετά και τη 12ήμερη άδεια που πήραν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση, αφού αποδεδειγμένα (με αλλά και χωρίς τα νούμερα) η ομάδα πρωταγωνιστεί σε όλες τις σχετικές κατηγορίες! Έχει φτιάξει την άμυνά της, έχει καταφέρει να ‘χει 9 ματς στο μηδέν πίσω, όσα και ο αμυντικογενής Παναθηναϊκός (και ας έχει την πρώτη επίθεση, ξέρουν όλοι τι εννοώ, δεν παράγουν το ίδιο οι πράσινοι), αλλά δεν βρίσκει πιο εύκολα το γκολ όπως θα έπρεπε. Οφείλει να το δουλέψει αυτό, να το αλλάξει, προκειμένου να δύναται να μπει στο κόλπο για το πρωτάθλημα δυναμικά.

Αυτό όμως, οι παραπάνω δυο παράγραφοι κοινώς, είναι μια παρένθεση. Το θέμα μας σε τούτο το κείμενο είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Αυτή η τυπάρα που μας κέρδισε με το άκουσμα της υποψηφιότητάς του για τον πάγκο της ΑΕΚ και ας είχαμε τις απορίες μας αν θα τα καταφέρει εξίσου καλά σε πάγκο ευρωπαϊκού club όπου στο… χωριό της, στη χώρα της, πρωταγωνιστεί. Άρα έχει τεράστια πίεση και δη με δεδομένο ότι επέστρεφε στο γήπεδό της, στην δική της πόλη και η εικόνα της, αλλά και η… γη που παρέλαβε, προκαλούσαν κατάθλιψη και ήταν καμμένη βαθιά μέσα στη… ρίζα!

Τα αποδυτήρια, η προσωπικότητά του, η δουλειά του…

Πρόκειται για συγκλονιστικό επίτευγμα η αλλαγή που έχει φέρει ο Ματίας Αλμέιδα σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο στην ΑΕΚ. Ίσως το πιο σημαντικό μάλιστα να μην έχει να κάνει με το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, το αγωνιστικό, με όσα βλέπουμε στο χορτάρι. Γιατί και αυτό συνιστά αποτέλεσμα δουλειάς πριν βγει το γκρουπ παικτών στο γήπεδο να παίξει, από τα αποδυτήρια, από την καθημερινότητα και το γεγονός ότι έγινε και πάλι ΟΜΑΔΑ και μάλιστα με τα ΟΛΑ της. Ήταν το πιο δύσκολο για εμάς τους απ’ έξω κομμάτι. Αποδείχτηκε το πιο εύκολο για τον Πελάδο και τους συνεργάτες του, τη στιγμή που πρέπει να αναγνωρίσουμε και τη στάση – ποιότητα των ποδοσφαιριστών αφού είναι μέρος του επιτεύγματος και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Ένα μεγάλο GRACIAS στον Ματίας Αλμέιδα!

Έπρεπε όμως ο προπονητής να τους κερδίσει. Και το έκανε με τη στάση του, το γεγονός ότι είναι ειλικρινής απέναντί τους, αληθινός μαζί τους και γνήσιος! Ούτε φίλος, ούτε εχθρός, δίπλα, μπροστά και πίσω τους όμως όπως πρέπει και απαιτείται για να μην αισθανθούν ποτέ εκτεθειμένοι και μόνοι στη στραβή. Διότι κι αυτή ήρθε στην ΑΕΚ και μπράβο σε όλους που δεν της επέτρεψαν να τα ισοπεδώσει ξανά όλα, μπράβο και στη διοίκηση και στους υπεύθυνους, αυτούς που ήταν από πέρυσι και τους κράζαμε, αυτούς που ήρθαν φέτος, όλα τα πρόσωπα που βοήθησαν με το τρόπο τους να ‘ρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Αλλά το μεγάλο GRACIAS το χρωστάμε, το μεγαλύτερο, για αυτό που παρουσιάζει στους αγωνιστικούς χώρους η ΑΕΚ, στον Ματίας Αλμέιδα. Δεν ξέρω πώς θα είναι η ομάδα στο δεύτερο γύρο. Αδυνατώ να σκεφτώ ότι θα αλλάξουν οι αρχές της στο ποδόσφαιρό της, οπότε, σίγουρα θα ‘χει συνέχεια και εξέλιξη. Αλλά τούτο το κείμενο εστιάζει στο πρώτο μισό το οποίο από το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και μέχρι τώρα, μας δίνεται η δυνατότητα να βλέπουμε την ΑΕΚ όπως ακριβώς θα θέλαμε και δεν θα πιστεύαμε ποτέ -αν μας το έλεγαν τέλη Ιουνίου- ότι θα παρακολουθήσουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

Εδώ είναι το μεγαλείο του Αργεντινού τεχνικού… Όχι αυτό που κατάφερε απλά, το οποίο είναι τεράστιο από μόνο του, αλλά στο διάστημα που το πέτυχε αφού δεν χρειάστηκε περισσότερο από 90 μέρες για να μας παρουσιάσει μια αγωνιστική εκδοχή της ΑΕΚ καλύτερη και από την υπέροχη σεζόν 2017-2018 όπου η Ένωση του Χιμένεθ πρωταγωνίστησε σε Ελλάδα (και κυριάρχησε τελικά) και σε Ευρώπη (όπου έγραψε μυθικό αήττητο ρεκόρ που ΔΕΝ σπάει εύκολα στο μέλλον από οποιαδήποτε ομάδα)! Ο Αλμέιδα είναι αυτό που έλειπε χρόνια στην ΑΕΚ, ανεξάρτητα από το τι θα πετύχει μαζί της σε επίπεδο κατάκτησης τίτλων: η ταπεινότητά του, ο σεβασμός στην ιστορία και τον κόσμο, η κουλτούρα του, η φιλοσοφία του, το ποδόσφαιρό του, η προσωπικότητά του, είναι όλα: Α.Ε.Κ.

Μη μου ψάχνετε υστερόγραφο, δεν μπαίνει τίποτα άλλο μαζί, δίπλα, ή κάτω, από κείμενο που αφορά τον Ματίας Αλμέιδα…

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X