Όταν έχεις καλή ομάδα και το ξέρεις, δεν έχεις να φοβάσαι ΤΙΠΟΤΑ!

Όταν έχεις καλή ομάδα και το ξέρεις, δεν έχεις να φοβάσαι ΤΙΠΟΤΑ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν χρειάζεται εξήγηση ή κάποια ιδιαίτερη ανάλυση, για το τι σημαίνει για τον κόσμο της ΑΕΚ, το κάθε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές όμως είναι αυτοί που παίζουν. Και οι ποδοσφαιριστές, αφενός επειδή είναι επαγγελματίες και αφετέρου επειδή δεν έχουν βιώσει στο πετσί τους, τις σκληρές εποχές της παράγκας για παράδειγμα, δεδομένα δεν γίνεται να νιώσουν στο 100% αυτό που νιώθει ο κάθε «Ενωσίτης» και ειδικά οι άνω των 40 στην ηλικία.

Αυτό που επιβάλλεται να ζητάμε από τους αθλητές που φοράνε τη φανέλα με το έμβλημα-σύμβολο της ΑΕΚ, είναι να τα δίνουν πάντα όλα για την ομάδα. Και στα ντέρμπι, ξέρουν και οι ίδιοι – και δεν χρειάζεται να τους το πει κανείς – ότι πρέπει να δώσουν και το κάτι παραπάνω. Και το ξέρουν και το θέλουν και οι ίδιοι.

Το θέμα λοιπόν, πέρα από το πάθος και την ψυχή, που σαφώς απαιτούνται σε τέτοια μεγάλα ματς, είναι να έχεις και καλή ομάδα. Και να το ξέρεις. Όταν έχεις καλή ομάδα και το γνωρίζεις, έχεις και αυτοπεποίθηση. Κι ακόμα και τον πιο δυνατό αντίπαλο, ξέρεις ότι δεν έχεις λόγο να τον φοβηθείς. Θα μπεις μέσα, θα παίξεις την μπάλα σου και ντέρμπι είναι, οπότε και πιθανά όλα τα αποτελέσματα στο τέλος.

Καταλαβαίναμε τι είχαμε να περιμένουμε…

Κακά τα ψέματα, καταλαβαίνουμε κι εμείς, οι… γύρω γύρω από την ομάδα, τις περισσότερες φορές, πότε η ΑΕΚ είναι καλά και πότε όχι. Τη σεζόν του πρωταθλήματος, νιώθαμε όλη την πίστη που υπήρχε στην ομάδα και στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είχαμε το προαίσθημα ότι θα γύρναγε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όπου έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2. Και γύρισε σε 3-2 χάρη και στη γενικότερη πίστη όλων.

Όπως και στο Φάληρο το πιστεύαμε, κι ας είχε βάλει το γκολ των «ερυθρόλευκων» ο Ανσαριφάρντ στο 80′. Το πιστεύαμε γιατί βλέπαμε ότι το πίστευε η ομάδα. Και έκανε και τις δύο ανατροπές, χάρη στις οποίες κατέκτησε και τον τίτλο επί της ουσίας.

Αντίθετα, την επόμενη σεζόν, ξέραμε ότι η ομάδα δεν ήταν στα καλά της. Και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο Φάληρο με το γκολ του Πόνσε, γνωρίζαμε μέσα μας ότι δεν θα μπορούσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας, με ολική κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο. Γενικότερα, μετά τη σεζόν του πρωταθλήματος, δεν νομίζω ότι πήγαμε με ιδιαίτερη αισιοδοξία σε κανένα μεγάλο παιχνίδι. Και προφανώς, είχαμε τους λόγους μας.

