Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε η ΑΕΚ

Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου «διαβάζει» όσα κρύβονται πίσω από την πρόκριση της ΑΕΚ και στις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το είδαμε την περασμένη Κυριακή. Εάν το ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ήταν στο ΟΑΚΑ, εύκολα πίστευα πως θα είχε ανάποδη εξέλιξη. Το πήρε η αύρα της Νέας Φιλαδέλφειας ειπώθηκε από τους περισσότερους και δεν νομίζω πως υπάρχει και κανείς που να το αμφισβητεί σοβαρά. Ωστόσο, είναι φανερό πως η ΑΕΚ έχει μπει σε μια νέα εποχή. Και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έστειλε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Τι «δήλωσε» η ΑΕΚ με την εικόνα της και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα; Μα τι άλλο, πως οι εποχές που μπορούσε κάθε «μικρομεσαίος» αντίπαλος να έρθει στην έδρα της και να αξιώσει κάτι από το παιχνίδι, έχουν παρέλθει. Δεν θα έρθουν στραβές; Δεδομένα θα υπάρξουν μελλοντικά. Αλλά επίσης δεδομένα, κανείς πλέον δεν μπορεί να περάσει από τα Φιλαδέλφεια δίχως να μην αισθανθεί την πίεση του γηπέδου, το δέος που προκαλεί, τη δύναμη που δίνει στην ΑΕΚ.

Η… αντιποδοσφαιρική κίνηση του Αλμέιδα

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, όλο αυτό που έκανε χθες ο Αλμέιδα ήταν… αντιποδοσφαιρικό. Υπό την έννοια, πως δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να αλλάζει κατά τα 9/11 σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, έστω και εάν πρόκειται για παιχνίδι κυπέλλου ενδιαμέσως αγώνων πρωταθλήματος. Είθισται, οι αλλαγές να είναι αντιστρόφως ανάλογες, δηλαδή να αλλάξουν 2-3 παίκτες σε σχέση με την 11άδα και πλέον με τη δυνατότητα των πολλών αλλαγών που δίνεται, να αντικατασταθούν στη διάρκεια του ματς.


Και όμως, αυτό το ποδοσφαιρικά οξύμωρο βγήκε θετικά σε μεγάλο βαθμό. Η ΑΕΚ παρά τα πολλά νέα πρόσωπα, που πιθανότατα δεν έχουν αγωνιστεί από κοινού ούτε σε παιχνίδι προπονητικό, επιβεβαίωσε ξανά την ποιότητα και τις πολλές και καλές επιλογές που διαθέτει. Η ΑΕΚ βρήκε γρήγορο γκολ, είχε τον έλεγχο του ματς και φαινόταν, πως όποτε ήθελε μπορούσε να πατήσει το γκάζι και να σκοράρει. Θα πει κάποιος: καλά με τα δεύτερα του ΠΑΣ έπαιζε. Ισχύει, αλλά και στο παρελθόν έχουν υπάρξει επικές νίλες σε τέτοια ματς.

Γαλανόπουλος και Σιντιμπέ

Δεν μπορώ από όλη αυτήν την εμφάνιση να μη σταθώ σε δύο πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν. Πρώτος και καλύτερος, ο Γαλανόπουλος. Η εικόνα τη στιγμή της αντικατάστασης του, όταν πέραν από όλο το γήπεδο που τον αποθέωνε, έσπευσαν οι συμπαίκτες του να τον φιλήσουν, να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν, φανερώνει πολλά για το τι σημαίνει να παίζει ξανά. Και μάλιστα να είναι καλός, καθώς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε φοβερές κινήσεις με την μπάλα.


Ο άλλος ήταν ο πολυαναμενόμενος Σιντιμπέ. Φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος, πως δεν έχει την έκρηξη και την καλή επαφή με την μπάλα, του λείπει ακόμα ρυθμός. Αλλά και παράλληλα, φαινόταν πως η κλάση ξεχείλιζε. Ο Γάλλος έκανε ματσάρα κατά διαστήματα, πήρε πολλές προσπάθειες και έδειξε την κλάση του. Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα είναι σε φάση να πείσει τον Αλμέιδα πως μπορεί να παίξει και σε ματς ακόμα μεγαλύτερων απαιτήσεων, αλλά δήλωσε παρών και αυτό μετρά πιο πολύ απ’ όλα.

Ο Μάνταλος και η συνέχεια

Μια ξεχωριστή κουβέντα για τον Μάνταλο. Είναι σημαντικό πως σκόραρε, είναι ακόμα πιο σπουδαίο πως ο κόσμος τον μπιζάριζε συνεχώς και προσπαθούσε να τον βάλει ξανά στο παιχνίδι, να τον κάνει να αισθάνεται όμορφα μέσα στην ομάδα. Ειδικά τώρα που έχουν περιοριστεί λόγω τραυματισμών οι λύσεις μεσοεπιθετικά, για την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό ο Μάνταλος να είναι καλά, γιατί κατά την κρίση μου είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά.


Η ΑΕΚ συνεχίζει και στο κύπελλο. Συνεχίζει μόνο με νίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια, δείχνει πως βρίσκει σε απόλυτο βαθμό τις δυνατότητες του υλικού της. Αναλογιστείτε, πως από την ομάδα που αγωνίστηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα έλειψαν οι περισσότεροι βασικοί, αλλά και οι τραυματίες Τσούμπερ, Αμραμπατ, Μοχαμάντι, Φαν Βέερτ. Πολλές και καλές επιλογές. Να βγάλει τα πέντε ματς ως τη διακοπή με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, να γεμίσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η ήττα του Ολυμπιακού

Διαβάστε τη συνέχεια για το μήνυμα που έστειλε η ΑΕΚ

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X