Είτε τώρα, είτε αύριο η ΑΕΚ έτσι θα πετύχει

Είτε τώρα, είτε αύριο η ΑΕΚ έτσι θα πετύχει
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ του Αλμέιδα που προοδεύει και έχει βάλει τις βάσεις για να πετύχει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ κατάφερνε τέλη Οκτώβρη να έχει προλάβει να αποτύχει. Από το 2018 μέχρι τέτοιες ημέρες το 2021, ζούσαμε την «Ημέρα της Μαρμότας» στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό.

Οι διοικούντες δεν έβλεπαν την αλήθεια ή δεν ήθελαν να την δουν. Και τα μεγάλα και σημαντικά ποδοσφαιρικά λάθη, μας έφεραν την σεζόν 2021/22 να καταγράφει ότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγει στην Ευρώπη. Το σοκ μεγάλο, οι οργανωμένοι έφτασαν μέχρι τα γραφεία και τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ τα… άκουσαν για τα καλά από κοντά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τότε αποφάσισε ότι έπρεπε να αλλάξουν πολλά. Οχι όλα. Κυρίως αποφάσισε το σημαντικό. Να δώσει το «ΟΚ» στον προπονητή να γίνει αυτός «αφεντικό» της δουλειάς του, της καθημερινότητας του, του όποιου αποτελέσματος στο χορτάρι. Ακόμη και το «ΟΚ» στον Ματίας Αλμέιδα να δουλέψει αποκλειστικά με το 6μελές τιμ του και δίχως καμία άλλη παρουσία-προσθήκη, έκανε τη διαφορά υπέρ της ομάδας. Ο Μελισσανίδης έπραξε τον ορθόν.

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά βάζει (και συνεχίζει να βάζει) σωστές βάσεις. Με έναν προπονητή που αποφάσισε ότι είναι ο ιδανικός για αυτήν και του έδινε επιτέλους εφόδια να δουλέψει σε κανονικές συνθήκες και όχι… αντιποδοσφαιρικές. Η ΑΕΚ αποφάσισε ότι θέλει να αλλάξει νοοτροπία, φιλοσοφία. Να αλλάξει ότι ζούσε. Ότι αποκρουστικό προσέφερε στον κόσμο της στο ΟΑΚΑ. Η Νέα Φιλαδέλφεια απαιτούσε… ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ απάντησε θετικά.

Μετά τη δημιουργία του γηπέδου ο Μελισσανίδης αποφάσισε ότι πρέπει να δώσει το βάρος στη δημιουργία μίας ομάδας έτοιμης να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, ομάδα που δεν θα… βιάζει (επιτέλους) την λογική και τα μάτια μας. Και ο Ματίας Αλμέιδα αποδεικνύεται ιδανικός  για να φτιάξει αυτή την ΑΕΚ. Πολύ σύντομα, πολύ άμεσα, δείχνει προς όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία (όχι μόνο της ΑΕΚ), ότι διαθέτει φιλοσοφία που δεν βλέπει παίκτες και συστήματα, αλλά το καλό της ομάδας και ανθρώπους. Όποιος μπορεί να το ακολουθήσει και το σέβεται παίζει, ανταμείβεται για ότι κάνει.

Ο Αλμέιδα ξέρει που είναι

Δείχνει δίκαιος ο «Μάτι», δείχνει να έχει ενσυναίσθηση που είναι, τι κάνει και τι θέλει να πετύχει εδώ που ήρθε. Δεν είναι προπονητής αποστειρωμένος από ότι συμβαίνει γύρω του. Η προπόνηση είναι το «Α και το Ω» για τον Ματίας, όπως συμβαίνει σε κανονικούς οργανισμούς. Αν είσαι καλός κάθε μέρα, έχεις ελπίδες να παίξεις την Κυριακή. Αν όχι, είσαι στο… περίμενε. Διαχειρίζεται χαρακτήρες, δύσκολους αλλά και ευαίσθητους κάθε μέρα. Συνεργάζεται με τους διοικητικούς με τους δικούς του όρους. Ότι είναι κανονικό δηλαδή και το απέδειξε αυτό σε μεταγραφές και όχι μόνο. Για αυτό και τα Σπάτα περιλαμβάνουν κάθε μέρα μόνο όσους πρέπει… Ακόμη και στα ΜΜΕ δείχνει σεβασμό στη δουλειά τους και είναι έτοιμος να απαντήσει στο κάθε τι παρουσιάζοντας την θέση του και τα επιχειρήματα του. Όλα έχουν τη δική τους εξήγηση. Στην περίπτωση του Αλμέιδα πάντα ποδοσφαιρική…

