ΑΕΚ: Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όταν επιστρέφει από την ανάπαυλα του ημιχρόνου

ΑΕΚ: Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όταν επιστρέφει από την ανάπαυλα του ημιχρόνου
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr καταγράφει το πρόβλημα της ΑΕΚ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 4η αγωνιστική της Basket League. Ο Ηλίας Καντζούρης και οι παίκτες του θέλουν να αφήσουν πίσω το αρνητικό αποτέλεσμα με την Βόννη, όμως δεν πρέπει να παραβλέψουν κάτι που αρχίζει και γίνεται συνήθεια στα παιχνίδια της Ένωσης.

Η «Βασίλισσα» έχει δώσει μέχρι στιγμής 6 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου παρατηρείται ένα ανησυχητικό φαινόμενο που θα πρέπει να λυθεί όσο είναι νωρίς. Η ΑΕΚ μπαίνει πάντα πολύ καλά προετοιμασμένη στους αγώνες, τόσο ψυχολογικά όσο και τακτικά, με αποτέλεσμα να παίρνει κεφάλι στο σκορ έναντι των αντιπάλων της.

Το πρόβλημα αρχίζει να φαίνεται στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, όταν οι παίκτες έρχονται από τα αποδυτήρια. Σαν να υπάρχει μια χαλαρότητα ή έλλειψη συγκέντρωσης και έτσι δίνουν στους αντιπάλους τους το δικαίωμα να κάνουν σερί και να επανέλθουν στο σκορ και στην διεκδίκηση της νίκης. Τα στατιστικά για αυτό το διάστημα είναι εντελώς διαφορετικά από ότι στα άλλα 3 δεκάλεπτα και σίγουρα κάτι που συμβαίνει τόσο συχνά, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους πόντους που σκοράρει και δέχεται η ΑΕΚ ανά δεκάλεπτο, στις 6 πρώτες αναμετρήσεις της χρονιάς.

  • 1ο δεκάλεπτο: 19.8 – 14
  • 2ο δεκάλεπτο: 22.6 – 17.6
  • 3ο δεκάλεπτο: 16.6 – 22.8
  • 4ο δεκάλεπτο: 21.5 – 20.16

Είναι εμφανές από τα νούμερα ότι κάτι δεν πάει καλά στην 3η περίοδο, καθώς η ΑΕΚ κερδίζει όλα τα άλλα δεκάλεπτα, εκτός από το τρίτο. Αυτό ήταν εμφανές και στο παιχνίδι με την Βόννη, με τους Γερμανούς να τρέχουν ένα σερί 10-29, που όμως είναι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα παιχνίδια, καθώς ήταν εμφανές ότι η Ένωση στέρεψε από δυνάμεις και κατέρρευσε αμυντικά.

Το ίδιο συνέβη στην Τουρκία απέναντι στην Καρσίγιακα, το ίδιο με το Περιστέρι, το ίδιο και με τον Απόλλωνα, σε μικρότερη κλίμακα. Σε κάποιους αγώνες, η ΑΕΚ επανήλθε, ξαναπήρε τον ρυθμό και τελικά κέρδισε, όμως είναι δεδομένο ότι υπάρχει θέμα που πρέπει να λυθεί. Άλλωστε για μια ομάδα που μπαίνει τόσο καλά στο ξεκίνημα του αγώνα, είναι παράξενο να εμφανίζεται έτσι μετά την ανάπαυλα. Το ακόμα πιο περίεργο είναι, ότι οι πεντάδες που αγωνίζονται σε αυτό το διάστημα είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του πρώτου δεκαλέπτου που φέρνουν τις διαφορές.

Προφανώς ο Ηλίας Καντζούρης το γνωρίζει και θα κάνει ότι πρέπει για να το αλλάξει. Είναι νωρίς ακόμα και σίγουρα θα υπάρχουν πολλά στοιχεία που χρίζουν βελτίωσης, καθώς η ΑΕΚ μην ξεχνάμε ότι είναι νέα ομάδα. Μπορεί όλοι να μην περιμέναμε τόσο καλή εικόνα, τόσο νωρίς στην χρονιά, όμως το δέσιμο και η κατάλληλη χημεία, έρχονται με την τριβή των αγώνων. Θα πρέπει η ΑΕΚ σιγά σιγά να ελαχιστοποιήσει τα μπλακ άουτ που παθαίνει μέσα στους αγώνες και να επιδείξει μεγαλύτερα σταθερότητα στην απόδοση της.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X