Άλλος στην θέση του, θα τα είχε βροντήξει

Άλλος στην θέση του, θα τα είχε βροντήξει
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την επιστροφή του Γαλανόπουλου και τι αυτό σημαίνει για τον Αλμέιδα και την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που είχαν στην καριέρα τους περισσότερους από έναν σοβαρούς τραυματισμούς. Και επέστρεψαν κανονικά και κάποιες φορές ακόμα καλύτεροι. Έχουν υπάρξει και ποδοσφαιριστές που ο σοβαρός τραυματισμός του έχει έρθει σε νεαρή ηλικία και πάνω στο ξεπέταγμά τους όπως ο Κώστας Γαλανόπουλος. Επίσης κάποιοι απ’ αυτούς συνήλθαν, επέστρεψαν και απογειώθηκαν ποδοσφαιρικά.

Όμως για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν θυμάμαι να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παικτών, που τους προέκυψαν δυο σοβαροί τραυματισμοί και μάλιστα με χειρουργεία, ο ένας μετά τον άλλον και μάλιστα σε νεαρή ηλικία και πάνω στο ξεπέταγμα. Ακόμα και όσες υπήρξαν, δεν ξέρω αν μετά κατάφεραν έστω να παραμείνουν κάπου στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Η αλήθεια είναι πως αν είχε βρεθεί άλλος στην θέση του Γαλανόπουλου και είχε κληθεί να περάσει αυτά που πέρασε, το πιθανότερο είναι πως θα τα είχε βροντήξει. Ή στην καλύτερη περίπτωση θα είχε εγκαταλείψει την ιδέα να επιστρέψει και να παίξει σε υψηλό επίπεδο όπως απαιτείται στην ΑΕΚ.

Υπενθυμίζω για όσους το έχουν λησμονήσει, πως ο «Γάλα» τα τελευταία τρία χρόνια, έχει κάνει δυο χειρουργεία. Έχει βρεθεί σχεδόν κολλητά σε χρονικά διαστήματα, να μένει δυο φορές εκτός αγωνιστικής δράσης για κοντά 11 μήνες. Για να έχετε μια εικόνα δηλαδή, χοντρικά τους τελευταίους 36 μήνες, έχει χρειαστεί να μην νοκ άουτ από την μπάλα περίπου τους 22. Ίσως και παραπάνω.

«Κρίμα αλλά πως να ξαναπαίξει μπάλα;»

Για όσους έχουν μια εικόνα από τον τραυματισμό που ταλαιπώρησε εις διπλούν τον Γαλανόπουλο, ακόμα και μια φορά είναι αρκετή για να βάλει στο μυαλό του ποδοσφαιριστή την μαύρη σκέψη πως μπορεί να μην υπάρξει επιστροφή. Και χωρίς να ήμουν μπροστά για να το δω, θεωρώ δεδομένο πως ειδικά μετά το δεύτερο χειρουργείο, ο Κώστας αισθάνθηκε να πέφτουν πάνω του πολλά βλέμματα που ήταν τύπου «κρίμα αλλά πώς να ξαναπαίξει μπάλα».

Βεβαίως αυτό που πάντα έχει σημασία σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι αυτό που θεωρούν οι άλλοι για σένα, αλλά εκείνο που εσύ έχεις μέσα στο μυαλό σου και στην ψυχή σου. Και είναι πολύ προφανές πως το να μην επιστρέψει και πάλι δυνατός, δεν ήταν επιλογή για τον Γαλανόπουλο. Σε καμία στιγμή αυτής της περίπλοκης διπλής περιπέτειας που πέρασε τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε θα υπενθυμίσω κάτι. Όταν ο Κώστας επέστρεψε περίπου μετά από έντεκα μήνες απουσίες, μετά το πρώτο χειρουργείο, στο διάστημα που πρόλαβε να παίξει πριν κτυπήσει στον ώμο (διότι μέσα σ’ όλα είχε και εκείνο το κτύπημα στην τελευταία φάση τελειωμένου ματς), έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μάλιστα εν πολλοίς λόγω εκείνης της πληθωρικής του παρουσίας στα χαφ, ακόμα και με γκολ σε κρίσιμα ματς όπως στην Τούμπα, είχε κάπως ρολάρει αγωνιστικά εκείνο το μοντελάκι που έβαζε στο γήπεδο ο Χιμένεθ. Και δεν καθόλου τυχαίο πως άρχισε να καταρρέει, όταν βγήκε από την εξίσωση ο Γαλανόπουλος.