Είτε τώρα, είτε αύριο η ΑΕΚ έτσι θα πετύχει

Έχει καταφέρει ήδη πολλά ο κόουτς, πάρα πολλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα εντελώς άγνωστο περιβάλλον για τον ίδιο. Ίσως και αυτή η… μη σύνδεση του στο παρελθόν με την ΑΕΚ ή τους ανθρώπους της, να έχει τη δική της βαρύνουσα σημασία για τα κέρδη που παρουσιάζει πλέον απέναντι στο κλαμπ που του ανέθεσε το project.

Το διακύβευμα στην ΑΕΚ

Έπαψαν πλέον οι καθημερινές «άρρωστες» νοοτροπίες στην ΑΕΚ και αυτό είναι έργο Αλμέιδα. Όλα αυτά δεν είναι συμβόλαιο με την επιτυχία ή τους τίτλους. Μπορεί και να φτάσει στο τέλος η ΑΕΚ να έχει πετύχει πολλά και να κατακτήσει τίτλους. Μέχρι τότε έχουμε μακρύ δρόμο και πολλά θα παίξουν ρόλο.

Τουλάχιστον η ΑΕΚ έχει καταφέρει το βασικό. Τέλη Αυγούστου άρχισε τα επίσημα ματς, σε δύο μήνες ήδη έχουν μπει ποδοσφαιρικές βάσεις σε ένα… ποδοσφαιρικό αχούρι που παρέλαβε. Και αυτό ήταν το πρώτο και σημαντικό στοίχημα που έπρεπε να κερδίσει ο ίδιος. Δείχνει ότι το κερδίζει.

Επειδή πρέπει να σεβόμαστε το ποδόσφαιρο και τη λογική, θα έρθουν και οι άσχημες βραδιές που η ΑΕΚ δεν θα κερδίζει ή θα έχει κάποια αποτυχία. Ο οργανισμός του κλαμπ τότε πρέπει να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα της «αντοχής». Το διακύβευμα είναι στις δύσκολες στιγμές να δοθεί πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνη σε αυτόν τον άνθρωπο και το τιμ του. Μπορεί να φαίνεται λογικό, αναμενόμενο να το κάνει. Για μένα δεν είναι. Διότι η ΑΕΚ μέχρι τον Μάη ήταν «άρρωστη», με κακές νοοτροπίες στο εσωτερικό της. Έκτοτε άλλαξε πολλά και μακάρι να συνεχίσει να το δείχνει με συνέπεια και έργα.

Η ΑΕΚ βλέπει έναν προπονητή επιτέλους να δουλεύει, να βελτιώνει συνεχώς ότι παρουσιάζει στο χορτάρι και ο κόσμος της να φεύγει γεμάτος και ευχαριστημένος από το νέο γήπεδο-όνειρο που έφτιαξε ο Μελισσανίδης. Μοιάζει ιδανικό μείγμα για να πετύχεις όλο αυτό. Είτε τώρα, είτε αύριο η ΑΕΚ έτσι θα πετύχει. Γιατί παίζει μπάλα με το… ποδόσφαιρο. Και αυτό πάντα σου γυρίζει πίσω ότι σωστό κάνεις. Νόμος.

ΥΓ: Υπάρχει πρόβλημα με τα γήπεδα στα Σπάτα. Και πρέπει να δώσει το κλαμπ μεγάλη βάση στην κατάσταση τους και στο πως εξυπηρετούν πρώτη ομάδα και ΑΕΚ Β’ καθημερινά. Μην ξεχνάμε το καθημερινό σπίτι των παικτών και του προπονητή είναι τα Σπάτα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X