Από τότε που άλλαξε σχέδιο ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ έχει 6Χ6 και 13-1 γκολ

Από τότε που άλλαξε σχέδιο ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ έχει 6Χ6 και 13-1 γκολ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο blog του στο enwsi.gr τι κάνει η ΑΕΚ του Αλμέιδα από τις 17 Σεπτεμβρίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πέρασε και από την Λιβαδειά με όσο… κόπο χρειαζόταν.

Ένα μέτριο έως κακό πρώτο ημίχρονο και ένα δεύτερο που είχε τα ξεσπάσματα που έπρεπε και έτσι η Ένωση «καθάρισε» το ματς νωρίς-νωρίς με 2 γκολ. Αυτά τα ματς σε τέτοια γήπεδα-εκτρώματα πρέπει να πηγαίνεις, να τα παίρνεις όπως-όπως και να φεύγεις με ελάχιστες έως καθόλου απώλειες. Αυτό έκανε άριστα η ΑΕΚ του Αλμέιδα που πρέπει να δώσει έμφαση σε ζητήματα του α’ ημιχρόνου (πολλά εύκολα λάθη, νευρικότητα και πως περιορίστηκαν Πινέδα-Γκατσίνοβιτς και ο Αραούχο έπαιζε έως και… 6άρι!).

Στο τέλος της βραδιάς η ΑΕΚ μετρά 6 σερί νίκες, οι 5 στο πρωτάθλημα. Με το… παράλογο 9Χ9 του ΠΑΟ, η διαφορά παραμένει στο -6, αλλά η ΑΕΚ δίνει την εντύπωση απλόχερα ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα σε τρομερή φόρμα που δεν δίνει… περιθώρια στον αντίπαλο να σκεφτεί ότι δεν θα χάσει. Και έτσι συμβαίνει.

Η ΑΕΚ από τότε που άλλαξε λογική στο σχέδιο του ο Ματίας Αλμέιδα μετρά μόνο νίκες. Δηλαδή από τότε που στο Αγρίνιο «αφαίρεσε» ένα κόφτη (Γιόνσον) και άφησε τον Σιμάνσκι μπροστά από τα στόπερ, προσθέτοντας τον Ελίασον σε Γκατσίνοβιτς-Πινέδα, η ΑΕΚ κάνει αυτό που πρέπει παραγωγικά. 6Χ6 νίκες με 13-1 γκολ. Και αυτό το ένα γκολ μπήκε στο φινάλε του αγώνα με τον Ιωνικό στην Νέα Φιλαδέλφεια, όταν μείωσε ο Ελευθεριάδης σε 4-1.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα τι κάνει… μπροστά

Ο Ελίασον αποδεικνύεται πολύτιμος για άκρα και στημένα, Γκατσίνοβιτς-Πινέδα βρίσκουν χώρους να δημιουργούν ή και να εκτελούν, ενώ ο Αραούχο είναι ο παίκτης χωρίς θέση πίσω από τον φορ με ελευθερία να κινείται όπου είναι η μπάλα. Κάτι που δεν καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα αυτό έχει ζητήσει από τον «Τσίνο». Να λειτουργεί ως κολόνα επιθετικά κοντά στην γραμμή της περιοχής και δύσκολα εντός της, αλλά και να είναι ο πρώτος που πιέζει την πρώτη μπάλα του αντιπάλου για την ανάκτηση της. Στα τελειώματα του είναι άτσαλος και νευρικός ο Αργεντίνος και πάει συνήθως σε εξεζητημένες φάσεις να σκοράρει με τον δύσκολο τρόπο. Χρειάζεται ηρεμία όμως, αλλά όσα δίνει στο χορτάρι είναι πολλά και έχει την εμπιστοσύνη όλων. Και το κυριότερο: Αυτό τον ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει άλλος στην ΑΕΚ τώρα.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τον Λιβάι Γκαρσία. Δεν είναι 9αρι. Προσπαθεί να γίνει, να μάθει την θέση. Η ΑΕΚ μαθαίνει όμως να τον αξιοποιεί εντός περιοχής. Και έτσι αφού λειτουργεί αυτό καλά μετρά 5 γκολ τον τελευταίο μήνα. Ιδανικός σε αυτό το σχέδιο και ας μην είναι ο κλασικός φορ. Η δουλειά γίνεται…

Από τότε που άλλαξε σχέδιο ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ έχει 6Χ6 και 13-1 γκολ

Η ΑΕΚ πλέον προσφέρει «ασφάλεια» σε όλους στο γήπεδο με τον τρόπο που παίζει. Ο Βίντα είναι ηγετικός πίσω αμυντικά και με την μπάλα στα πόδια, ενώ ο Μουκουντί είναι κυρίαρχος στα μαρκαρίσματα του. Στα άκρα της άμυνας πρέπει να βρει αυτό το… έξτρα που ψάχνει η ΑΕΚ και δεν νομίζω ότι πρέπει να αρκούν σε αυτό το επίπεδο οι καλές εμφανίσεις του Ρότα. Δηλαδή, όχι απλά να γίνεται η δουλειά όπως-όπως…

Η ΑΕΚ πλέον πάει σε ένα ντέρμπι, το πρώτο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον αέρα του γκραν φαβορί. Όχι άδικα. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ που παίζει πάντα έξυπνα όταν τα πράγματα είναι σκούρα για αυτόν. Κάτι τέτοιο περιμένω και από τον Λουτσέσκου την Κυριακή. Η εξέδρα πρέπει να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάρει αυτή την έξτρα ώθηση για να κάνει αυτό που πρέπει από νωρίς στο ματς. Σε ένα ματς που θα είναι πρόβλημα να μην έχει αριστερό μπακ και να κληθεί ο Σιντιμπέ να κάνει τη δουλειά.

Θα είναι πάντως μία Κυριακή-γιορτή από νωρίς. Μακάρι να τελειώσει έτσι. Θα είναι, μετά το σερί 6Χ6, το πρώτο σαφές-ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΑΕΚ κάνει πρωταθλητισμό στα ίσια απέναντι σε όλους.

ΥΓ: Πόσο σταθερός και σοβαρός ακραίος με καλές επαφές είναι ο Ελίασον… Αν δεν υπήρχε το άνοιγμα του στην μπάλα στην φάση του 0-1, δεν θα είχε γίνει ποτέ η φάση για το γκολ. Και όλα αυτά ακόμη και στο αχούρι της Λιβαδειάς.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X