Ο μύθος της αήττητης ΑΕΚ, η Ρώμη σείστηκε για την ομαδάρα του Μπάγεβιτς (VIDEO)

Ο μύθος της αήττητης ΑΕΚ, η Ρώμη σείστηκε για την ομαδάρα του Μπάγεβιτς (VIDEO)

Ένα μοναδικό ρεκόρ στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκλήρωσε η ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, ολοκληρώνοντας αήττητη τη φάση των ομίλων με Ρεάλ και Ρόμα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα ρεκόρ που έχει η ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και που φαίνεται απίθανο να καταρριφθεί, είναι οι έξι ισοπαλίες στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2002-03. Σε εκείνο τον όμιλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ρόμα και την Γκενκ, οι κιτρινόμαυροι που είχαν προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς διεκδίκησαν μέχρι την τελευταία στιγμή την πρόκρισή τους στη φάση των νοκ άουτ, όμως έμειναν 3οι με έξι βαθμούς και μετατέθηκαν στα νοκ-άουτ του τότε Κυπέλλου UEFA, του σημερινού Γιουρόπα Λιγκ.

Το μοναδικό αυτό στατιστικό επίτευγμα της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια και μάλιστα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τη Ρόμα στο Ολίμπικο. Η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, όμως βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το γκολ του Μάρκο Ντελ Βέκιο και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει την ισοπαλία με ένα γκολ που ήρθε στα τελευταία λεπτά από τον Βάλτερ Σεντένο.

Παρά το γεγονός ότι, παρόντος του Βασίλη Τσιάρτα, o Κοσταρικανός μεσοεπιθετικός ήταν σπάνια βασικός στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στη μεγάλη διοργάνωση σκοράροντας στο 2-2 με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου και στο 1-1 με τη Ρόμα στην ιταλική πρωτεύουσα. Στο τέλος της σεζόν έφυγε και άφησε στην ιστορία της ΑΕΚ ένα αποτύπωμα μικρό αλλά ιδιαίτερο.

Αν και το σχήμα που «κατέβασε» στη Ρώμη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν αρκετά επιθετικό, η Ρόμα επιβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο  και υποχρέωσε τον Σάκη Χιώτη σε πολλές επεμβάσεις. Ο Ελληνας τερματοφύλακας νικήθηκε μόνο στο 37’ από τον Ντελβέκιο και αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Ρόμα στο Ολίμπικο, αφού είχε χάσει 0-3 από τη Ρεάλ και είχε φέρει 0-0 με τη Γκενκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ (που, ντυμένη στα γαλάζια, θύμιζε την αιώνια αντίπαλο της Ρόμα, τη Λάτσιο) κράτησε την μπάλα πολύ περισσότερο, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά και έπρεπε να φτάσει το τελευταίο λεπτό για να γίνει το 1-1. Ο Βασίλης Τσιάρτας που τη μέρα εκείνη έκλεινε τα 30 του χρόνια, εκτέλεσε φάουλ και βρήκε τον Βάλτερ Σεντένο στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Κοσταρικανός πλάσαρε και έκανε το 1-1 τη στιγμή που ο τέταρτος διαιτητής έδειχνε πέντε λεπτά καθυστέρηση. Τα πέντε έγιναν επτά με εξτρά καθυστερήσεις και στο τελευταίο από αυτά οι Ιταλοί τα… χρειάστηκαν, αφού η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ που, όμως, ο Τσιάρτας δεν εκτέλεσε καλά αυτή τη φορά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης την ίδια ώρα έφερνε 1-1 με την αδιάφορη Γκενκ στο Βέλγιο, όμως το γκολ του Σεντένο την έβγαλε πρώτη στην ισοβαθμία με τη Ρόμα, με την οποία είχε μια νίκη και μια ισοπαλία. Το ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων EFE έκανε λογοπαίγνιο με το όνομα του Σεντένο, γράφοντας ότι τίμησε το «Σεντενάριο» (εκατονταετηρίδα) της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ΑΕΚ πήγε στους 32 του ΟΥΕΦΑ, απέκλεισε εύκολα με δύο νίκες (4-0, 4-1) τη Μακάμπι Χάιφα που στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είχε διασύρει τον Ολυμπιακό, και στους 16 έφερε 0-0 με τη Μάλαγα στο Λα Ροσαλέδα, αλλά ηττήθηκε με 0-1 στη ρεβάνς στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του παλιού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Γεωργάτος, Ζαγοράκης, Ράϊτ, Καψής (46’ Κωστένογλου) Κατσουράνης, Λάκης (61’ Τσιάρτας) Ναλιτζής (46’ Ίβιτς), Σεντένο,  Νικολαΐδης.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X