Ούτε μια φορά δεν πέρασε από το μυαλό του

Φυσικά μόνο ο ίδιος ο Κώστας ξέρει πόσο δύσκολο και πόσο επίπονο και πόσο ιδρώτα και δουλειά είχε το να επιστρέψει δριμύτερος μετά από 11 ολόκληρους μήνες απουσίες. Επομένως μπορείτε έστω λίγο να φανταστείτε πως ο ίδιος αισθάνθηκε, όταν τον ενημέρωσαν πως θα χρειαστεί να το ξαναπεράσει όλο αυτό, μετά από ένα δεύτερο χειρουργείο.

Δεν είναι μόνο πως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα έμενε ξανά πίσω αγωνιστικά, θα έχανε εντελώς τον ρυθμό του, θα φόρτωνε με βάρος το κορμί του, ήταν πως παράλληλα γύρω του και δίπλα του, θα υπήρχε ποδοσφαιρική εξέλιξη. Εξέλιξη την οποία ο ίδιος δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Στο μυαλό του Γαλανόπουλου δεν είναι κανένας μας για να ξέρει αν πέρασε η σκέψη κάποια στιγμή να τα βροντήξει και να πει ως εδώ, δεν παλεύεται άλλο. Πρακτικά, με βάση το αποτέλεσμα που πλέον βλέπουμε, πιθανότατα δεν πέρασε ούτε μια φορά. Η μόνο σκέψη που είχε πάντα πρέπει να έβγαινε μπροστά, είναι «θα γυρίσω και θα γ…. μπιπ». Έτσι έγινε.

Δεν κάνει χάρες ο Αλμέιδα

Ο Γαλανόπουλος που είδαμε στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο να ξεκινάει βασικός, προφανώς ακόμα δεν είναι στο 100% της ετοιμότητάς του και του ρυθμού του. Το ξέρει και ο ίδιος. Αλλά πλέον φωνάζει παρών σε προσκλητήριο της ΑΕΚ. Όχι χαριστικά. Καθαρά ποδοσφαιρικά. Δεν κάνει χάρες σε κανέναν ο Αλμέιδα και για κανέναν λόγο.

Αν δεν θεωρούσε πως ο Γαλανόπουλος δεν ήταν έτοιμος  για να ξεκινήσει βασικός και να ανταποκριθεί στον ρόλο που ήθελε, δεν θα τον έβαζε. Θα ξεκινούσε τον Φράνσον ή θα έκανε κάτι άλλο. Ο Αλμέιδα ότι βλέπει στις προπονήσεις και ότι είναι καλύτερο για την ομάδα κάνει, χωρίς να βλέπει πρόσωπα.

Επίσης αν ο Αργεντινός δεν είχε μελετήσει τη νοοτροπία και την ποδοσφαιρική ταυτότητα του Γαλανόπουλου, δεν επρόκειτο καν ευθύς εξ αρχής να μπει στην διαδικασία να τον περιμένει για να τον βάλει στο ροτέισον όταν θα είναι έτοιμος. Ο Αλμέιδα ήξερε καλά τι σημαίνει για έναν ποδοσφαιριστή, να βγει από την περιπέτεια που πέρασε ο Κώστας.

Όμως είναι ένα χαφ που ταιριάζει πολύ σ’ αυτό και στην ένταση και στην ενέργεια και στη νοοτροπία που θέλει ο Αλμέιδα. Άλλωστε ο Γαλανόπουλος πριν βγει νοκ άουτ από τον τραυματισμό, είχε αρχίσει να προσπαθεί πολύ να μπει στα παπούτσια ενός σύγχρονου οκταριού. Να μην χρησιμοποιεί δηλαδή μόνο τον δυναμισμό του και τα τρεξίματα του. Αλλά να προσπαθεί να παίξει σωστά με την μπάλα στα πόδια. Ακόμα και να πατάει περιοχή και να σκοράρει.

Σίγουρα ο Γαλανόπουλος δεν έχει φτάσει καν ακόμα και που πρώτα ο ίδιος θέλει. Έχει ωστόσο όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει χαφ που ο Αλμέιδα θεωρεί απαραίτητο στο ροτέισον του αγωνιστικού του μοντέλου. Και είναι βέβαιο πως ο Γαλανόπουλος θα το πετύχει. Θα φτάσει εκεί. Όχι μόνο διότι τα διαθέτει τα προσόντα, αλλά κυρίως διότι έχει τη νοοτροπία να πετύχει εκεί που πολλοί άλλοι όχι μόνο θα αποτύγχαναν, αλλά θα τα είχαν παρατήσει.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X