Σάλος με Ίρβινγκ-Προώθησε ταινία με αντισημιτικά μηνύματα

Σάλος με Ίρβινγκ-Προώθησε ταινία με αντισημιτικά μηνύματα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά τις απόψεις του για την επίπεδη γη και τα εμβόλια, ο Κάιρι Ίρβινγκ προκάλεσε νέες αντιδράσεις. Ο γκαρντ των Νετς πόσταρε στο twitter το link μία ταινίας του 2018 με τίτλο «Hebrews to Negroes: Wake Up Black America», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που είχε εκδοθεί το 2015 και είναι γεμάτο αντισημιτικά σχόλια.

Μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο έργο αναφέρεται ότι ο εβραϊκός λαός λάτρευε τον Σατανά και ήταν υπεύθυνος για την σκλαβιά του αφρικανικού λαού, ενώ σε ένα άλλο σημείο αναφέρεται πως όταν στις ΗΠΑ διδάσκονται για το σκλαβοπάζαρο που γινόταν δεν γίνεται αναφορά στον ρόλο της Καθολικής εκκλησίας, των Αράβων και των Εβραίων.

Η κίνηση του 30χρονου άσου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, πρώτα εντός του οργανισμού των Νετς. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζο Τσάι, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. «Είμαι απογοητευμένος που ο ΚαΪρί φαίνεται να υποστηρίζει μία ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο γεμάτο αντισημιτικά σχόλια. Θέλω να καθίσω μαζί του και να σιγουρευτώ ότι καταλαβαίνει ότι αυτό μας βλάπτει όλους και ως άνθρωπος της πίστης είναι λάθος να προωθεί μίσος με βάση την φυλή, εθνικότητα και πίστη. Αυτό είναι πιο μεγάλο από το μπάσκετ», ανέφερε στο Twitter ο 58χρονος δισεκατομμυριούχος που έχει γεννηθεί στο Χονγκ Κονγκ.

Οι Νετς εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας πως «… καταδικάζουμε απερίφραστα και δεν ανεχόμαστε την προώθηση κάθε είδους μίσος», χωρίς ακόμη όμως να έχει γίνει σαφές αν θα υπάρξει τιμωρία στον παίκτη, ο οποίος με τη σειρά του ακόμη δεν έχει πάρει θέση επί του θέματος.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X