Αζάρ: «Να κάνουμε κάτι καλύτερο από το 2018»

Αζάρ: «Να κάνουμε κάτι καλύτερο από το 2018»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν κι εφέτος έχει αγωνιστεί μόλις 215 λεπτά με την Ρεάλ Μαδρίτης, σε όλες τις διοργανώσεις ο Εντέν Αζάρ παραμένει αισιόδοξος, σχεδόν τρεις εβδομάδες από την έναρξη του Μουντιάλ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIFA, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας του Βελγίου, ο οποίος στα 31 του χρόνια, μετρά 122 διεθνείς συμμετοχές και 33 γκολ, δηλώνει ότι στόχος του και των συμπαικτών του, είναι κάτι καλύτερο από το προηγούμενο Μουντιάλ, όπου κατέλαβαν την τρίτη θέση.

«Νομίζω ότι πρέπει να βάλω τον πήχη ψηλά. Θα προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Θα είναι περίπλοκο γιατί δεν ήταν ήδη κακό. Αλλά συνολικά, είμαι τυχερός που είμαι ο αρχηγός μιας μεγάλης εθνικής ομάδας, μιας μεγάλης χώρας. Οπότε πρέπει να σκέπτομαι… ψηλά», σχολίασε ο Αζάρ και πρόσθεσε:

«Εχουμε μια υπέροχη γενιά, αλλά ακόμη, δεν έχουμε κατακτήσει τίποτε. Εάν θέλουμε πραγματικά να ονομαζόμαστε “Χρυσή Γενιά”, νομίζω ότι μένει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε τώρα, και αυτό είναι να κερδίσουμε κάτι. Θα παίξουμε απέναντι σε τρεις μεγάλες ομάδες, την Κροατία, το Μαρόκο και τον Καναδά. Η Κροατία, νομίζω ότι είναι σε όλους γνωστή, με υπέροχους παίκτες. Εχω την ευκαιρία να παίζω καθημερινά με τον αρχηγό της κροατικής ομάδας, Λούκα Μόντριτς. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να πούμε για αυτόν.

Είναι πολύ καλή ομάδα και προκρίθηκε στον τελικό πριν από τέσσερα χρόνια (σ.σ. ήττα με 4-2 από την Γαλλία). Γνωρίζουμε λιγότερα για τον Καναδά και το Μαρόκο, αλλά θα έχουμε χρόνο να τους… ανακαλύψουμε. Εχουν πολύ καλούς παίκτες. Στο Μαρόκο, υπάρχει ο Χακίμι, οπότε υπάρχουν πραγματικά πολλές δυνατότητες και στην ομάδα τους. Τέλος πάντων, από την στιγμή που είναι στο Μουντιάλ είναι μεγάλες ομάδες. Μπορεί να παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν κερδίσαμε. Ισως θα προτιμούσαμε να παίξουμε λιγότερο καλά και να κερδίσουμε. Το καλό στο ποδόσφαιρο, είναι ότι κάθε τέσσερα χρόνια γίνεται ένα νέο Παγκόσμιο Κύπελλο, για να μπορέσουμε να… λυτρωθούμε. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε τα μέγιστα για το Παγκόσμιο Κύπελλο που πρόκειται να έλθει».

Οσον αφορά τη θητεία του στους Μαδριλένους, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός επισήμανε: «Υπήρχαν πολλά πράγματα, υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί, αμφιβολίες και τα πάντα. Τώρα όμως, όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Περιμένω μόνο ένα πράγμα και αυτό είναι να μπορέσω να αποδείξω στον αγωνιστικό χώρο, ότι είμαι ακόμα στην κορυφή και δεν υπάρχουν πολλά άλλα να πω για αυτό».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X