Ξεκάθαρα πρωταθληματική πορεία

Η ομάδα της ΑΕΚ, σήμερα, είναι καλά. Αντικειμενικά, είναι και σε καλύτερο σημείο σύμφωνα με το ποδόσφαιρο που αποδίδει, απ’ ότι θα περιμέναμε να συμβεί μέσα σε τόσους λίγους μήνες. Κι αυτό οφείλεται κυρίως στον Αλμέιδα και στο τιμ του. Και στην ποδοσφαιρική λογική που επικράτησε βέβαια το καλοκαίρι, με τις σωστές, μεθοδικές και στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις. Και ήρθε και η γηπεδάρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, να απογειώσει την όλη ψυχολογία.

Η ΑΕΚ κάνει ύστερα από τέσσερα πολύ άσχημα αγωνιστικά χρόνια, ξεκάθαρα πρωταθληματική πορεία. Και είναι δεύτερη στη βαθμολογία με έξι πόντους διαφορά, πολύ απλά επειδή ο πρώτος πάει… τρένο. Κι επειδή το μεταξύ τους ντέρμπι, κρίθηκε από διαιτητικές αποφάσεις για δύο πέναλτι στον ΠΑΟ μέσα σε λίγα λεπτά. Χάρη στα οποία, έκανε την ανατροπή και πήρε το ματς.

Όποιος βλέπει καθαρά την μπάλα που αποδίδουν όλες οι ομάδες, παραδέχεται ότι η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ότι κι αν γίνει στη σημερινή αγωνιστική, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο και το μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο, προσωπικά θεωρώ ότι το πρωτάθλημα δεν θα έχει κριθεί σε καμία περίπτωση.

Ποτέ ξανά ούτε ως σκέψη η… λευκή πετσέτα

Για να το κάνω ακόμα πιο ξεκάθαρο, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός μείνει στο -13 από την κορυφή, δεν θα σημαίνει ότι θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα για αυτούς. Κι αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος σε ένα πρωτάθλημα που παίζεται πολύ πιο ισότιμα, σε σχέση με αυτό που είχαν συνηθίσει. Ότι και τώρα που βρίσκονται στο -10, δηλαδή, εξακολουθούν να το πιστεύουν και να το λένε.

Φυσικά για την ΑΕΚ, θα είναι ιδανικό να επικρατήσει του Ολυμπιακού και… μαγικό να μην έχει κερδίσει και νωρίτερα ο Παναθηναϊκός. Και τουλάχιστον για τη νίκη της ΑΕΚ, το πιστεύουμε όλοι γιατί ξέρουμε ότι το πιστεύει και η ίδια η ομάδα. Κι επειδή έχει τις δυνατότητες.

Αλλά ξέρουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και πιστεύουμε και κάτι άλλο, αντίθετα με την προηγούμενη τετραετία. Ότι η ΑΕΚ έχει όλα τα εχέγγυα πλέον ώστε να μην της περάσει ούτε ως σκέψη στο μυαλό, σε όποια… στραβή κι αν γίνεται, να πετάξει λευκή πετσέτα.

Θυμίζω ότι η ομάδα δεν… μάσησε και προχώρησε μπροστά και δυναμικά, όταν μόλις στην 4η αγωνιστική, μετρούσε ήδη δύο ήττες. Δεν… μάσησε και προχώρησε και μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη και αυτό που στεναχώρησε πιο πολύ απ’ όλους, ήταν η μεγάλη απώλεια με τον τραυματισμό του Ελίασον (αχ… και να τον είχαμε απόψε). Γιατί όπως είχε πει και ο Γκατσίνοβιτς στην «ΩΡΑ», αυτή η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αφού και ποιότητα έχει ως ομάδα και εξαιρετικό προπονητή και την πιο καυτή έδρα.

Και κάτι τελευταίο. Όσα σκηνικά τρομοκρατίας και να στηθούν το βράδυ της Κυριακής, είμαι πεπεισμένος ότι είναι τέτοια η προσωπικότητα των παικτών της φετινής ΑΕΚ, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Συν ότι είναι ξεκάθαρο πως η «κιτρινόμαυρη» αποστολή που θα πάει στον Πειραιά, δεν πρόκειται να τα ανεχτεί.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X