Το δεύτερο σπίτι ΜΑΣ, είναι ΟΛΩΝ ΜΑΣ, όπως και η ΑΕΚ ΜΑΣ, είναι ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Το δεύτερο σπίτι ΜΑΣ, είναι ΟΛΩΝ ΜΑΣ, όπως και η ΑΕΚ ΜΑΣ, είναι ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για την «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» και το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε κανέναν τη «δίψα» που διακατέχει τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ για την «Αγιά Σοφιά – ΟΡΑΡ Arena».

Όλοι μας, λαμβάνουμε καθημερινά, άπειρα μηνύματα για εισιτήρια, δίχως προφανώς να μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σε ένα από τα μηνύματα, στον… πρόλογο που μου έκανε κάποιος, ήθελε να θυμηθώ ότι είχε ένα περίπτερο, στο οποίο με πήγαινε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου όταν ήμουν 4 χρόνων, δηλαδή πριν 40 χρόνια, για να μου πάρει παγωτό! Κι εγώ προφανώς θα έπρεπε τώρα να του βρω εισιτήριο με τον ΠΑΟΚ. Τον ρώτησα αν τα πλήρωνε η γιαγιά μου τα παγωτά ή τα έπαιρνε βερεσέ, ευτυχώς μου απάντησε ότι τα πλήρωνε και… γλίτωσα την υποχρέωση!

Για να σοβαρευτώ, κατανοούμε εύκολα όλοι ότι δεν είναι υπερβολή το να πούμε ότι αν χωρούσε η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» 150.000 θεατές, την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ θα γινόταν sold out! Μέσα σε όλη αυτή την «Ενωσίτικη» τρέλα που δεν έχει προηγούμενο και έχουμε χάσει τον ύπνο μας, περιμένοντας να έρθει το επόμενο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι απολύτως αναμενόμενο σε ένα τεράστιο κοινωνικό σύνολο, να προκύπτουν και μη επιτρεπόμενες συμπεριφορές από κάποιους λίγους.

Επαναλαμβάνω ότι είναι απολύτως αναμενόμενο, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι επιτρεπτό. Τα παιδιά μου, δεν έχω καταφέρει ακόμα να τα πάω γήπεδο, μου το ζητάνε επιτακτικά και τα έχω κάνει βόλτα μόνο απ’ έξω. Το πρώτο πράγμα που τους έχω εξηγήσει όμως ήδη είναι ότι αυτό θα είναι για πάντα το δεύτερο σπίτι τους.

Ακραίες συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές

Αν υπάρχει ΑΕΚτζής που δεν κατανοεί ότι το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα είναι για μια ζωή το δεύτερο σπίτι του, είτε θα έχει εισιτήριο αγώνα επάνω του, είτε όχι, τότε υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να το καταλάβει. Αν μάλιστα, φτάνει στο σημείο να προσπαθεί να σπάσει μια πόρτα ή να προκαλέσει μια ζημιά ή να τραμπουκίσει κάποιον, τότε το πρόβλημα αυτό γίνεται μεγαλύτερο. Για τον ίδιο. Σίγουρα όμως, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την οικογένεια της ΑΕΚ.

Η Κυριακή ή η όποια μέρα αγωνίζεται η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει μετατραπεί πλέον σε μια μεγάλη γιορτή για όλους τους «Ενωσίτες», για ολόκληρη την περιοχή. Τα όποια άσχημα φαινόμενα, είναι μεν ελάχιστα, αλλά πρέπει να εκμηδενιστούν εντελώς.

Δεν είναι απλό, θέλει μάχη, γιατί η κοινωνία γενικότερα έχει μετατραπεί σε ζούγκλα και σε ένα κοινωνικό σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, όπως είναι οι ΑΕΚτζήδες, δεν θα γινόταν να μην υπάρξουν και κάποιοι λίγοι που θα προκαλούν και θα αποτελούν πρόβλημα. Δεν είναι στιγμή για να αρχίσουμε να δαιμονοποιούμε καταστάσεις, ούτε να λέμε υπερβολές.

Το πρώτο βήμα είναι σε αυτούς τους λίγους, να τους εξηγήσουμε και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μας. Και ναι, κανείς μας δεν μπορεί να έχει… κλειδιά και να μπαινοβγαίνει όποτε του γουστάρει, αλλά είναι το δεύτερο σπίτι των απανταχού Ενωσιτών σε όλο τον πλανήτη και η μοναδική επιλογή είναι να το αγαπάμε και να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Είναι το δεύτερο σπίτι ΟΛΩΝ ΜΑΣ και μας αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Υποχρεωμένη να κερδίσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ

Πάμε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι το δεύτερο που αποτελεί παιχνίδι «εξάποντου» και δεν γίνεται να βγει πάλι η ΑΕΚ, η χαμένη της υπόθεσης, όπως στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟ. Δεν μας… παίρνει. Η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να τον κερδίσει, ότι κι αν γίνει στο Βόλος – ΠΑΟ.

Την υποχρέωση για νίκη την Κυριακή, την έχει η ΑΕΚ. Η έδρα, η πρόσφατη θλιβερή παράδοση, ακόμα και το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ λένε πλέον ανοιχτά ότι φέτος δεν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό. Όλα τα δεδομένα της αναμέτρησης, υποχρεώνουν την ΑΕΚ να κερδίσει.

Και φυσικά έχει και ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα. Αν προσεγγίσει θεωρητικά κάποιος το ματς, δυσκολεύεται να βρει τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει την ΑΕΚ. Αν κλειστεί πίσω, δεν θα ξέρει από πού θα του… έρχονται, οι επιθέσεις της ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά, δεν έχει ο Λουτσέσκου και πολλούς παίκτες να τρέχουν. Αλλά αυτά είναι θεωρητικά. Στην πράξη, σε ένα μεγάλο ματς, αρκεί μια απροσεξία, μία φάση που δεν υπολογίζεις στα πρώτα λεπτά, για να έρθουν τα πάνω… κάτω.

Όμως και πάλι, η ουσία δεν αλλάζει. Ύστερα από πολύ καιρό, η ΑΕΚ είναι τόσο μα τόσο πολύ υποχρεωμένη να κερδίσει. Στο πρώτο της μεγάλο παιχνίδι στην Νέα Φιλαδέλφεια. Κόντρα στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Μόνο που η ΑΕΚ αυτή τη φορά, δεν είναι μόνο ότι παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά και ότι είναι η ΑΕΚ του Αλμέιδα.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X